Ne çok anlatacaklarım varmış size meğer….…

Hepinize güzel hafta sonları dileyerek başlamak istiyorum bugünkü yazıma..

Nasılsınız , her şey yolunda dır umarım? Bizler iyiyiz çok şükür.

Dün sabah erkenciydim. Saat 9.00 da 1no lu sağlık ocağına gidip yeni açılan ketem bölümünden gaita testi için gerekli mataryalleri aldım. Şimdi nereden çıktı bu diyebilirsiniz, hemen açıklayayım.

Artık aile hekimleri de gaita da (büyük abdest) kan var mı diye test yapabiliyormuş. Oradan bir kap alıyor, sonra da gaitanızı götürüp test yaptırıyor muşsunuz.

Ama ben sağlık ocağında ki ketem bölümünden bizzat bu mataryalleri alarak evde yapacağım. Orada nasıl yapacağınızı size açıklıyorlar veya verdikleri pakette açıkça nasıl yapacağınızı da yazıyor. Eğer sonuç negatif çıkarsa sorun değil, ama pozitifse, hemen elinizdeki aletle aile hekiminize gidiyorsunuz ve kolonoskopi çektiriyorsunuz. Böylece kolon kanserini erken teşhis edilebiliyor.

Bu ketem odalarından, Sinop’ta Gelincik ‘de ve 1 nolu sağlık ocağında var. Aynı zamanda smear testide yapıyorlar. Bana olmaz demeyin veya  bende çıkabilir diye korkup da gitmemezlikde yapmayın. Çünkü erken teşhis hayat kurtarıyor. Korkunun ecele faydası yok biliyorsunuz.

Tabii tüm bunları ve fazlasını Atatürk Devlet Hastanesi’nin KETEM bölümünde de yaptıra biliyorsunuz. Önce sağlık değip, size bu bilgileri vermek istedim.

Şimdi gelelim Nilgün’ün gününe.)))

Çarşamba günü köşe yazarım Gül Ustabaş Genç ziyaretime geldi, çok güzel vakit geçirdik. Teşekkürler Gül.

gül ustabaş genç

 

Dün öğleden sonra arkadaşıma yardıma gittik. Kızı evlenecek, düğün şekerlerini hazırladık, minyatür tekneleri tüllere sarıp şeker bağladık. Çok da güzel oldu. Sinop’a özgü küçük  tekneler, gelen misafirlere her daim Sinop’u hatırlatacak.

DSC0364410675787_10152833123474843_4590732024739522382_n

Benim için bu ay ve şubat başı çok yoğun geçecek. Biliyorsunuz 30 ocakta konserimiz var. Halk Eğitimi Merkezinde saat 20.00 de başlayacak. Bekleriz. Sonra ki gece, arkadaşımın kızı nişanlanıyor, nişana gideceğiz. Öbür hafta Cuma gecesi yine nişan, öbür gün nikah, aynı gece konservatuvarımızın yemeği derken, 2015 e bayağı hızlı bir giriş yapacağız:)))

Hep böyle güzel günlerimiz, gecelerimiz olsun inşallah. Amiiin.

Dün akşam  icrada, son provalar vardı. Konsere az kaldı , heyecanda arttı. Ama eminim her zamanki gibi yine çok güzel olacaktır. İnanmıyorsanız gelin 30 Ocak da kendi gözlerinizle görün.)))))

sinop belediye konservatuvarısinop belediye konservatuvarısinop belediye konservatuvarıDSC03647-001

Eee bu akşamın olmazsa olmazı konservatuvar fotoğraflarını da çekmeyi unutmadık tabii. En güzeli de T.S.M. ve T.H.M koro şeflerini aynı karede yakalamam dı. 2 değerli hoca, Orhan ve Korhan hocam yan yanaydı.

sinop belediye konservatuvarı

İcra sonrası her zamanki gibi Şen Pastanesindeydik. Ve gecemiz güzel bitti.

Geldik bu güne ….Ya  bazen diyorum ki ev kadınlığından yine istifa edip, çalışmayamı başlasam. Evde olunca iş bit-mi-yoooor.Resim ve spora giderken bazı günler 2 film bile izleyebiliyordum..Ama şimdi nerdeeeee….

Ha film değince, digitürk’ ümüz bitmişti. Ti vi bu dan 1 ay bedava kullanın talebi geldi. Kendileri gelip kurdular.Aslında düzgün işlese çok güzeldi. Beğenmiştim.Ama sanıyorum Sinop’un bu bölümünde alt yapı yetersiz. Bir türlü düzgün işlemedi. Pazartesiden bu yana her gece bazen günde 2 kez ana merkezi arayıp şikayetimi dile getirdim. Ama gerçekten yardımcı oldular. Her defasında açıldı. Ohh artık son dedim. Bu defa modem açılmadı.Sonra kilitlendi..Ayy içime sıkıntı geldi, bugün 6. günde çıkardık. Pazartesi iade edeceğim. Bazı bölgeler rahat kullanıyormuş, demek bizim bölgede çalışmalar bitmedi..

Bugün nü resmimi bitirdim. Yani artık bitmesi gerekti.Aslında bana göre hiçbir resim, hiçbir zaman bitmez ama, ben bitiriyorum bu defa.,

2015-01-24 15.56.57-002

Şimdi son bir haber vereyim size.

EPEKA Türkiye, “Working On Women – WOW” Avrupa Birliği Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında 28 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 09:30’da Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Anne Olmak” başlıklı bir konferans düzenleyecek. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm Dr. Yeşim Çınar Akar ve Aile Eğitmeni Özhan Alkızıl, hamilelikten, çocuğun ergenlik çağına kadar geçen sürede sağlık, beslenme ve iletişim konularında dinleyicilere pratik bilgiler verecekler.Bakın bu etkinliği kaçırmayın. Gerçekten çok faydalı olacaktır.Hele ki hamileyseniz, hele ki küçük çocuğunuz varsa veya ergenlik çağında, gidin derim.

epeka

Bu arada bir teşekkür yazmak istiyorum. Okuyucularımdan biri yazılarımızdan etkilenip, Hayvanları Koruma ve Yaşatma derneğine her ay para bağışlayacağını söyleyerek bu ay 250 lira yatırmıştır. İsminin açıklanmasını istemeyen, ama benim bildiğim bu okuyucuma, duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

Sizi seviyorum veee hepinize güzel hafta sonları diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.