Nefes Yogası ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu…

İyi akşamlar sevgili okuyucularım. Şu sıralar yine yoğunluğum doruk noktada.

Size söz verdiğim gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne gidip, Müdür Kazım Bey’le yarı olimpik yüzme havuzu hakkında görüştüm. Tabii beni daha çok ilgilendiren bayanlar konusu olduğu için, sizi o konuda bilgilendireyim hemen.

Havuzun açılışını yapmak için 10 ekimde bakan gelmiş, ama o gün Ankara’da, o üzücü patlama olunca açılışı yapmadan Ankara’ya dönmek durumunda kalmış. Açılış dün saat 17.00 de valimiz tarafından yapılacaktı, açılmıştır herhalde.

Havuza biz bayanlar için ayırdıkları zaman dilimi şöyle. Sabah 8.00-9.00 arası, öğlen 11.45- 13.00arası ve akşamda saat 20.00-21.00 arası. Diğer zaman dilimleri de öğrencilere ve beylere ayrılmış durumda. Onların saatini bilmiyorum.

Duş var,kafeteryası açılacakmış, saunası varmış,fitnes salonu varmış. Tabii görmediğim için bilgiler benden bu kadar. Yüzme bilmiyorsanız, öğreticiler olacakmış. Ve eğer stilli yüzmek isterseniz de yine orada size göstereceklermiş.

Haftada 2 gün faydalanabiliyormuşsunuz, ücreti 80tl miş. Kayıt için önce doktor raporu almanız ve raporda da yüzme için olduğuna dair bir ibare bulunması gerekiyormuş. Yüzme bilmeyen 2 arkadaşım kayıt olmuşlar, onlarda nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu ve 2 vesikalık fotoğrafla Eren Spora gidip orada form doldurmuşlar, onlara zamanı için haber vereceklerini söylemişler. Ben henüz kayıt olmadım. Belki önce gidip bir görürüm. Müdür bey haftada bir suyun tahlile gideceğini söyledi. Şimdilik bende ki bilgiler bundan ibaret.

Ve yine, size söz verdiğim gibi dün akşam, NEFES YOGASIYLA tanıştım. Bazı şeyleri gerçekten yaşamak lazım, tam olarak ifade etmek zor oluyor.

nefes yogasınefes yogası

Bircan Hanım önce, nefes ve farkındalık ile ilgili bizi bilgilendirdi. Bir ara hayatta son 3 gününüz kalsa ne yapardınız diye bir soru yöneltti. Arkadaşlar değişik ve mantıklı cevaplar verdi. Çoğu da ailemle birlikte olmak isterdim türü cevaplardı. Bana sıra geldiğinde, ben ne desem……Ayaklarımı uzatıp evde kitap okumak isterdim dedim. Gayri ihtiyari bu cümle çıktı ağzımdan. Sonra da kendi kendime çok şaşırdım. Demek benim gerçekten biraz evde kalıp dinlenmeye ihtiyacım var. Sonra uygulama bölümüne geçtik.
Nefesin ne kadar önemli olduğunu,nefes alma ve verme şeklimizin duygularımızı nasıl etkilediğini farketmek hepimizi etkiledi.Kendime ve bedenime zaman ayırmam gerektiğini daha net olarak hissettim.(Kesinlikle)Günlük koşuşturmalarımız içinde kendimizi nasıl da unuttuğumuzu, asıl önemli olanın kendimiz olduğunu fark ettirdi bize.
Günlük koşuşturmalarımızın sonu yok….Ne kadar özel olduğumuzu , ne kadar değerli olduğumuzu bir kez daha anlamaya çalıştım.
Gerçekten önemli bilgiler paylaştı Bircan Hanım. Ortamın enerjisi çok güzeldi.
Harika bir meditasyonla sonlandırdığımız çalışmada bütün bedenimin oksijenle dolduğunu hissetmek harikaydı.
Sırtüstü yatamadığını söyleyen arkadaşımızın, meditasyon boyunca gayet rahat sırtüstü yatması kendini ve bizi şaşırtmadı değil.

Hepimiz kendimizi çok rahat hissettik.Teşekkürler Bircan Hanım, iyi ki varsınız.

Ve ben şunu bir kez daha düşündüm. Hayatımı kesinlikle düzene sokmalıyım, bu kadar koşuşturmamalıyım. Ve bazı uğraşlarımı, duvara toslamadan önce hayatımdan çıkartmam lazım. Acaba hangisini?

İyi akşamlar…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.