SEO İLE SİTE TRAFİKLERİ NASIL ARTTIRILIR?

Günden güne artan rekabetçi bir ortamda yaşıyoruz. Her an çetinleşmekte olan sanal ortamda firmalar da varoluş mücadelesi verip ayakta kalmaya çalışıyorlar. Her site ve şirket arama motorlarında üst sıralarda olmayı ve bu sayede çok daha fazla tüketicinin kendilerine ulaşılmasını beklemekte. Sürekli gelişen bu ortamda, sanal dünyaya el atmış her şirket yöneticisi de etkili takdirler uygulayarak bu listelerde ön sıralarda olmanın önemini keşfetmiş durumda. Bunu firmaların kendi bünyelerinde kurdukları ekiple profesyonel olarak yürütmeleri oldukça zor görünüyor. Bunun en temel nedeni de SEO olarak nitelediğimiz tüm bu faaliyetlerin bir uzmanlaşma alanı gerektirmesinden kaynaklanıyor. Ancak şu da bir gerçek ki SEO danışmanları ile iletişime geçecek olan yöneticilerin de temel SEO bilgilerini edinmesi danışmanları doğru yönlendirip aynı dili konuşmaları bakımından önem kazanıyor.

Bu yazımızda sizler için SEO ile site trafiklerinizi arttırabilmeniz için bazı ipuçları vermek istedik.

1. Öncelikle şirket yöneticilerinin gelecek ile ilgili olarak bir hedefi ve stratejisi olmalı. Bu doğrultuda sanal ortamdan ne beklediğiniz belirlemelidir. SEO için önem arz eden arama motoru optimizasyonunda şirketlerin SEO danışmanları ile yol haritasının iyi tespiti önemlidir. Güncel gelişmelerin takip edilmesi ve bu amaçla da uluslararası kaynaklarca yazılmış olan (genelde İngilizce oluyor) içeriği takip etmeniz önem kazanıyor.
SEO hedef ve beklentilerin belirlenmesi,
SEO uzman veya danışmanlık firmasının tespiti,
Danışmanlık sunacak firmaya şirketinizi, faaliyet alanlarınızı ve SEO dan beklentilerinizi anlatan iyi bir sunum dosyası,
Ayrılacak bütçenin tespiti,
Rakiplerin belirlenmesi,
Stratejinin belirlenmesi,
Gerekli yazılım ve kurulum eksikliklerinin belirlenip hazırlanması.

2. Kilit nokta: Anahtar kelime
Hedef tespitinden sonra arama motorlarından yararlanarak biraz pazar araştırması yapmaya ne dersiniz? Bunun için de…
Arama motorlarını kullanarak hedef kitleniz ile ilgili olarak bilgi toplamalısınız.
Google Keyword Planner kullanarak daha fazla anahtar kelimeye ulaşabilirsiniz.
Yurtdışı pazarları için Bing & Yandex Keyword Tool, SEMrush, Wordtracker, Youtube Keyword Tool’u, Türkiye pazarı için SEMrush’ı kullanabilirsiniz.
Tahmin için de dünyadaki arama motoru tıklama oranlarını gösteren CTR sistemi ile tanışın.
Anahtar kelimelere odaklanın.
Hedef pazar ile ilgili doğru geri dönüşü sağlayan sıralama takip yazılım programlarından mutlaka edinin.

3. Sitenin dizaynı ve tasarımı
Oldukça önemli bir konu başlığı da sitenin dizaynı ve tasarımı olmaktadır. Bu doğrultuda kullanıcı odaklı çözümlerin yanında, başta Google olmak üzere arama motoru dostu fırsatların da iyi tespit edilip uygulanması önem kazanır. Bu amaçla yalın yapılı ve kullanıcıyı çeken yazılım ve tasarımların oluşturulması tercih edilir. Konu hakkında geliştirilmiş yazılım ve içerikten faydalanabilirsiniz.
4. Test sürüşü
Siteyi yayına sunmadan önce yazılımın uygunluğunu denetleyen bir takım yazılımlar bulunuyor. Bu yazılımlar aynı Google gibi içeriği gezerek olası sorunları tespit edip aktarıyor. Bu sırada ortaya çıkan hata kodlu içeriği de temizlemeniz gerekmektedir.
5. Teknik konuların dışında içeriğin de güncel ve dinamik olması önem kazanır. Kullanıcının ilgisini çekecek içeriğin yanında bunun dizaynı ve sunuluş biçimi de önemlidir. Aramalar sırasında başlık, anahtar kelime, açıklama gibi konularda üç nokta gibi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için karakter miktarına dikkat edin. Orijinal ve kaliteli içeriğin yanında kullanıcıyı etkileyecek ve ilgi uyandırıcı konuların değinildiği blog sayfaları oluşturun.
6. Link ağacının denetimi
Sadece gerekli linklerin işinize yarayacağını unutmadan gereksiz tüm linklerden siteyi uzaklaştırın.
7. Temel amacınız arama motorları ve kullanıcılarca çok daha fazla tıkanıp tercih edilen bir site oluşturmak olduğundan sayfaların kullanabilirlik oranlarını objektif gözle değerlendirin. Bunun için birçok yazılımdan ve bağımsız kaynaktan faydalanabilirsiniz. Unutmayın sanal dünya ve SEO yaşayan bir organeldir. Bu bakımdan ancak çağa, modaya, genel tüketici eğilimlerine göre değişiklikler yaparak sitenizi diri tutmanız mümkün olacaktır.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.