Klasik Gitar Sanatçısı Christina Sandsengen..

Konser telaşıydı, ardından yemek derken konservatuvarla ilgili çalışmalarımız bitti. Şimdi Perşembe günüde resim sergimiz açılıyor.Benim bu sene toplam 9 resim çalışmam olmuş, bunlardan 3ünü oğluma, 2 sini kızıma vermişim. Şu anda elimde 4 tane bitmiş tablom var. Biri henüz kurumadı, artık sergiye yetişir mi yetişmez mi bilemeyeceğim.
Cumartesi akşamı, Sinop Belediyesi’nin bir etkinliği gerçekleşti Atatürk Anıtı yanında.
Christina Sandsengen Norveç Müzik Akademisi’nden klasik gitar sanatçısı olarak mezun olmuş, ayrıca bir diğer eğitimini İspanya Sevilla’da yer alan The Conservatorio Superior de Musica ‘’Manuell Castillo’’konservatuvarında almış.

CHRİSTİNA SANDSENGEN2014-06-07-20.21.41rahmi balfidan
Cumartesi akşamı saat 20.00 de halka gitar resitali sundu. 1saat sürdü. Daha sonra da Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan kendisine çiçek takdim etti. Gerçekten güzeldi ama, öyle bir resitali açık havada değil, kapalı ve sessiz bir ortamda, kendimi tamamen müziğin güzel akışına bırakarak dinlemek isterdim. Önden 3. Sıradaydık, fakat maalesef ki, çocuklarını sahnenin önüne salıvermiş duyarsız aileler sayesinde, sanatçıda bizde tam konsantre olamadık. Bu arada Allah’dan bir bayan bayağı bu duruma kızınca, hem suçlu hem güçlü olan çocuklu ailelerden biri, kızarak konseri terk etti. Ve davamın da da, yan tarafta bulunan bayanlar konser boyunca konuşup ilgiyi dağıttılar. Onun için böyle dinlemesini bilmeyenlerin önünde konserin tadına zor varıldı. Ve bu arada geçen motosikletlerin gürültüsü, arabaların gürültüsü de durumu iyice bozdu.
Bu tür etkinliklerin kapalı yerde olması ve sessizce dinlenilmesi çok iyi olurdu. Umarım bu tür etkinlikleri bir daha ki sefere daha uygun yerde yaparlar. Ama ben yine de Sinop Belediyesine bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum. En azından Christina Sandsengen’i tanımış olduk.

CHRİSTİNA SANDSENGEN paylaşan: ncabaci
Pazar günü hava çok güzeldi, haydi denize gidip güneşlenelim dedik. Karakum’a gittik. Gençler çoğunluktaydı. Deniz suyuna baktık, o kadar sıcak ki, yüzmeden duramadık. Hele ki ilk girişimizde yarım saat denizde kalmışız. Daha sonra da güneş kızdırdı, biz denize girdik derken, o gün 4 kez denize girmişiz. Dolayısıyla sezonu, 9 Haziran da açmış olduk.))Birde saat 15.00de gemi geldi iskeleye. Sinop çok güzeldi anlayacağınız. Bu haftada 4 veya 5 gemi geldi, şanslıyız.

2014-06-08-14.54.06
Dün akşam hava nefisti, yorgunda olsam şöyle bir yürüyüp gelmek istedik. Uzun süreden beri Karakum yolunda ilk yürüyüşümdü. Çok uzağa gitmedik, sadece belediyenin yaptığı çardakların oraya kadar gittik.
Ben ilk kez görüyorum. Biraz oturduk. Birde yere baktık ki, her taraf çekirdek kabukları. Yaniii, oturuyorsun oraya keyif yapıyorsun, çekirdek yiyorsun, bari kabuklarını elinde biriktir. Hemen dibine de çöp kutusu koymuşlar , onun içine at.. Ayıp yaniii AYIP..Ondan sonrada belediye burayı temizlememiş demeyin lütfen…Biz insanlar bu kadar pis olursak, Belediye ne yapsın? Herkesin peşine bir görevli mi versin?

DSC00932DSC00933
Yalı Kahvesinin orada bir çekirdekçi var ismini bilmiyorum, adam öyle kibar ve temiz ki, bir poşet çekirdeğe, 2 poşet kâğıt veriyor, çöpleri yere atmayın diye. Ben kabak çekirdeğini çok severim, özelliklede o beyden alırım, ama yeriz kâğıda sararız, çay bahçesinde kendimiz atarız çöpe.
Eğer yemeği bilemiyorsak yerleri böyle rezilce kirletiyorsak çekirdek yemek yasaklansın diyorum..Veya böyle kabuklarını atanı anında ihbar edelim, büyük cezalar kesilsin..Olmaz yaaa. Gerçekten ayıp.
İşte böyle günlük..Havalarımız çok güzel gidiyor, kısmetse bugün köye gideceğiz. Bakalım nasıl geçecek? …Size yazarım.
Hepinize iyi günler şimdilik…

 

 

 

 

 

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.