Sinop Nükleere HAYIR dedi…..

 

Bugün 26 Nisan . Çernobil felaketinin 28 yılında, Sinop’ta kurulması düşünülen Nükleere Santrala karşı, Sinop halkı, çevre ilçeler ve Türkiye’nin birçok yerinden gelen nükleer karşıtı kişiler ve gruplarla, Sinop bugün NÜKLEERE HAYIR dedi.

DSC00664DSC00666DSC00661DSC0065210269478_10152350383913351_1440046975272373514_n

Saat tam 12.00 de cezaevi önündeydik. Önce kalabalık çok fazla gelmedi gözümüze, 1 saat kadar bekledik orada. Saat 13.00 de Samsun’dan da 3 otobüs nükleer karşıtı kişilerin beklendiği duyuruldu bizlere. Ve sonra nasıl olduysa oradaki kalabalık bir anda öyle bir çoğaldı ki, biz hükümetin önündeyken, arkamız daha eski cezaevi önündeydi.Gerçekten çok büyük bir kalabalık ve ilgi vardı. Uğur Mumcu Meydanına girerken kadınlar bir taraf dan , erkekler başka taraf dan kontrol edilerek meydana alındılar. Sunan kişiler, 1 saatten fazla sürede, hoşgeldiniz dediler alana giren grup ve tanınmış kişilere..Ara ara müzik çalındı, insanlar ritme uyarak oynadılar.

sinop nükleere hayır mitinginükleere hayırsinopDSC00647

Çok güzel bir ortam vardı. Fakat maalesef ben saat 16.00 da arkadaşın nikahına gideceğim için eve gidip giyinmem gerekti. Ve saat 14.30 dan sonra ki bölümü bilemeyeceğim. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla, Sinop Belediye Başkanımız konuşmuştu. Bu arada çevre ilçelerin bazı belediye başkanları da gelmişti. Sinop Nükleere HAYIR derken sesini birçok yere duyurdu.Hepimiz için hayırlı sonuçlar dilerim.

Saat 16.00 da düğüne gittik. Eşimin arkadaşı evlendi.Akın ve eşine ömür boyu mutluluklar dileriz.

2014-04-26-16.35.07

Aşıklar Düğün Salonunda ki düğüne giderken ve ayrıldığımızda,Uğur Mumcu Meydanında ki, nükleer karşıtı platformun düzenlediği etkinlik, müzikle devam ediyordu. Birçok genç oynuyordu. Çok asilce bir gösteri oldu. Ne toma vardı, nede kalabalığı engelleyen polis. Ne de provokatörler. Sinop misafirperverliğini de, saygıyı da gösterdi.

Halkımıza da, polisimize de çok teşekkür ederiz.

Ve aynı gün arkadaşımın doğum günüydü. Akşamda ona gittik. Epeydir 5 arkadaş bir araya gelememiştik. Biri Afrika daydı, biri 3 gün önce Berselona’dan geldi. Dolayısıyla gecemizin konusu yine seyahat oldu. Anılar anlatıldı. Bizde bir kez daha gitmiş gibi olduk.

beyhanbe

Arkadaşın,İspanya ‘dan getirdiği içkiyi (Sangria) içtik. Çok yumuşak ve güzeldi.Hatta hatta aynısından nasıl yapabiliriz diye fikir bile ürettik.)))))

Sonra da pastayı kestik ve güzel dileklerle gece son buldu..

Arkadaşım Beyhan, tekrar doğum gününü kutluyor, bol seyahatli ,öncelikle sağlıklı yıllar diliyorum….Bundan sonra ki yolculuk nereye?)))))))))))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.