SİNOP BELEDİYE BAŞKANI & SİFAD & NKP……

Kavuşturana şükürler olsun. Özledim vallahi. Günlüğümü yazmayınca sevdiğim dostlarımla uzun süreden beri görüşemedim gibi geliyor.
Ama inanın yine dolu dolu geçti günler. Her defasında bu hafta en az 2 günü kendime ayırıp evde kalacağım desemde birtürlü gerçekleştiremiyorum. Zaten hep nisan , mayıs ayları çok yoğun geçer benim. Neden dir anlamış değilim. Aktiviteler mi çok oluyor nedir.
Salı günü tiyatroya gitmiştim onu yazdım. Çarşamba günüde malum 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıydı, törene katılamamıştım ama, aynı gün Medrese’de Kahveci Baba’da ve akşamda Kafka Kitap Cafe’de, SİFAD’ın daveti üzerine gelen Sayın Engin Güneysu’nun workshop’ına katıldım.

sifadsifad engin güneysusifadsifad
Engin Güneysu dernek üyelerini ”İphonegraphy” ve” Sokak Fotoğrafçılığı”konularında bilgilendirdi.. Neler öğrendik neler. Mesela akıllı bir cep telefonun fotoğraf makinesi gibi kullanıldığını öğrendim.Hele hele apple Iphonenuza,Hipstamatic veya onun yan ürünü oggl, indirirseniz, büyük paralar verip fotoğraf makinesi almanıza bile gerek kalmayabilir nerdeyse.))))
Vallahi bu programla fotoğraf çeken ünlü fotoğrafçıların fotoğrafları , yine ünlü dergilerde kapak fotoğrafı bile olabiliyormuş. İlk dersimizde Sayın Güneysu bizlere bu sistemle çekilmiş birçok siyah beyaz fotoğraf izletti.Önce iyi fotoğraf çekmeyi öğreneceğiz, sonrada her fotoğrafımız iyi olacak.. Şimdi biraz gizemli konuştum galiba.)))Biz kursa giderken sağolsun Erdoğan Hocama fotoğraf beğendirmek, deveye hendek atlatmak kadar zordu. Meğer önce iyi fotoğraf nasıl olmalı , üzerinde nasıl rötuş yapılmalı, iyiyi öğrendik den sonra çektiğiniz fotoğraflarda ayaklarını kesseniz de fazla fark etmiyor.))))Şimdi yazdıklarımı anlamanız için sizin bu workshop’a gelmeniz ve kurs almanız gerekirdi.)))Bu kursa gelenler beni anlamıştır.)))

erdoğan purçlute, engin güneysupervane-medresesiebrunun-kedisi2014-04-23-19.56.11-1
Bu arada workshop’da, birçok ünlü sokak fotoğrafçısının fotoğraflarını izledik. Mesela Fatih Pınar, Çoşkun Aşar, Henrie Cartier…. gibi. Özellikle de Henrie Cartier’in” Karar Anı ” kitabını alıp okumamızı istedi.İzlediğimiz fotoğraflar daha çok siyah beyazdı.
http://www.in-public.com/ önerdiği siteler arasındaydı.Ve yine özellikle bizlere önerdiği Everybody Street mp4 oldu. Biraz uzunca bir video ama izlemeye değer. İlk fırsatta izlemeye çalışacağım.Bakın eğer fotoğrafçılığa merakınız varsa, ünlü fotoğrafçıların fotoğraflarını izleyin, sizlere ışık tutacaktır.
Gündüz saat 14.00 de Kahveci Baba’da(Sinop Pervane Medrese’sinde), akşam da Kafka Kitap Cafede sürdürdük dersleri, kursa katılan SİFAD üyeleriyle de topluca fotoğraf çektirdik. Bu etkinlik çok faydalı oldu . Önce konuğumuz Sayın Engin Güneysu’ya ve etkinliğimiz de emeği geçen herkese şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki bu derneğe üye olmuşum. Resim çalışmalarımın yanında birde fotoğraf çalışmalarımı beraber yürüteceğim artık. Ve inşallah Allah nasip ederse de çektiklerimi , boyayacağım.Böylece %100 bana ait olacak.Kulağa çok hoş geliyor.))
Çarşamba günü böyle bir yoğunluktan sonra, bugünde sabahtan  SİFAD başkanı Erdoğan Purçlutepe, ben ve Sayın Ata Erol,Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül’e hayırlı olsuna gittik.

