Zayıflama Kursu’ndayım…BiTutam Tuz

.
Ne zamandır kilo vermeye çalışıyorum. Uzun süredir bu işin peşindeyim. Kitabım çıktıktan sonra bir gün farkettim ki, yıllar önce kitabı yazarken de aynı sorunlarım varmış. O zaman umutsuzluğa kapıldım, hala neden çözemedim bu işi diye. Sonra dedim ki kendi kendime, hepsinin sırası vardı, sırayla hallediyorum. Ve şimdi sıra zayıflamada…
Niyeti koyunca insanın karşısına hedefine giden yolda çıkabilecek ne kadar hayırlı şey varsa çıkıyor. Bir gün kitapçıdayım. Mavi kapaklı bir kitap gözüme battı, üzerinde kocaman Zayıflama Kursu yazıyor ve benim için en önemlisi 21 tane ruhsal ders diyor.
Ben yıllardır diyetlere karşıyım. Okuduğum ‘Korkma, ye’ (yazarı Zaza Yurtsever) ve ‘Ruhunu dinle, bedenini doyur’ (yazarı Yasemin Soysal) kitaplarından sonra ruhumun bu konuda da bilgeliğinin teyidini almış olarak diyetleri hayatımdan çıkarttım. Yıllardır biliyorum ki, içimde kilomu yaratan ne varsa, onu çözdüğümde kilolarımı tutmama hiç gerek kalmayacak.
Kitabı okumaya başladıkça farkındalığım artmaya başladı. Neden yiyorum, neden zayıflayamıyorum? Her dersin sonundaki ödevleri yaptıkça ve meditasyonları uyguladıkça her şey kafamda netleşmeye başladı.
Örneğin ben küçükken annem babam sürekli bana ‘ağır ol!’ derlerdi, çünkü ben her zaman neşeli ve bıcır bıcırdım, ama aileme göre ağırbaşlı ve ciddi olmam gerekiyordu. Bilinçaltım bu ‘ağır ol!’ lafını sanırım kiloca ağırlık anlamında algılamış. Ben de şu anda yeterince, hatta yeterinden fazla ağırım. Amaaaa bu ağırlıkları bırakmaya niyetim var.
Bir gün ödev yaparken birdenbire kafamda bir şimşek çakıverdi. Zayıflamak benim için başkalarının karşısında zayıf kalmak anlamına geliyordu, yani güçsüzlük. Böyle olunca ben de zayıflamamak için sürekli yiyorum tabii, niye güçsüz görüneyim ki?
Tüm bunlar kitabı okurken ve uygulamaları yaparken ortaya çıktı. Bu iş katman katman. Küçük bir farkındalık dev dalgalara dönüşüp içinizi temizleyiveriyor.
Kilonuzdan şikayetiniz varsa tavsiye ederim. Yalnız uygulamaları yapmadan kitabı okumak ancak %10 yarar sağlayacaktır. Kendinize bir iyilik yapın ve ödevleri uygulayın. Ödülleri çok büyük.

Banu Conker

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

2017 geldi…Bi’Tutam Tuz..

Günaydın sevgili nefes dostu, Büyük umutlarla beklediğimiz 2017 en sonunda geldi ve ilk saatlerde yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.