Bir Tatlı heyecan, bir tatlı telaş…

Eski günler geldi bu sabah aklıma… O heyecanlı uyanışlar, ilk karşılaşmalar, tatlı telaşlar..

İlk kez eşimin ailesi bize gelecekti, akşamdan annem (Allah rahmet eylesin)  hazırlık yaptı. Ben de evi temizlemiştim. Gece geç vakit yattık. Gecenin bir yarısı aniden uyandım. Baktım ayaklarımda bir gariplik var. Sanki tutmuyor. Doğrulmaya çalıştım, baktım üst bedenim iyi, sadece ayaklarımda his yok. Çok korktum, felç oldum sandım. Sürünerek yataktan indim ve yine 4 ayak üstünde sürünerek annemin odasına gidip annemi uyandırdım. Annemde korktu ve şaşırdı. ‘’Anne benim ayaklarım tutmuyor’’ dedim. Kızım yatarken bir şeyin yoktu, sana öyle geliyordur değip beni yanına çekti ve sarıldı. Uyumuşum koynunda. Var mı anne kucağı gibi sarıp sarmalayan, huzur bulduğun.:(((((

Sabah uyandığımda iyileşmiştim. Yürüyordum.

Daha sonra ki bir gece istemeye gelmişlerdi. Ben her zaman ki gibi izin alamadığımdan yine çalışıyordum. Sadece iş çıkışı kuaföre gidip saçıma fön çektirmiştim. O gece geldiler. Annem ve çok sevdiğim hala dediğim, ablam anneme yardım etmiş, çeşit çeşit yiyecekler hazırlamışlardı. Hele o zamanlar çok meşhur olan amonyaklı pastadan yapmıştı halam.

İsteme oldu, servise başladım ben. Kayınvalidem (Allah rahmet eylesin)çok beğendi yaptıklarımızı. Halamda ballandıra ballandıra hepsini Nilgün yaptı dedi.))) Oysa ki hiçbirini yapmamıştım. O sırada ağabeyim lafa girdi. Nilgün sen bütün gün çalıştın, bunları yapacak ne zaman vakit buldun ki diyerek, her zaman ki potunu kırdı.))

Ben bir ara halamı içeriye çağırıp detaylı şekilde amonyaklı pastanın tarihini aldım, içeri girdiğimde şöyle şöyle yaptım diye anlattım. Sonra ben size yazılı veririm diyerek de konuyu kapattım.)))))

Bu anılar bugün birden aklıma geldi. Bu akşam da kızım gibi sevdiğim Burcu’nun nişanı var. Bizde bir hazırlık, bir telaş. Tüm arkadaşlar, üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Öyle de çok mutlu oluyoruz ki, 2 gece önce aramızda sürpriz bekarlığa veda partisi yaptık Burcu’ya. Nasıl şaşırdılar. Aslında sadece ben ve ev sahibesi Filiz arkadaşım biliyordu. Ben, gündüzden kırmızı duvakları ve pankartları hazırladım, Filiz’de kınalar, süsler, pastalar ve bir sürü yiyecek hazırlamış, aramızda eğlendik. Allah’ım tamamına erdirsin, hep mutlu olsunlar inşallah.

DSC03884bekarlığa veda partisiDSC03895DSC03913DSC03914 2015-02-005

Geçen gün Dr. Rıza Nur Kütüphanesine gittik arkadaşımla, şöyle enine boyuna kitapları inceledik. Elimde yarım kendi romanım olsa da dayanamadım 2 tane daha aldım. Biri Sinop’lu bir yazarın. Hiç duymamıştım ismini bitirince size detaylı yazarım.

DSC03925DSC03926

Şimdilik bu kadar yazayım çok işim var. Yine kuaföre gidip saç yaptıracağım, bu defa çok sık gitmem gerekti, 11 günde 5. Gidişim.)))Saçlarım eskiyecek artık.)))

Neyse size daha sonra anlatırım nasıl geçtiğini nişanın. Şimdilik bana müsaade. Sevgiler, Sinop’tan.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.