Güle Güle Ramazan….

Ve işte son gün…Nasılda geçti koca bir ay. Ve tüm samimiyetimle söylüyorum, yaz sezonunda en rahat tuttuğum oruçum oldu.Demek ki beni havaların sıcaklığı etkiliyormuş.Çünkü inanın yatarak oruç tutardım. Sabahtan işlerimi bitirir ,öğleden sonrada yatar kitap okurdum. Hayatım gece başlardı. Ama maşallah bu sene normal yaşantımı neredeyse sürdürdüm. Bazı günler 1-2 saat yattığım oldu. Allah senesine güle güle erdirmek nasip etsin.
Dün akşamda Sinop 6. Geleneksel Ramazan Şenliklerinin son gecesiydi. Kapanış Utku’yla oldu.
Kapanış öncesi,Hayaller Tiyatrosu, Burdur Sanat Tiyatrosu ve Telvin Sanat Tiyatrosu ve Engelsiz Yaşam Merkezi gösterilerini sundular.

Sena Başay &Ozan Kaya paylaşan: ncabaci

TELVİN SANAT TİYATROSUENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ SİNOPDSC01163 DSC01164DSC01185DSC01186
Engelsiz Yaşam Merkezi’nin sunumundan her zaman ki gibi yine çok etkilendim. Hele Ozan ve Sena’nın gösteriden sonraki sevinç çığlıkları duygularımızı en üst düzeye taşıdı. Sevincinin ardından Sena bu defa da ağladı. Sanırım o da mutluluk göz yaşlarıydı.Utku’yu dinlerken halasından saçlarının açılmasını istedi ve saçlarını sallayarak sandalyesinde oynamasını ve sevinç çığlıklarını duysanız sizde çok etkilenirdiniz. Yine Tango yaptılar, yine şarkılar eşliğinde playback yaptılar, birine Gülbahar’da konuk sanatçı olarak katıldı.

Sana başayOzan Kayaberrin gürleyen
Dün gece Hayaller Tiyatrosunun oyuncularından şimdi gerçek ismini bilemeyeceğim ama, küçükken ona Havuç derdik kızıl saçları yüzünden, dün akşam çok beğendim kendisini,hele o külhanbeyli halleri çok güzeldi. Aferin ”Havuç” )))).Yeni bir sanatçı daha yetiştiriyor. Sinop Telvin ve Burdur Sanat Tiyatrolarının oyuncularını da daha önceden biliyordum zaten, onlarda dün akşam bir kez daha, kültür merkezi isteklerini dile getirdiler.Eee haklılar gençlerimiz tabii. Sanat yapıyorsun , salon yok.(((
Ve gecenin solisti Utku’ydu. Ahh Utku’cuğum ahh, yine bizi mest ettin. Ama açık söylüyorum, sen artık kat be kat yol gitmişsin bu konuda. Seni canı yürekden kutluyor ve çok gurur duyuyorum. Verdiğimiz oylar helal olsun sana.)))Repertuvarında çok güzeldi.Ankara’nın Bağları yerine,Hayatı tesbih yapmışım sallıyormuşum’u, söyleseydin daha iyiydi.)))))))))))))Apo’nun da ağzına sağlık.)))Zaten Ankara’nın Bağları’nı sende söylemek istemedin, isteği kıramadın işte.)))))


Utku- paylaşan: ncabaci

Bir gece öncede Konya’dan gelen semazen gösterileri vardı. Orada da sanatçılar çok güzel şarkılar ve şiirler söylediler. Ve hele semazenlerin giydiği kıyafetlerin açıklamasını yapmalarına çok sevindim. Başlarındaki fes , mezar taşını simgeliyormuş, buna çok şaşırdım.

semazen
Velhasıl bu sene ki, Sinop Belediyesi’nin hazırladığı etkinlikler dün gece son buldu. Çok güzel bir ay geçirdik,bu etkinlikler sayesinde.Şimdi diğer senenin ramazan ayını beklemek zor gelecek. Yaaa başkanım ara ara böyle konserler verdirsenizde bizde eğlensek, ne yapayım 1 ay çok fena alıştık.)))))))
Ve sevgili okuyucularım nihayetinde yarın bayram. Çocuklarım geldi İstanbul’dan. Biri13 saatte geldi, biride 17 saatte geldi. Yollar anababa günüymüş, şimdiden gidişlerini düşünür oldum. Allah tüm yolcularımıza hayırlı, güzel yolculuklar nasip etsin.Hepimiz şeker tadında güzel bayramlar geçirelim inşallah.
Bugün hava kapalı, hatta bir ara yağmur yağdı.Ama geçtiğimiz 2 gün süperdi, çocuklarla denize Karakum Tatil Köyüne gittik.Ne olmuş orası öyle…Giriş bedava, şezlong ve şemsiye ücretlidir herhalde, kısa süre kaldığımız için almadık,iskeleden girip ,çıktık.Duşa kabin ve soyunma kabinleri ücretsiz ve temizdi. Yiyecek var, gazete bile satılıyor. İçeçekte var. masalar filan çok temiz duruyordu. Bayram sonrası şöyle rahat rahat gidip denemek istiyorum.En sevdiğim deniz de o tarafın denizidir. Sanırım burayı şimdi özel idare işletiyormuş diye duydum, umarım doğrudur.

karakumkaradeniz
İşte artık yazacaklarım bu kadar desem ve akşam yemeğini hazırlasam diyorum. Sizlere tekrar iyi bayramlar diliyor, küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öpüyorum.))))
Sevgiler Sinop’tan.

Not:3 fotoğraf Sinop Belediyesinin Facebook sayfasından alınmıştır.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.