Frida Kahlo…

Ben seni seviyorum
Sen gezmeyi,
Senin hep gittiğin yere, ben hiç gidemiyorum.
Öylece durmayı seviyorum ben..
Durup ardından bakmayı..
Sen yürümeyi seviyorsun ama arkana bakmadan..
Yaprak seviyorum ben yaprak..
Kuru, yaş ayırmadan..
Sen ezmeyi seviyorsun, neye bastığına bakmadan..
CEYHUN YILMAZ
Bu akşam bir Ceyhun Yılmaz şiiriyle sizlere, iyi akşamlar demek istedim…..
Bir baktım da günlüğüme geçen pazardan beri yazmamışım sizlere…
Halbuki bu hafta tatil yaptım. Resim kursunda ki arkadaşlarım gelmeyince ben de kursa gitmedim evde kolumu dinlendirdim. Tabii malum yine boş durmadım dikiş diktim.)))
Bu arada neler yaptım ….Şöyle bir düşüneyim…
Geçen hafta Turgut Resi Fırkateyni geldi , halkın ziyaretine açıktı, gemiyi gezdik, bol bol yürüyüş yaptık.Arkadaş ziyaretlerinde bulunduk.

turgut reis fırkateyniDSC099342014-02-07 15.06.16
Cuma gecesi 1 hafta aradan sonra icramız başladı konservatuvara gittik.

DSC09940DSC099372014-02-07 19.43.56
Konserimiz 7 Martta olacak hepinizi bekliyorum…Bekliyorum dedim ama bilet bulmakda zorlanırsınız gibi geliyor bana. Ahh ahh şöyle koca koca salonlarda konser yapamıyoruz, birçok arkadaşlarımız yer bulamadıkları için gelemiyorlar, yada biz söylemeyip gizli tutuyoruz.((İnşallah en kısa sürede büyük bir Kültür Merkezine kavuşuruz.
Bugün Sinop’ta hava çok güzeldi. Yağmur bulutları bir ara kendini göstersede birazcık atıştırmakla kaldı.Ve sevgili okuyucularım yağmur düştükçe toprağın üstüne , hani o nisan ayında yağmur yağınca mis gibi toprak kokarya ,işte aynı kokuyu bugünde ben tenefüs ettim. Kendimi şubat ayında değil, sanki nisan ayında gibi hissettim.
Bugün uzunca bir yürüyüş yaptık eşimle, birazda fotoğraf çektik.

sinop2014-02-09-12.03.22
Bu arada SİFAD’ın açtığı Siyah- Beyaz fotoğraf sergisi, yarın saat 14.00 de Belediye Kültür Merkezinde, Ayancık’ta açılıyor. Ayancık’lı okuyucularıma duyuruyorum.1 tanede benim fotoğrafım var içlerinde. Akgöl hatırası.)))
Yarın okullar açılıyooor…Bizimde açılıyor. Kısmetse yine arkadaşlarla buluşup, hasret gidereceğiz ve yeni resimlere başlayacağız.
Bu defa seçtiğim resim çok etkileyici. Aslında artık hep fotoğraf dan çalışırım diyordum ama, ressamın hayat hikayesi, benim bu resmi yapmamı tetikledi..
Frida Kahlo…
İnanılmaz bir yaşam hikayesi var Frida Kahlo’nun. Yaşam hikayesi yerine yaşam mücadelesi demeli belki de. Hayatı mücadele ile geçen güçlü bir kadın O.
“Bir fahişe olarak doğdum” diyebilecek kadar cesur, “bir ressam olarak doğdum” diyebilecek kadar da kendine güvenen bir kadın .
Ben bu kadar yazayım, devamını siz, verdiğim linkten okuyun.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Frida_Kahlo
Hatta araştırında.Bu Meksika’lı ressamın hayatı film olmuş, şu anda İstanbul’da sinemalarda oynuyormuş, kısmet olursa İstanbul’a gittiğimde izlemek istiyorum.
Ben de epeydir kuş çalışmak istiyordum yağlıboya olarak , şimdi Frida Kahlo’nun papağanlı resmini yaparak,bu isteğimi gerçekleştireceğim.
Sizlere iyi geceler diliyorum.
Yarıyıl tatili de bitti….Haydi uyumaya……………..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.