İSPANYA’DA SİNOP’LU BAYANLAR

Değerli Nilgün’ün Günlüğü Okurları,

Başkanlığını yürüttüğüm, Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği – EPEKA’nın Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul görmüş olan Grundtvig Öğrenme Ortaklığı kapsamında gerçekleştirilen “Working On Women” kısaca “WOW” denilen projemizde yer alan bayanlar, proje ziyaretini gerçekleştirmek üzere 24 – 30 Nisan 2014 tarihlerinde Albacete, İspanya’ya gittiler.

Bu projede, İspanya’dan Albacete Belediyesi, Fransa’dan Quimper Belediyesi, Yunanistan’dan Civil Plus Derneği ve Türkiye’den Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği, dezavantajlı durumda bulunan ev hanımlarının ekonomiye katkısını sağlamak üzere ortak faaliyetler düzenlemektedirler.

İspanya hareketliliğinde, kadınların istihdamı hakkında bilgilendirme yapılıp, el sanatları atölyeleri gezilmiştir. Albacete Belediyesi’nin dezavantajlı bayanlar için yaptığı çalışmalar tanıtılmış, yerel radyoda röportaj yapılmıştır. Kültür gecesi düzenlenerek, katılımcı ortakların yemekleri pişirilip, müzikleri dinlenmiştir.

“WOW” projesi kapsamında Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği – EPEKA yerelde de çalışmalarını sürdürmektedir. İki yıl sürecek olan bu projede bayanlara ücretsiz İngilizce kursları verilmektedir. Proje kapsamında ayrıca şimdiye kadar yine ücretsiz olarak elişi ve geri dönüşüm ve yemek kursları da verilmiştir.

24 – 30 Haziran 2014 tarihlerinde ise proje hareketliliğine Eğitim Programları ve Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği – EPEKA, Sinop’ta ev sahipliği yapacaktır. Bu hareketlilikte EPEKA ortaklarıyla çalışmalarını paylaşarak kültür tanıtımı yapacaktır.

ispanyada sinoplu bayanlar (9)ispanyada sinoplu bayanlar (8)ispanyada sinoplu bayanlar (7)

ispanyada sinoplu bayanlar (6)ispanyada sinoplu bayanlar (5)ispanyada sinoplu bayanlar (3)

ispanyada sinoplu bayanlar (2)ispanyada sinoplu bayanlar (1) ispanyada sinoplu bayanlar (4)

Hakkımda tansu

blank

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.