30 MART BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ VE BİZ…Sessizliğin Sesi..

Merhabalar,

Belediye Başkanlığı seçimlerine az bir zaman kala sizlere bu konuyu işlemek istedim.

Merak ettim Sinop’ta Belediye Başkanlığı adayları engelliler için neler yapacaktı? Şahsi olarak ziyaret ettiğim üç parti adayına şunları sordum:

1-      Engelliler için projeniz var mı?

2-      Engelliler için ulaşım (Belediye otobüsünün olmaması, ulaşımın dolmuşla sağlanması ve binmek/inmek) konusu ile ilgili düşünceleri.

İlk önce şu anki Belediye Başkanımız ve CHP Belediye Başkanı adayı Sn. Baki Ergül’e gittim. Randevu talebim anında verildi, verilen saatte de makamına kabul etti. Kendisine sorularımı söyledikten sonra cevabı yazılı istedim sağ olsun mütevazilikle hemen yazmayı kabul etti. Baki Bey;

baki ergül

Engelliler için özel bir proje olarak biri çocuk ve oyun bahçesi olmak üzere tüm projelerimizde engelli vatandaşlarımızın katılımı ve rahatlığının sağlanmasına yönelik çalışmalar mevcut.. ayrıca talepler doğrultusunda onlara öncelik verilmesi ana hedeflerimizdir. Şehir içi ulaşımı sağlayan kooperatif mevcuttur. Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı. Engelli vatandaşlarımız için dolmuşa binmek ve inmekte  ulaşımını rahatlatmak için çalışmalar mevcut.”dedi.

Daha sonra AKP Belediye Başkanı adayı Sn. Hamza İnce’yi ziyaret ettim. Onunda bu konuda görüşleri şöyle:

hamza ince

“Sayın Başbakanımız ve iktidarımızın son dönemde belli projeler kapsamında çok ciddi çalışmaları ve gelişmeler olmakta.Değişik bakım evleri, sevgi evleri gibi projelerin yanında belediye olarak düşüncelerimiz; engellilerin şehir içinde her türlü ulaşımlarının huzurlu olabilmesi için kaldırımların ve yolların arzu edildiği gibi yapılması, yine engellilerimizin ulaşımda Belediyenin alacağı tedbir çerçevesinde ücretsiz araçlardan yararlanmaları.. Yılın muhtelif dönemlerinde engellilerimize değişik etkinlikler adı altında yani sanatsal etkinlikler düzenlenecek ve sonuç olarak yukarıda sayamadığımız her türlü konularında bir araya gelerek ihtiyaçlar dinlenecek, harfiyen yerine getirilecek.”

Daha sonra MHP Belediye Başkanı adayı Sn. H.İlhan Aydemir ile görüştüm. Onunda düşünceleri şöyle:

ilhan aydemir

“Engelliler için Belediyenin imkanlarından hiçbir şekilde ücret alınmayacak. Engelliler için özel araç tahsis edilecek ve günün belirli saatlerinde şehir içinde ulaşımı sağlanacak.

Evet sevgili arkadaşlarım..

Sinop olarak adaylardan yana şanslıyız, her biri değerli olan bu adaylarımızın seçimin sonucu ne olursa olsun engellilerin yanında olduğunu bilmek güzel..

Onlara bol şanslar diliyorum..

Gül Ustabaş GENÇ

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

2 Yorum

  1. blank

    SAYIN HAMZA İNCE, ANAP DÖNEMİ BAŞKAN ADAYI OLDUĞU YILLARDA SİNOP HALKI GİBİ ,BENİM VE AİLEMİN DE OYLARINI ALARAK BAŞKAN OLMUŞTU..O YILLARDA SAMİMİYETİMİZE SIĞINIRAK ONA SORDUĞUM SORU ŞUYDU! “SAYIN BAŞKANIM SİNOP TA ENGELLİ VATANDAŞLARA YÖNELİK ŞEHİR MİMARİSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI GEREK, YAPACAKMISINIZ” ? DEMİŞTİM! SAYIN HAMZA İNCE DE BANA “ELBETTE ÇOK ŞEYLER DÜŞÜNÜYORUM ENGELLİ İNSANLARIMIZ” DEMİŞTİ.. HATTA NELERİN YAPILMASI GEREKTİĞİNDEN BAHSETMİŞTİM AMA ONUN BAŞKANLIĞI SON ERDİEKTEN SONRA Kİ YILLARDA AZ DA OLSA KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER BİR NEBZE KOLAYLIK SAĞLADI BU İNSANLARIMIZ İÇİN ….ŞÜPHESİZ O UNUTMUŞTUR BU SORUMU AMA BEN UNUTMADIM! DEMEK Kİ SAYIN HAMZA İNCE O GÜNDEN BUGÜNE HALA DÜŞÜNÜYOR!!!!!!..VERDİĞİNİZ MÜCADELEDEN DOLAYI.SİZİ KUTLARIM GÜL HANIM..BENİM AİLEMDE ENGELLİ BİRİ YOK! AMA BU KONUDA ÇOK HASSASIM..ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUMM..SEVGİLER…

  2. blank

    Teşekkür ederim Tulin hanim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.