Sinop Spastik Çocuklar Derneği…

Merhaba sevgili okuyucularım. Nasılsınız?Herşey yolunda mı?
Bugün de okullar tatil oluyor, çocuklarımız büyük bir sevinçle karne alıp yaz tatiline girecekler.Şimdiden hayırlı olsun diyorum velilere de ,çocuklarımıza da.
Yine 3-4 gün oldu günlüğümü yazmayalı. Salı günü Dizdaroğlu Köyüne gittik. Hem dut yedik, hem de etli ekmek. Köy yaşantısı dışarıdan çok güzel. Ama bağ bahçe yapıyorsan,çok çalışman gerek. O zaman hayat zorlaşıyor tabii. Kolay değil koca bahçelerle uğraşmak, otları toplamak, fideleri dikmek, sulamak,çıkan ürünleri toplamak…

karadutetli ekmek
Çarşamba günüde SİFAD yaz tatiline girdi.))Yani tatile girdi dediysem, sadece çarşamba akşamları yapılan toplantılar , yaz döneminde yapılmayacak. Yoksa yazın yine fotoğraf sergilerimiz olacak,bekleriz.))

sifad
Dün de 2 etkinlik vardı. Önce birini anlatayım size.
Sinop Spastik Çocuklar Derneği, dün bir farkındalık çalışması yaptı. Bu etkinlik de, Cumhuriyet İlk öğretim Okulu Öğrencileri ve İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ‘de, derneğe yardım etti.
Çalışma şuydu: Engelli bir kardeşimiz, tekerlikli arabasında kaldırımda giderken, elinde ki çantasını yola düşürüyor ve onu almaya çalışıyor. Bu arada yanından ,hiç kendisiyle ilgilenmeden gelip geçenler de oluyor, yardım edenlerde.

Farkındalık etkinliği paylaşan: ncabaci
İşte ben ve 2 gazeteci arkadaş, dün bu farkındalık etkinliğindeydik. İlk etkinlik, Vakıf Bankasının önünde oldu. Önce çocuklar ve etkinliğe katılanlar etrafa dağılıp, arabadaki kardeşimizi izler olduk.Yolda çok kalabalıktı, bir bey yardım için önce yan tarafta bulunan kız çocuklarına (etkinlikte görevli olan) seslendi, yardım etsenize, çantayı versenize diye, çocuklar duymamazlık dan geldi, beyde kendi gidip çantayı yerden aldı ve engelli kızımıza verdi.

Salih Mertoğlu, farkındalık etkinliği paylaşan: ncabaci
O sırada kameralar yanaştı, çocuklar alkışlarla adamın etrafını sarıp , duyarlılığından ötürü tebrik ettiler.Adının Salih Mertoğlu,olduğunu öğrendiğimiz bey de çok şaşırdı. Sonrada hazırlanan pankarta, eline sürdükleri boyayla baskı alıp, ismini yazdılar ve fotoğraf çektirdiler.

DSC00947DSC00952DSC00970

Berrin Gürleyen’in konuşması paylaşan: ncabaci

2. etkinlik,CarrefourSA ‘nın önünde oldu. Orada boyacılık yapan biri kalkıp yerden aldığı çantayı kızımıza verdi. Ve yine aynı gösteriler yapıldı. Sonrada çocukların bir kısmının gözleri bağlandı ve yanına gözleri açık başka bir çocuk verildi, aynı şekilde Yıldız Hanım’ında gözleri kapatıldı, o da Berrin Gürleyen’in koluna girip parka doğru sloganlar atarak yürüdüler. Bu arada dükkanlardan çıkan bazı izleyicilerde, aferin, tebrikler diye bağırarak alkışladılar.Yani FARKINA vardılar.

DSC00971DSC00975

Parka geldiğimizde, hemen yan tarafta duran, çekirdek satan fiziksel engelli bir bayanda, Allah razı olsun sizden dedi. Gözleri dolmuştu. Ben de burada yeğenlerimin yanında kalıyorum, çekirdek satarak 3-5 kuruş götürüyorum evime dedi. Fotoğrafını çektiğimde …işte o zaman ayakkabılarının farkına vardım.((((

DSC00982
Allah hepsinin yardımcıları olsun.Tabii önce Allah’dan bekliyoruz ama bizlerde yardım elimizi uzatalım ne olur..
Bu arada en umut vericide Cumhuriye İlköğretim Okulu Öğrencileri oldu. Gençler,gelecek umut vaad ediyor bizlere.
Her insan engelli adayıdır….Bugün sağlıklısın ama yarın…..Engelsiz hayat istiyoruz…..diye attıkları sloganlarla halkımızın dikkatini çektiler, takdirini topladılar.


Cumhuriyet iLköğretim Okulu Öğrencileri paylaşan: ncabaci
Sonra da bizlerde, elimize sürdüğümüz boyalarla, pankarta iz çıkardık.Topluca fotoğraf çektirdik.

Böylece, Aşıklar Caddesindeki son farkındalık çalışmasıyla, etkinlik bitti.

spastik çocuklar derneğiDSC01001DSC01005DSC01008

Sevgili okuyucularım,
Öncelikle bu etkinlikte görev alan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerini teker teker öpüyorum, bu etkinliğe vesile olan öğretmenlerini duyarlılıkları için kutluyorum.
Ve sevgili öğretmenlerim, eğiticilerim, sevgili ebeveynler….Çocuklarınızı bu tür kurumlara götürerek, onlarla iletişime geçmesini, tanımalarını sağlayın.Kim bilir ileride yüksek okula gittiklerinde,bu arkadaşlarınıda düşünerek, çalıştıkları branşda , onların yaşam kalitesini yükseltecek işlere imza atarlar, daha duyarlı olurlar, daha sevgi dolu bakarlar hayata.
Zaten onlar da, kendilerine acımanızı değil, önlerinde ki engeli kaldırmanızı istiyorlar.
ENGELLİLER İÇİN YAPTIKLARINIZ, ASLINDA KENDİNİZ İÇİN YAPTIKLARINIZDIR.
Alttaki linki tıklayıp orada ki videoyu da izlemenizi öneririm.
http://engellihaklari.org/ciktilar/
Sağlıklı, engelsiz bir hayat dilerim.Hepinize sevgiler..
Not:Yarında Sinop Halk Eğitimi Merkezi’nin yıl sonu sergisini paylaşacağım.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.