Sosyal Güvenlik Kurumu?????????

Hergün yeni bir şey duyuyorum ve şaşkınlığım devamlı artıyor. Arkadaşım anlattı geçen gün ev telefonu çalmış, ben SGKurumu dıdıdı dıdıdı diye yuvarlamış ve ben 1934 doğumlu annesinin adını soyadını söylemiş ve 1930 doğumlu babasının adını ve soyadını söylemiş, bunlarla görüşebilir miyim demiş. Arkadaşım babam evde yok, annem yatıyor bana söyleyin demiş. Bayan, sizin annenizin boyun fıtığı var, bel fıtığı var, babanızın diz problemi var değil mi demiş.Evet demiş arkadaşım. Biz size anneniz için boynuna, beline ve babanızın dizine medikal şeyler yollayacağız , hiç bir para talep etmiyoruz sizden demiş. Arkadaşım hala SGK arandığını sandığı için,siz nasıl biliyorsunuz ki annemin , babamın ölçülerini diye sormuş, yok bunlar standart demiş.Peki doktoru bilmeden, doktorla konuşulmadan nasıl yollayabiliyorsunuz, hem bunların parasını kim ödeyecek demiş. Biz fatura edeceğiz devletten demiş.
Arkadaşım bana bakın ,sakın bana birşey yollamayın size dava açarım, mahkemeye veririm demiş. O kadar sinirlendim ki diyor ve ne kızın ismini ne de hastanenin adını anlaya bildim, zaten dı dıd dıııı diye ağzında yuvarlıyormuş isim verirken…Ve arkadaşım çok bağırıp çağırınca ve sizi mahkemeye veririm değince karşı taraf telefonu kapatmış.
Şimdi bu telefonu annesi veya babası açsaydı. Ne olacaktı, SGK ücretsiz yolluyor diye, ah kızım teşekkürler, sağ olasın değip hemen yollanmasını isteyeceklerdi. Bu arayan şahıs annesinin, babasının doğum tarihini, hastalıklarını, nereden öğrendi.?????????????Telefonunu nereden buldu???????????
Bu arayan kurum veya şahıs yolladıkları medikal aletlerin parasını nasıl ve kimden tahsis edecekti.??????????????Birçok soru işareti var.Bu da yeni bir dolandırıcılık olsa gerek.Ve özelliklede yaşlıları seçiyorlar demek ki.Aman aman, siz siz olun çevreniz deki kişileri ve özellikle yaşlıları uyarın, telefonla gelen bu tip konuşmalara önem vermesinler, hiçbirşeyi kabul etmesinler.
Yahu herkes artık herşeyi bilir oldu. Bana kargo geliyor adam TC numarasını almadan malı teslim etmiyor.Ne saçmalık, adımı soyadımı sen nüfus cüzdanımdan kontrol et, ama TC numaramı ne yapacaksın.???????
Yani gerçekten etrafda tehlikeli şeyler oluyor, bu konulara farkındalık yaratmak için sizlerle paylaştım. Umarım bu yazımı gerekli kişilerde okurda, üzerinde araştırma yaparlar. İnsanlar madur duruma düşmez. Birilerinin cepleri dolmaz.
Bugün hava daha güzeldi diyecektim ama, belkide soğuktu emin değilim.Çok çelişkili bir cümle oldu farkındayım. Ama kaloriferci 2 gündür nasıl yakıyor kaloriferi bir bilseniz dün gece yatak odamın camı açık yattım. Zaten yatak odamın kaloriferini asla açmam, birde cam açıktı düşünün.Bugünde öyle. Anlamıyorum nasıl yakıyorlar?????Ondan sonra şubat ayında kömür bitti diyecekler.
Yani bugün hava nasıldı pek emin değilim.Ama bizim havamız iyiydi.Bugün arkadaşlarımızla Şen Pastanesindeydik. 2. bir ahçı daha almışlar. İlki Süleyman Demirel’in ahçısıydı. O Türk mutfağı hazırlıyor, yeni gelen Mustafa’da(çok genç biri) Dünya mutfağından yemekler hazırlıyor. Bugün bize etli Fajita yaptı. Servisleri ve tadı çok çok güzeldi. Tam not aldı bizden.

fajıta
İşte böyle bir gün daha sona erdi. Yarın umarım çok daha iyi, güzel, umutlarımızın gerçekleştiği sevgi dolu bir gün olur. Sizlere iyi geceler diliyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.