Nükleer Santral İstemiyoruuuuuuuuuuz.

Bugün Sinop 5,5 saat Nükleer Santral İstemiyoruz diye bağırdı…Umarım sesimizi yetkililer duymuştur.

Ne gündü ama …..Saat 11.45 de evden çıktım, arkadaşımla birlikte eski garaja yürüdük. Toplanma yerimiz orasıydı. Yürüyüş 12.15de başladı. Bir ara arkaya doğru yürüyeyim de biraz fotoğraf çekeyim diye düşündüm ama, mümkün değil, o kadar kalabalıktı ki, sonu görünmüyordu topluluğun.

Giderken çevik kuvvet otobüslerini ve polislerini de görmüştüm. Ama miting çok güzel, bayram havasında geçti.

Sinop Nükleer Karşıtı PlatformuSinop Nükleer Karşıtı Platformu DSC05119 DSC05120 DSC05121DSC05128DSC05129DSC05130DSC05133DSC05135DSC05143DSC05144DSC05151DSC05154DSC05160DSC05161DSC05166DSC05171DSC05175DSC05194DSC05214DSC05235tayfun ör- hasan karayol- nurettin güleç

Cengiz Demirel-meydanda konuşma paylaşan: ncabaci
Uğur Mumcu meydanına polis kontrolünden geçerek girdik. Büyük bir sahne kurulmuştu, Cengiz Demirel ve bir bayan, sunuculuğunu yaptılar. Önce diğer il ve ilçelerden gelen ve destek olan gruplara hoş geldiniz dediler ve onların alana yerleşmesini sağladılar.

yürüyüş paylaşan: ncabaci

uğur mumcu meydanına giriş paylaşan: ncabaci

Bu arada sloganlar atıldı, tam anlayamadığım 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı nükleer yüzünden hayatını kaybedenler için. Anlayamadığım şu oldu, arkadan biri galiba bu arada şiir okudu, sahneden de bir grup bir şeyler söyledi, tam duyamadık. Sonra da yetkililer konuştu. Konuşanlar arasında belediye başkanımız, millet vekilimiz Engin Altay, bir bayan milletvekili daha konuştu. Ve bu arada uzunca konuşmalar oldu. Allah’tan tretuvar da oturduğumuz için fazla yorulmadık, ama bir ara başımıza güneş geçer gibi oldu. Haydi kalkıp biraz dolaşalım dedik.

İyiki de dolaşmaya çıkmışız, Atatürk Anıtının önünde, Setaç Çelik’in fotoğraf sergisi varmış, onu gezdik.. Çok güzeldi, Karadeniz, Ege ve Kızıldeniz’deki su altı canlılarını çekmişti. Bu güne rast gelmesi de özellikle anlamlıydı, Nükleer Santrali kurarak denizdeki canlılara da kıymayın demek istemiş.

DSC05209 DSC05210

Tekrar kutluyorum Sertaç Çelik’i.

Bu arada topluluk da Japon bir genç dikkatimi çekti. Gittim neden buradasınız dedim, ben de nükleere karşıyım dedi. Fotoğraf çektirdik beraber.

Baktık konuşmalar uzadı, biraz yürüyelim dedik, sabit durmak belimizi ağrıtmıştı çünkü. Dönüşte müzik başlamıştı, meydanda daha çok gençler vardı. Bizde hem müzikle, hem de gençlerden aldığımız enerjiyle oynadık.


meydanda ki oyunumuz paylaşan: ncabaci
Ardından  Yılmaz Küçük ve ekibi çıktı, ama sadece çaldılar. İstanbul’dan, Tayfun Ör’ün katkılarıyla 2 arkadaşı gelmişti, Hasan Karayol ve Nurettin Güleç sahne aldı. Çok Harika seslerdi. Büyük bir keyifle dinledik, eşlik ettik.

ilk çıkan grup1 paylaşan: ncabaci


Hasan Karayol- paylaşan: ncabaci

Aldırma Gönül paylaşan: ncabaci

Çal Bella paylaşan: ncabaci

Hasan Karayol paylaşan: ncabaci

Rap paylaşan: ncabaci
Saat 17.30 da bitti. Bu arada tekrar Japon genci gördüm, biraz sohbet ettik. Ama maalesef İngilizcesini tam anlayamadım. Çok farklıydıJ))Japonya’da,Doshisha Üniversitesinde okuyormuş,  Türkiye’de bir Japon firmasında, staj yapıyormuş. 1 ay kadar önce Sinop’a bir panel için gelen Japon tanıdığı sayesinde Sinop’ta bu etkinliğe katılmak istemiş, ben de nükleere karşıyım dedi.. Tekrar fotoğraf çektirdik ve ayrıldık. O da İstanbul’a yarın gidecekmiş. Bana kartını ben de ona web adresimi verdim.İsmi de Moriyama Takuya, 28 yaşındaymış.

Sinop Nükleer Karşıtı PlatformuDSC05250

Artık meydan iyice boşalmıştı ki ben hala arkadaşımla tratuvara oturmuş sohbet ediyordum…)))Bu defa meydandan biz ayrılamadık.

Bu etkinliği hazırlayan, Sinop Nükleer Karşıtı Platformuna ve destek olan tüm grup ve katılımcılara bir Sinop’lu olarak teşekkür ediyorum.

Bugün kü etkinliğe, aşağı yukarı 35-40 bin kişinin katıldığını söylediler, umarım faydası olur. Sayın Engin Altay’lı, ‘’nükleer santral yaptırmayacağım sizeee söz veriyoruuuum, tüzüğümüzün 80. Sayfasında yazıyor. 8 haziranda göreceksiniz, nükleer santral yapılmayacak’’ dedi. !!!!!

Fazla yorum yapmıyorum, İnşallah yapılmaz diyorum.

Sizler, uzakta kiler….Bugün kü etkinliğimizi ayağınıza getirdim, nasıl iyi yapmış mıyım.))))

(Hiçbir televizyon kanalı bugünkü etkinliğimizi yayınlamamış, enteresan!!!)

Haydi iyi geceler.

Not:Birde motosikletli arkadaşların katılımı oldu, yolun diğer tarafındaydı, kalabalık dan göremedim.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.