Uluwatu Tapınağı..Luwak Kahvesi

 

Kadir Bey’in bugün işi çıkınca bize günlük tur ayarladı. Sabah 9.00 da rehberimiz Lopo bizi almaya geldi.

İlk olarak Yatra Galeri’ye  götürdü. Burada gümüş ve altın takılarının nasıl işlendiğini ve nasıl takı haline getirildiğini  görebiliyor ve yanında satılan mağazadan da istediğiniz ürünü satın alabiliyordunuz. Yine burada satın alabileceğiniz bol miktarda yağlıboya ve akrilik tablo vardı. Çerçeveleri de çok güzeldi. El oymacılığı ile yapılmış ve değişik renklere boyanmıştı. Fiyatlar 100-1500 dolar arasında değişiyordu.

DSC01095Yatra GaleriYatra GaleriYatra GaleriYatra GaleriYatra GaleriYatra Galeri

Sonra ki durağımız Uc Silver & Gold oldu. Çok büyük bir mağaza, dışı yeniden restore ediliyordu. İçerisi yine turist doluydu ve her şey ortada olduğu için 2 kişiye bir satıcı düşüyordu. Fiyatlar Türkiye’ ye göre çok çok ucuzdu ama maksadımız gezmek olduğu için, oradan alışveriş yapmadık.

Yine el işlemeciğin olduğu tezgahlar da bizim Ayancık ketenine   benzeyen örtüler dokuyorlardı. Birde istediğiniz bir figürü t-shirtünüze çizdire biliyordunuz.

T-shirt boyama Bali paylaşan: ncabaci

DSC01124DSC01115

Özellikle erkeklerin resim kabiliyetleri fazlasıyla gelişmiş burada.

Daha sonra Kuta bölgesine de ki,  Discovery Shopping Mall’a gittik.Büyük bir alışveriş merkezi,orada Burger King’i görünce hemen tanıdık bir yemek diye, büyücek hamburgerlerimizi afiyetle yedik.

DSC01discovery shopıng mall kuta

Benim Bali’ye geldiğimden beri bağırsaklarım bozuk. Yemekleri dokundu. Allah’dan hiç sancı yapmadı. Hatta durdurucu ilaç aldım, hiç faydası olmadı.

Bu arada Kuta’ya gelirken denizin üzerinden bir köprüden  geçtik, öyle uzun,dönemeçli ve katlı  bir köprüydü ki,  belki 20 dakikada geçtik.

kuta köprüsü

Kuta bölgesi, eğlencenin merkeziymiş. Özellikle gece hayatı yaşamak isteyen turistler buraya takılırmış. Herkesimden insan var. Hatta deniz kenarında bir otelin bahçesinde helikopter pisti bile vardı.

Yolda rehberimiz  muz kızartması (Gorengan)yememizi önerdi. Hani eskiden annelerimiz yapardı çırıkta denilen hamurun içine muz koyup kızartmışlar, ben pek sevmedim.Belki de karnımız toktu ondandır.

Dönüşte Uluwatu Tapınağına gittik. Tapınağın girişinde bilet alırken bize yine sarong verdiler, örtündük. Tam kapıdan girişte turistin biri elindeki 2 sopayı bize uzatarak maymunlara dikkat edin değip elimize tutuşturdu. Şaşırdık kaldık çünkü maymun ormanların dakiler sevimliydi.

uluwatu tapınağıuluwatu tapınağıuluwatu tapınağıuluwatu tapınağıuluwatu tapınağıuluwatu tapınağıDSC012642014-09-12 11.57.59

Benim ve Sabri’nin elinde koca sopalarla, maymunlardan korunarak gezdik bu defa. Sonra anladık ki, buradaki maymunları aç bırakıyorlarmış ve onun için saldırganlaşmışlar. Hatta karşımızda bir maymun turist kızın çiçekli terliklerine bir saldırdı ki aklımız çıktı. Kız çığlık çığlığa terliği fırlattı. Artık parmaklarını da ısırdı mı bilmem. Bir ara bizim karşımıza çıktı, bizde hemen sopaları havaya kaldırdık. Maymun korkusundan, fazla fotoğraf çekemedim. Sabri’ye  ve kızlara diyordum, beni koruyun fotoğraf çekeyim. Ama öyle bir şey ki her yerden önünüze fırlıyorlar, ağaçlardan atlıyorlardı.

Uluwatu Tapınağı dönüşünde rehberimiz bizi  Luwak Kahvesinin yetiştiği ve yapıldığı yere götürdü. Burada Luwak’ın nasıl yapıldığını anlattılar bize. . Önce Arap kahvesini dikip yetiştiriyorlar, sonra  memeli bir hayvan olan   Paradoxurus’u bahçeye salıp kahveleri yemesini sağlıyorlarmış. Sonra hayvan kakasını yaptığında, bu kakaları toplayıp ,yıkayıp kurutup kavuruyorlarmış.Sonra dibek gibi bir şeyde iyice dövüyor, süzgeçten geçiriyorlar. Artık luwak kahvesi yapılmaya hazır hale geliyor. Pahallı  ve ünlü bir kahve. Paradoxurus  irice bir bambudan yapılmış kafesteydi, yüzü  kuzguna,  tilkiye,kediye benziyor gibiydi. Bedenini görmedim.

DSC01268luwak kahvesiluwak kahvesi yapan hayvanDSC01282

Hepimiz içtik. Aynı bizim Türk kahvesi gibiydi. Bize denememiz için başka çaylarda getirdiler. Sonrada değişik bir enstrümanla müzik yaptılar.


bali-kuta,luwak kahvesi, paylaşan: ncabaci
DSC01280DSC01283luwak kahvesi

Rehberimiz  güneş batımını izlemek isteriz diye bizi Nusa Dua’ya Jİmbaran’a götürdü. Biraz geçiksek de yinede güneşin batışını izledik  ve hele hele oradaki coşku dolu eğlenceyi görünce, gitmeden buraya birkez daha gelmeliyiz değip ayrıldık.(en son gecemizi orada geçirdik.)

jımbaranjımbaranjımbaran

Artık istikametimiz Ubud ‘du. Ve doğruca Cupit Resturana gittik. Yine nosi goreng yiyip, bitang biralarımızı içtik. Bu arada günlük rehberli turlar için 50 dolar ödüyorsunuz.

nasi gorenglopo rehberimiz

Sonra Kadir  ve Dian’da geldiler ve yarın ki programı yaptık.

Yarın ki istikamet Gili Adalarıydı….

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.