29 Ekim Kutlamaları….

Cumhuriyetimizin 90. cı yılını da, dün büyük bir coşkuyla kutladık.Sinop’ta gerçekten çok büyük katılım vardı. Daha önce bu kadar yoğunluğa şahit olmamıştım.
Törene gittiğimde İstiklal Marşımız okunuyordu.Valimiz Sayın Köşger’de güzel coşkulu bir konuşma yaptı. Sonra şiirler okundu, Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulundan Cansu Koca’nın şiir okuyuşu çok etkileyiciydi. Hatta videoya aldım ama sanırım vakitsizlikten yüklemeyeceğim. Bugün bir toplantım var saat 14.00 de oraya gitmek durumundayım.

cumhuriyet bayramı sinopcumhuriyet bayramısinop valisi selim köşger DSC09794DSC09820DSC09847hayaller tiyatrosuDSC09860DSC09863 DSC09867DSC09876DSC09878DSC09880DSC09889DSC09896sinop belediye bandosuDSC09841DSC09793DSC09786

Yalnız bu sene gösteriler çok ilginç gelmedi bana. Her zaman ki Sinop yöresine ait halk oyunları vardı. Birde Hayaller Tiyatrosunun gösterileri. Ses düzenin iyi olmayışı,  programın fazla uzun sürmesiyle, iyi bir tepki almadı.Anlaşılamadı.
Geçen seneler miniklerin ve gençlerin gösterileri olurdu. Bu sene Yıldıray Küçük sanırım yok ki, bazı gösteriler yapılamadı.
Yürüyüş merasiminden sonrada dağıldık zaten.
Akşam saat 21.00 de yine büyük bir kalabalık, ellerinde bayraklarla hükümet binası önünde toplandık. Bando ve meşaleler eşliğinde marşlarımızı söyleye söyleye yürüdük. Kuyruk o kadar uzundu ki, biz bir ara artık hiç bandonun sesini duyamadık. Atatürk Anıtı önüne geldiğimiz de,konuşmalar ve havai fişek gösterisi yapıldı,  sonra da anıtın önünde canlı müzik gösterileriyle program devam etti.Gerçekten Sinop Halkı özellikle bu sene kutlamalara çok büyük ilgi gösterdi.Katılım süperdi.

fener alayıDSC099002013-10-29-21.44.06
Bayramımız tekrar hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet ilkelerine bağlı daha nice seneler geçirelim hep birlikte.
Bu sabah yine Sinop günlük güneşlik, sabah yürüyüşü yaptım, arka deniz yine süt limandı. Ahh Sinop ahh, çok güzelsin çoooooooook.

sinop
Geçen gün Karakum’a doğru yürürken ,kütüphanemizin devamındaki sahil yolu çalışmaları başlamış. Yürüyüş yolu yapılıyor, çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Belediyemize teşekkür ederiz. Özellikle yürüyüş yapanlar için büyük bir ihtiyaçtı,çok iyi oldu.

sinop yürüyüş yolusinop yürüyüş yolu
İşte böyle sevgili günlük. Ben de haberler şimdilik bu kadar. Hepinize iyi günler diliyorum,sevgiler Sinop’tan.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALAR CANIM ARKADAŞIM ..KUTLUYORUM VE SENİ SEVİYORUM <3 🙂

  2. blank

    Ben de seni seviyorum. Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.