Kimler Hamile……

Merhaba sevgili okuyucularım. Bir kaç gündür yazamadım size..Ya inanır mısınız, bir türlü vakit bulamadım yazmaya. Bir koşuşturmadır gidiyor. Allah’tan hepside sevdiğim koşuşturmalar.

Her gün sabahtan resim yapmaya atölyeye gidiyorum. Geldiğimde de saat 15.00 oluveriyor ve akabinde akşam olmuş. E birde haftada 3 gün pilatesim var, haftada 1 gece konservatuvar, haftada 1 gece SİFAD derken bakıyorsun hafta sonu oluvermiş. Cumartesileri de arkadaş oturması derken bana gün kalmıyor . Ama kısmetse önümüzde ki hafta biraz düzene sokacağım,hiç olmazsa 1 gün bana kalsın yani. Bugün  astrolojiyle ilgilenen bir arkadaşa dert yanmıştım ki, bana dünyanın 2 yıldan beri çok hızlı döndüğünü ve onun için günlerin yetmediğini söyledi!!!Doğru olabilir mi dersiniz.?

Dün akşam bebek görmeye gittik. Öyle tatlıydı ki Eylül bebeğimiz,sevmelere doyamadık. Buradan bir kez daha maşallah dileyeyim Eylül bebeğe.

Bebekli ortamda oturunca, konu da bebek oluyor tabii ki.

Doğumdan ,çocuk bakımından konuşurken, ben onlara bir anımı anlattım. Kızım ilk doğduğunda Sinop’un tek doktoru sayılan rahmetli Ahmet Örs’e gitmiştim , bana 2 saatte bir emzir demişti. Sonra bir gün annem ve kayınvalidem oturuyoruz, kızım ağladı,bana acıkmıştır emzir dediler. Ben saate baktım, olmaz daha 20 dakika var dedim. Ay bana nasıl kızmışlardı.)))Ya  hakikaten büyüklerimize bakarsak, her daim emzirmemizi istiyorlardı.)))

Ben bunu anlatınca başka arkadaşım, ilk doğumunu eşinin görevi dolayısıyla Bürüksel’de yapmıştı, o da anlattı. Eşiyle birlikte hastaneye gidip eğitim almışlar, bebek bakımı hakkında, nasıl emzirileceği,  nasıl tutulacağı,doğum odaları , nefes çalışmaları her konuda bizi bilgilendirdiler dedi. Bunun üzerine yeni doğum yapmış arkadaşımızda, şimdi bu tür yerlerden Türkiye’de de var dedi. Kardeşi İstanbul’da yaşıyor, orada doğum yapmış ve orada bulunan Central Hospital’den bu konuda bilgi almış. Aynı Bürüksel’de doğum yapan arkadaşım gibi, her türlü konuda kardeşine ve eşine eğitim vermişler.Bebeğin banyo yapmasından,masajına,uyku düzenine, emzirme tekniklerine ve daha birçok konuda aydınlatmışlar.  Arkadaşımda, ben de kardeşimden epey bilgi aldım dedi.

Ahh ahh dedim biz erken gelmişiz dünyaya, pek çok şeyi kaçırmışız.

Hamile bayanlar, eşleri, bebek bakım eğitimi almayı düşünenler siz şanslısınız..

Hele birde imkanınız varsa, hiç durmayın bu hizmetleri değerlendirin derim.

Şimdilik hoşcakalın.

 

 

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.