sinop belediye başkanı Baki ErgülDSC00625
Bizleri çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Kadınlar plajının önüne kısa bir set çekeceğini,merdiven yapacağını,daha güzel bir şekilde ağaçlandıracağını ve bazı yerlere beton dökeceğini söyledi. Bayanlara duyurayım dedim, ben sevindim şahsen.)))
SİFAD Başkanımız Erdoğan Purçlutepe’de, derneğimizin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu arada ben de size bir bilgi aktarayım. Önümüzdeki hafta 1-4 Mayıs tarihleri arasında”Sinop Fotoğrafçılar Buluşması” var.İzmir’den, İstanbul’dan, Samsun ve Kastamonu’dan birçok fotoğrafçı Sinop’a geliyor.

10152459_10152340178508351_3930295727639416255_n
1. Mayısta Tarihi Cezaevinde,saat 17.00 de Sinop fotoğraflarından oluşan sergi açılışı var.
aynı gün saat 20.00 de Endüstri Meslek Lisesi Salonunda Volkan Atılgan, Fuat Dereli, Yrd. Doç. Dr. Alpay Tırıl’ın söyleşileri olacak.
2. Mayısta Erfelek, şelaleler ve çevre gezdirilecek ve İnceburun Fenerinde gün batımı fotoğrafları çekilecek . Akşamda Öğretmen Evinde yemeğimiz olacak.
3. gün,9.30 da Dr. Mehmet Koştumoğlu ”Portre fotoğrafçılığı ve Aydınlatma Atölyesi”
13.30 daTahir Ün ”Belgesel Fotoğrafçının Çevre Duyarlılığı ve Proje Geliştirme Atölyesi,
14.00 de Dr. Mehmet Koştumoğlu ”Çoçuk Fotoğrafçılar Atölyesi”
18.00de Dernekler gösteri ve sunumları
19.00 da Zeynel Aydın gösterisi
19.30 da Tahir Ün gösterisi
20.00 Tekin Üstündağ gösterisi
20.30 Katılım sertifika töreni ve kapanış.
Pazar günde ayrılacaklar. Vallahi Sinop’ta yaşayan sevgili okuyucularım, söyleyin şimdi bana bu etkinlik kaçar mı???Kaçmaz değil mi?O halde ne yapacaksınız, sergilere, sunumlara, atölye çalışmalarına katılacaksınız.
Aklımdayken hemen şunu da yazayım.Cumartesi günü Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun ”Çoçuk Fotoğrafçılar Atölyesine” 12-17 yaş arasındaki çocuklarınız varsa ve fotoğrafçılığa meraklıysa hemen Hayal Cafe’ye gidip başkanımız Erdoğan Purçlutepe’ye kayıtlarını yaptırsınlar.
Bu fırsat kaçmaz benden söylemesi… Bu organizasyona destek verenlere, bizleri buluşturan SİFAD’a,çok teşekkürler.
Bugün öğleden sonrada hastane işlerim vardı. Diz Mr’ımı aldım, bu defada göğüs MR’ı çektirdim. Bu haberi de vereyim, artık göğüs Mr’ı için, Bafra hastanesine gitmeniz gerekmiyor, Sinop’ta çekiliyor.
Akşamda konservatuvardaydım. Malum yine arkadaşlarla müzik dolu bir gece geçirdik. Bu arada size bir sürprizim olacak ama şimdi kattiyen söylemem. Biraz meraklanın bakalım…Söylemiycem işte söylemiycem….))))))

DSC00629DSC00631DSC00632DSC00633kızlardilek
İyi geceler…
Bak bak şimdi aklıma geldi yarın da çok önemli bir etkinlik var Sinop’ta.

10171241_770185172992831_969567000506645117_n
26 Nisan tarihi; 1986 yılında yaşanan Çernobil Nükleer santral felaketinin 28. yıl dönümü.
Bu bağlamda; NKP Türkiye ve Sinop Nükleer Karşıtı Platform Yürütmeleri; 26 Nisan 2014 Cumartesi günü; SİNOP NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR,konulu bir miting gerçekleştirecek.
Miting Adı : SİNOP NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR
Miting Tarihi : 26 Nisan 2014 Cumartesi
Toplanma Yeri : Eski Otogar / Diyojen heykeli yanı
Toplanma Saati : 12.00
Miting Alanı : Uğur Mumcu Meydanı
Bunu da duyuruyorum ve artık gerçekten ben yatıyorum. Tekrar iyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.