Şiir Gibi Sinop..Levent Bektaş..

Bu web sitemin ismine” Sinop Aşığı” demiştim ama,gördüm ki,ben den çok daha aşıklar varmış.

Kim mi?Son kitabı, ”Şiir Gibi Sinop” u yazan şair, şarkı sözü yazarı,ulusal yayın organlarının muhabirliğinin yanı sıra bölgesel ve yerel gazetelerde köşe yazarlığıda yapan, şu anda da. Sinop’ta bulunan Gözde Fm radyosunun genel yayın yönetmeni  Sayın Levent Bektaş….

10390965_650072308406022_4942846927422478975_n

Levent Bey’le tanışıklığımız seneler öncesine rastlar.

Sinop’ta ki Amerikan Üssü kapanmış ve ben emekli olamadan işsiz kalmıştım. Sinop’u çok sevdiğimden, bu şehirden de ayrılmak istemedim. Çünkü aynı dönemlerde Sinop Cam Sanayi’de kapanmış eşimde işsiz kalmıştı.

Neyse birgün yerel radyolarımızdan birini dinlerken, sunucu arandığı anonsu geçti, hemen başvurdum. Şimdi bile hala şaşırıyorum, nasıl başvurdum diye. Aslında güzel konuştuğumu ve ses tonumun güzel olduğunu biliyordum,okul yıllarında her bayram ben şiir okurdum. Ama,sunucu olmak ???

O gün radyoya gittiğimde tanıştım Levent Bektaş’la. Bana canlı olarak bir reklam okuttu ve hemen işe başla dedi. Ve o başlayış ben 4,5 yıl radyoda kış aylarında sunuculuk yaptım.Çok güzel arkadaşlıklar paylaştım orada. Sunucu arkadaşlarımın hepsi benden çok çok gençti, bende onlardan gençlik aldım sanırım)),Ve seçim arifelerinde yaptığımız açık oturumlarda, adaylarla yaptığımız söyleşilerde hep ben vardım konuklarımız karşısında. Bana çok güvendi Levent Bey, ben de güvenini boşa çıkarmadım.

Haberleride ben okurdum.Dinleyici kitlemiz çok yüksekti. Sinop’un milletvekillerini, bakanlarını konuk ederdik. Şimdiye kadar en keyif aldığım söyleşi ,Sinop milletvekili ve bir zamanlar Ulaştırma Bakanı da olan, Sayın Yaşar Topçu’yla gerçekleşmişti.Gerçekten açık cevaplarıyla beni çok etkilemişti.

Aaa bir dakika ya ben ne diye başladım yazıma nerelere geldim…)))

Ben bu yazımda size Levent Bektaş’ın son şiir kitabını tanıtacaktım..

Şiir Gibi Sinop…Bu kitap da Sayın Bektaş’a Sinop’umuz, öyle güzel şiirler yazdırmış ki…İster istemez çoğu şiirinde eskiye gidiyorsunuz..Sinop’ta yetişen şairlerden, sanatçılardan tutun, ünlülerine,  delilerine, sporcusundan, öğretmenine, doktoruna herkesi,konu almış şiirlerinde..

Kimi zaman top sahasında,Eşkıya Nurettin’den, Mıkır Necdet’den, Necdet Kanal’dan bahsetmiş,sazıyla usta Hasan Ayazma’dan, kimi zaman ünlü çizer, Seyit Saaatçi’den..

Benim de  hocam olan rahmetli,Sarı Tarihçi’den,küçük büyük herkesin doktoru Ahmet Örs’den, bisiklet kiralayan Cihat Usta’dan,Deli Emin’den…

Deli Emin babaanemlerin evinin karşısında otururdu. Hayal meyal hatırlıyorum. Korkardım, ama aslında dünya tatlısı derlerdi onun için, babaanemler de perdenin arkasına saklanır, Emin amcayı izlerdim, saplı, büyük bir teneke kutuya su doldurur, birşeyler okuyarak eliyle tenekeden su alarak etrafa saçardı. Bunun anlamı yağmur duasıydı. Bu olaydan sonra yağmur yağar mıydı hatırlamıyorum….Deli Bahri vardı, etrafında en az 6-7 köpekle dolaşırdı. Nasıl severdi onları, nasıl sarılırdı..

İşte bu şiir kitabıyla Levent Bektaş  beni bir kez daha geçmişe götürdü…

Ve birde öyle güzel şiirler yazmış ki Sinop üzerine, bir kez daha aşık oldum Sinop’a..

VURSUNLAR…..

Vursunlar

Damarımdan Sinop aksın

Vuruldum demem.

Lakin gittiğim hastanede

Kanıma değer biçmeye kalkan olursa

Ödeyemem….

 

Birbaşka şiirinde Sinop’a davet ediyor herkezi Levent Bektaş…

SİNOP’A GELSİN…

Sanki bir şarkı, bir renk cümbüşü

Sanatı sevenler Sinop’a gelsin

Yaşamak isteyen gerçeği düşü

Hayatı sevenler Sinop’a gelsin

 

Mehtabı seyretsin  Ada başında

içietli hamuru olsun aşında

Bilinmez Sinop’um kaç yaşında

Tarihi sevenler Sinop’a gelsin.

 

Kumsallar çevirmiş kıyılarını

Ormanlar süslemiş dört bir yanını

Hamsoroz, Kumkapı, Akliman’ını

Doğayı sevenler Sinop’a gelsin.

 

Dört mevsim şölençe yaşanır burada

Denizi dinlenir altın kumsallarında

Sağlık var kumu kara, Karakum’unda

Hayatı sevenler Sinop’a gelsin…

 

Şiir kitabı 189 sayfa ve her sayfasında değişik Sinop fotoğrafları var. Sinop’u muzu özleyenler, Sinop hakkında bilgilenmek isteyenler,şiir sevenler alın okuyun bu kitabı derim..Yüreğinize sağlık sayın Bektaş…Çok güzel yazmışsınız. Bir kez daha aşık oldum Sinop’a..

Değerli okuyucularım Levent Bektaş , web siteme de konuk olmuştu, daha fazla tanımak isterseniz kendisini,alttaki linki tıklaya bilirsiniz.

 

https://nilguncabaci.com/2010/03/05-mayis-2009-levent-bektas-ile-soylesi/

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

2 Yorum

  1. blank

    Nilgün hanım;
    yazdıklarınızı okudum..Sunuculukla ilgili bölüm için şunu her zaman her yerde söylerim;
    -Bu alanda Sinop”ta bir numarasınız.Çünki; Türkçeyi çok iyi kullanıyor,vurgulama tekniklerini çok iyi başarıyorsunuz..Ve sizin gibi sunucular yetmi yaşına da gelse hep 35 yaşında olur.Çünki ses kolay değişmez..
    Kitabım için yazdıklarınıza gelince;
    -Ne diyebilirim ki..Utandım sadece..Uatangaçlıkla, yüreğimden kocaman teşekkürler size..Sevgi ve saygıyla..
    Levent Bektaş

  2. blank

    Levent Bey, bende çok teşekkür ediyorum size..İyi ki sizi tanımışım.Kaleminize sağlık şiirleriniz çok güzel…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.