İncir Kuşları..Sinan Akyüz..

 

Bu kitap 2012 yılında çıkmıştı, ben yeni okudum. Nasıl kaçırmışım bilmem.

Sinan Akyüz’ün en güzel kitaplarından biri.

Üstelik gerçek hayattan alınmış bir roman. İçim burkularak okudum.

Bu modern zamanlarda Avrupa’da yaşanmış bir soykırımı anlatıyor. Biri Boşnak, biri Hiristiyan Sırp. Aynı ırk dan gelseler de, aynı dili konuşsalar da, dinlerinin farklı oluşu birbirine düşman etmişti bu 2 grubu…

1992 yılında, bizler gazete ve televizyonlardan izlediğimiz bu savaşın yüzünü bu kadar kötü görmemiştik, tahmin bile etmemiştik.

Şu anda yıl 2014 birçok yerde savaşların yaşandığı şu sıralar bile kim bilir  görmediğimiz, tahmin bile etmediğimiz ne acılar yaşanıyor… Gördüklerimiz, okuduklarımız zaten çok büyük bir felaket, kim bilir bilmediğimiz neler var.(((((

Roman da, konservatuvarda eğitim gören Boşnak güzeli Suada’ya, 2 kişi birden aşık oluyor. Suada aradığı aşkı Boşnak’lı Tarık’da buluyor ve diğer sınıf arkadaşı Sırp’lı gence ise, kalbimde 2 kişiye yer yok diye cevap verip reddediyor.

Ve savaş patlak verince, Suada bir şekilde Sırp gencin eline düşüyor ve aklınızın almayacağı şiddete, tecavüze maruz kalıyor. Sadece Suada değil tabii. Tüm Boşnak kadınları.

Kitap acı dolu,yüreğiniz burkularak belki ağlayarak okuyacaksınız.Ve bir çırpıda bitireceksiniz..

Bu defa Bali’ye giderken yolda okurum diye, cep roman almıştım, ama daha yola çıkmadan bitirdim. Şiddetle okumanızı öneririm..

Çok güzel cümleler de var içinde, bazılarını sizinle paylaşayım:

Gönül ağız açınca, dil konuşmaz olur, susarmış.

Toprak gibi saf olan bu güzelliğini Allah sadece sevdiği kullarına nasip eylermiş. Sen benim saf toprağına çakıl karışmayan aşkımsın.Sen benim içimi ısıtan güneşim,gözlerimden akan sevinç yaşım,beni aşkla besleyen kadınımsın.

İşte böyle….Size iyi okumalar diliyorum.

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.