Elika…&..Azerbaycan Aysel Özel Halk Dansları Ekibi….&…Sinop Akliman

Güya yağmur yağdı ve yağıyor. Ama sıcaklıkdan hiçbirşey eksilmiş değil. Cam açık, balkon kapısı açık , birde vantiratörü çalıştırıyorum ve tabii bu üçlünün ortasında oturur yatarsan , hasta olmak kaçınılmaz olur. Bugün yine pek keyifli değilim.Neyse geçer inşallah.Sıcak havaların rahatsızlığı…. Geceleri sıcak dan uykuda tutmuyor…

Sevgili okuyucularım eminim sizlerde sıcakdan rahatsızsınızdır. Türkiye’nin geneli böyleymiş.Bize de iyilik yaranmıyor, kışın soğuk deriz, yazın sıcak.))))

Neyse efendim, nasılsınız bakalım? Sıcak dışında  sağlığınız, keyfiniz nasıl, yazınız nasıl geçiyor?

Sinop aşırı kalabalık.Heryer dolu. Artık masa kalmadığı için, insanlar tratuvarlarda oturuyorlar.

Kamplarda yer kalmamış, plajlar dolu diye kapıdan çeviriyorlarmış. Dün piknik yapalım istedik, içeride boş masa yok diye uyardı bizi görevli.

Bizde eşimle daha önce gittiğimiz yol üzerindeki teknelerin yanında piknik yaptık.Sessiz ve sakindi Allah’dan.Izgaramızı yaptık,mısırımızı közledik, çayımızı içtik …Eee daha ne olsun değil mi?)))

DSC00034akliman sinopDSC00014sinop akliman

Birgün önce sabahtan denize gittik, suyun sıcaklığı 28 dereceymiş,çok sıcakdı.Akşamda, Sinop Belediyesi’nin katkılarıyla gelen,Azerbaycan Aysel Özel Halk Dansları Ekibini izlemeye, Atatürk Anıtı’nın önüne  gittik.

,Azerbaycan Aysel Özel Halk Dansları Ekibi paylaşan: ncabaci

Gösteri saat 21.00 de başladı. Başlamadan çok önce gidip sandalyemize oturmuştuk, ama nasıl bir saygısızlık anlamıyorum, gelen resmen önümüze geçti. Kendilerine hatırlıyoruz, tamam diyor yine önümüze geliyorlar. Bazıları çoçuklarını ortaya saldı, Azerbaycan’lı  danscıların neredeyse ortalarına gireceklerdi.Ben ailelerini inanın anlamış değilim, bu nasıl bir saygısızlık.

Çocuğun biri patenle aralarından geçiyor, kendince gösteri yapıyor. Ya lütfen biraz saygılı olalım. Çocuklarınızı yanınızda tutunuz. Onlarda şimdiden bir gösteri nasıl izlenir öğrensinler. Biliyorsunuz ”Balık baştan kokar–Ağaç Yaşken eğilir”- gibi sözleri atalarımız boşuna söylememişlerdir.

Herkez birbirine saygılı olsa sorun kalmaz. Herkez oturduğu yeri temiz tutsa, çöp bidonlarına atsa çöplerini, yediği içtiği masayı temizleyip kalksa, etraf bu kadar pisde olmaz. Yapmayın ne olur.Her aileye bir çöpçü verecek değil belediye, elbirliği ile temiz tutalım şehrimizi. Nasıl görmek istiyorsak öyle bırakalım.

Halk Dansları gösterileri güzeldi, fotoğraf çektim,videoya da aldım.Öyle çok yayınlamışım ki, cep telefonumun interneti,15 günde bitti.((

az2014-08-16 22.58.32

Bir gece önce de 3 gün önceden rezervasyonunu yaptığımız Elika’ya Kaan’ı dinlemeye gittik. Kaan ‘da çok çok büyük değişim vardı. Sesi, yorumları iyiyidi. Sahne performansıda. Hiç ara vermeden 2,5 saate yakın bizi eğlendirdi.Bir ara masamıza geldiğinde görüntüsü de değişmiş gibi geldi. Sanki estetik yaptırmış gibiydi.???

Velhasıl 11 kişiydik, çok eğlendik. Demek ki Elika onun için Kaan’lı geçelerinde full çekiyor. Rezervasyonunuzu çok önceden yaptırmanız gerekiyor.

elikaDSC00207elikaDSC00213

Haa birde dikkatimi çekti, çoğunluk bayandı.)))Biz bize güzel eğlendik..

İşte böyle sevgili günlük….Ilıman günler diliyorum sizlere, kendinize iyi bakın,keyifli günleriniz olsun.Hoşçakalın..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.