Mutlu mutlu…..

Cumartesi günü Murat’ın nikahı vardı Love Story’de saat 16.00 da yazıyordu davetiyede, ama gelinle damat tam saat 17.00 de geldiler. Eşim 16.30da kalkmak durumunda kaldı (dükkanımız açıktı), bende evde hastam olduğu için 17.10 da, onlar imzayı attıktan sonra kalkmak durumunda kaldım. Allah mutlu etsin, ömür boyu mutlu olsunlar inşallah.

DSC04571DSC04572

Akşamda arkadaşıma davetliydik. Pazar günü 2 arkadaşım, bir grupla birlikte çok uzun yürüyüşlere gittikleri için, Kadınlar gününü 1 gece önceden kutlayalım dedik. Aslında bizimki kutlamadan çok bir arada olmaktı. Beraber olunca güzel vakit geçiyor tabii. Şunu da fark ettim, kadın olmak güzel benim için, bir daha dünya ya gelsem yine kadın olmak isterdim.Tabii ben kendi yaşantıma göre bu tercihi yapıyorum. Yoksa toplumumuzda maalesef kadının yaşantısı zor.

DSC04573DSC04575

Geç vakte kadar oturduk, sohbet ettik. Bu sohbetlerimiz arasında Türkiye yi kurtarmayı düşünmedik.)))Sohbet sohbeti açtı, eskilere gittik biraz. Anıları anlatmak ve bir kez daha yaşamak güzeldi.

Pazar sabahı maalesef bir arkadaşımızın annesi vefat etti, camiye gittik, son görevimizi yapmak üzere. Çok kalabalıktı cenaze. Allah gani gani rahmet eylesin. Yattığı mekan cennet olsun. Kalanlarına da Allah sabırlık versin.

Bu arada 8 Mart dünya kadınlar günü etkinlikleri arasında Valilik önünde , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve SİFAD’ın ortak çalışması ile ‘Sinop’ta Kadın’ konulu fotoğraf sergisi açılışı vardı, gidemedim. Ama haberleri aldım, Sinop ‘a yeni atanan bayan valimiz Sayın Yasemin Özata  Çetinkaya açılışı yapmış, üstelik 8 Mart Dünya Kadınlar gününde, kadın valimiz tarafından açılışın yapılması, ayrı bir anlam ve önem katıyor güne. Hepimize ve Sinop’umuza hayırlı olsun.

Öğleden sonrada arkadaşımla uzun bir yürüyüş yapıp, biraz stres attık. Yürümek çok iyi geliyor, havada güzeldi.

DSC04582

Gün dediğin nedir ki, akşamda oluverdi bu arada yılın ilk dikişine başladım. Bakalım nasıl olacak.

Bu arada sizinle paylaşmak istediğim bir şey var.

Hem kumaş satan, hem de dikiş diken bir dükkana ilk kez girdim. Biraz fiyat araştırayım işime gelirse de sonra diktiririm dedim. Dikiş fiyatı, ben dikebildiğim için pahallı geldi. Ama kumaş dışarı satıyorlarmış. Bir tane beğendim,  ama önce kalıp bulmam lazım dedim. Adam o modelin kalıbını ben size vereyim dedi. Şaşırdım ve sevindim. Ama ben azıcık kollu olsun istiyordum dedim. Adam bu defa kol kalıbı getirip tarif etti. Sonra yakası biraz modelli olsaydı keşke dedim. Adam onun kalıbını da getirdi. Ben şaşkın şekilde bakıyorum. Sonra kumaşı aldım, kadın fermuarda verdi , tüh ben dikemem dedim, kadın getirin ben dikerim dedi. Sonra eşi isterseniz gelin provasına bakayım dedi. Vallahi hayatımda rastladığım böylesine mükemmel bir esnafla il kez karşılaştım. Sadece bakmaya gittiğim yerden kumaşı alıp çıktım.Süperlermiş..))))

Bu sabah Facebooku açtım, ilk haber sevdiğim bir arkadaş evleniyormuş, ardından martı besleyen bir arkadaşımın martısı aşık olmuş, yavrulayacakmış, ardından , başka bir sevdiğim birinin çocuğu olmuş. Ve ben bu haberleri peş peşe okuyunca nasıl mutlu oldum anlatamam. Bugün bütün işlerim çok güzel gidecek. Mutlu başladım haftaya, hafta mutlu geçecek. Sizler bu haberleri okuyacaksınız, mutlu olacaksınız. Böylece yanınızdakilerde mutlu olacak..)))

Gününüz mutlu ve sevgi dolu geçsin. İyi ki varsınız, sizleri seviyorum.)))))

Güzel ve gönlünüzce nice haftalar diliyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.