KETEM & SİFAD ve dahası….

Nereden başlasam bilemiyorum. Bu saatte günlük yazarsam , eminim yine Aydın havası olacaktır.))
Nasılsınız? Kaç gün oldu görüşmeyeli?
Pazar gününden beri yazamadım. Aa daha 4gün olmuş, fazlada uzun değil yani.)))
Pazar günü hava çok güzeldi, eşimle şöyle bir dolaştık, teknemizin yanına gittik, güneşi gören tekne sahipleri harıl harıl teknelerini yaza hazırlıyordu. Gezi sonrası eve geldiğimde, yeni bir elbise dikmeye başladım. Ee ne yaparsın yaz geliyor. Anlaşılan bu yaz ben hep elbise giyeceğim.)))Üzerimde gördüğünüz her elbiseyi ben dikdim anlayacağınız.)))

sinop2014-04-16-15.36.00
Pazartesi sabahı resim kursuna gittim. Arkadaşlarımıda çok özlemişim vallahi.Tesadüf arkadaşım Dileğinde bir gün önce doğum günüydü, pasta kestik kutladık.

DSC00578DSC00582DSC00580
Salı günü sabahtan yine Halk eğitimi merkezinin kursundaydık. Orada yeni bir resme başladım.Pastel boya çalışıyorum yine.
Ve günün önemli olayı…… Salı öğleden sonra Atatürk Devlet Hastanesine kontrole gittik. Şimdi ne kontrolü diyeceksiniz. Malum her bayan gibi bizde mamografi yaptırıyoruz. Doktor son gittiğimde 2 sene sonra gel demişti. Ben de, öğleden sonra Ketem’e gidelim dedim arkadaşlarıma. Birde orayı deniyelim, nasıl biryer, ilgi nasıl merak ettim.
KETEM (Sinop Halk Sağlığı Müdürülüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama, ve Eğitim merkezi.)Burada 30-69 yaş arası kadınlara meme ve rahim ağzı kanserinden korunmak amacıyla kanser taraması yapılmakta.30 yaşını doldurmuş evli kadınlar (aslında evli terimi yalnış bence),rahim ağzı kanseri, 40 yaşını doldurmuş tüm kadınlar, meme kanseri taraması için buraya başvurabiliyorlar.Taramalar ücretsiz,sadece nüfüs cüzdanı gerekiyor.Telefon numaraları 2715570-75 dahili 1329.
Biz gittik, önce bize dosya açtılar, kağıt doldurduk. Dosya numaramızı verdiler, bundan sonra bu numarayla geleceksiniz dediler. KETEM’in doktoru önce muayene etti, bize meme kontrolü ile ilgili video izlettiler. ve lütfen çevrenizdeki bayanları gelmesini sağlayın buraya dediler. Çok güler yüzlü kişilerdi.Sonra da gün alamak için randevu kısmına gittik.Bu arada kolonoskopide yapacaklardı, ama ben 2sene önce yaptırdığım için gerek görmedim. Sadece gaita testi istediler 3 gün içinde, bu teste de kanser araştırması yapıyorlarmış.
Biz bu arada bir ortopediste gidip kemik taraması istedik, onuda aldık, diz problemimi söylemiştim MR istedi, sonra bu arada diyetisyenime de gidip tartıldım derken, bizim işimin rast gitti ve 2,5 saat içinde randevularımızı aldık, kemik taramasından geçtik, hemde 3 kişi birden. Yarın içinde randevumuz hazır kısmetse hepsi yarın bitecek inşallah.
Rahim ağzı testi, kolonoskopi, memografi için gün alabiliyorsunuz ve üstelik sigara bırakmak isteyenlerde KETEM ‘e gidebiliyorlar.
Sevgili okuyucularım, vallahi çok çok iyi bir sistem, artık fazla
beklemiyorsunuz, ücrette yok. ee ozaman neden gidip kontrolden geçmiyorsunuz?Biz çok memnun kaldık. Şiddetle öneririm ve tavsiye ederim gitmenizi.
Çarşamba yani bugün resim kursunda, en nihayet Frida Kahloyu bitirdim. Şimdide kedi resmi yapmaya başladım.Küçük bir tablo olacak. Esaslı çalışmam ondan sonra gelecek. Nü çalışacağım inşallah.))

8
Bugün kurs çıkışı Turizm haftası etkinlikleri altında, Sifad’ın fotoğraf sergisi vardı. Saat 15.00 deki açılışa katıldık.Arkeoloji Müzesi bahçesindeydi sergi.

sifadDSC00583DSC00584
Akşamda SİFAD’a üye olmak isteyen bizlerin, asil üye olma töreni vardı.))Kimliklerimiz ve çektiğimiz fotoğrafların birinden yapılmış ,magnetimizi verdiler. Sonrada 1-4 mayıs tarihinde ki Türkiyenin birçok yerinden gelecek fotoğrafçılar için, ağırlama programı yapıldı. Görevler verildi. Yine Sinop’ta birçok faaliyet olacak anlayacağınız.

sifad10173276_614797778591098_1972662671_n
Sevgili okuyucularım , çok uykum geldi .Saatte 1.00 geliyor yatmam lazım .İyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.