AŞK-I MEMNU…DOB—Şeliart Project

İyi akşamlar sevgili okuyucularım…İyi olduğunuzu ümit ederek, hepinize sevgilerimi yolluyorum öncelikle.

Bugünden itibaren kış kendini gösterdi…Halbuki dün yazdan kalma bir günde Samsun daydık. Ama Samsun gezimizi anlatmadan  önce, Sinop Belediye Konservatuvarında ki icra gecemizden görüntüleri paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu sene grubumuza yeni arkadaşlarımızın katıldığından bahsetmiştim. Cuma gecesi de şefimiz arkadaşlara, bir eserden bölümler söyletti, gerçekten  iyilermiş, kutluyorum arkadaşlarımı.Yine neşeli güzel bir gece oldu bizler için.

sinop belediye konservatuvarısinop belediye konservatuvarısinop belediye konservatuvarı DSC00255 DSC00256 DSC00257sinop belediye konservatuvarı DSC00262 DSC00263 DSC00264sinop belediye konservatuvarı DSC00266

Cumartesi günüde, Sinop Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen Gezi başkanlığını Emine Tuğba Özcan Hocamızın yaptığı, bir geziye katıldık. Gezinin amacı, müzik alanı öğrencilerinin, müzik eğitimleri alanında opera izlemeleri ve Bilim ve Sanat Merkezleri arasında işbirliği sağlamaktı. Ve bazı velilerde bu geziye katıldı. Daha öncede bu tür geziye katılmış ve ilk operayı izleme olanağım doğmuştu.

samsun piazzasamsun piazza

Dünde saat 7.00 de arabamız hareket etti. Öğrenciler ve velilerle güzel bir yolculuk oldu. Pizza alışveriş merkezine gittiğimizde biz arkadaşımla sinemaya gittik. Türkan Şoray’ın yönetmenliğini yaptığı ‘’Uzaklarda Arama’’ filmini tercih ettik. Yeni vizyona girmişti. Gerçek hayattan alınmış bir konu işlenmişti. Şehirde işletilen bir pavyon, Uzaklar kasabasına taşınıyor ve oradaki kadınlar kocalarımızı kaybedeceğiz diye istemiyorlar bunu. Sonra bir aşk hikayesi de konuya giriyor. Masum delikanlı, bilmeden  pavyonda çalışan kıza aşık oluyor.

http://www.sinemalar.com/film/234352/uzaklarda-arama

uzaklarda-arama-1447171069

 

Filmde hem komedi, hem hüzün vardı. En hoşuma giden bölümü de, kocalarını kaybetmemek için ,kasaba kadınlarının kendilerinde yaptığı değişikliklerdi. Ama çok kısa işlenmişti.Daha sonra kadınlar bu pavyonda çalışan kadınları sevdiler.!!!Ama neden dersiniz? Nedenini yazmıyorum, imkanınız varsa gidersiniz, yoksa da nasıl olsa 1 sene sonra tv de gösterilir.))

Sinema sonrası mağazaları dolaştık, biraz alışveriş yaptık, yemek yedik, kahve içtik derkeeen, saat 19.00 da da Samsun Devlet Opera ve Balesi ‘ne Aşk-ı Memnu’yu izlemeye gittik. Daha öncede bahsetmiştim, bina çok güzel. Duvarlarda  balet ve balerinlerin fotoğrafları vardı çoğunlukla. Bu arada  Gerze Kültür Sanat Çok Sesli Korosu’da opera izlemeye gelmişler, onlarla da fotoğraf çektirdik. O ekibinde bir gösteri videosunu izlemiştim, çok beğenmiştim, elime ulaşsaydı, linki sizlerle paylaşacaktım ama bulamadım. Bizlerde de çok yetenekli arkadaşlar var. Hepsine başarılar diliyorum.

gerze kültür sanat çok sesli korosugerze kültür sanat çok sesli korosu

Saat 20.00de opera başladı.2,5 saat sürdü. Eğer Aşk-ıMemnu’yu televizyonda izlemeseydim sanırım hiç  anlamayacaktım. Yaa çok üzgünüm ama ben ne dediklerini çok zor anlıyorum veya hiç anlamıyorum. Ama görsel olarak çok güzeldi. Hele bir deniz efekti yapmışlardı ki süperdi. Adnan Bey’in dediklerini biraz anladım ama, diğerlerini maalesef çok az anladım.

dop DSC00282 DSC00284 DSC00288 DSC00291 DSC00297 DSC00306 gerze kültür sanat çok sesli korosugerze kültür sanat çok sesli korosugerze kültür sanat çok sesli korosu

Bunu ikidir kendimde keşfediyorum, değişik şekilde Türkçe konuşmaları anlamıyorum. Geçenlerde bir seminere gittim. Adam Azerbaycanlıydı, 2 saat konuştu, sadece 2-3 cümlesini anladım.Neden acaba???Bilmiyorum. Amerikan İngilizcesini çok rahat anlarım, ama İngiliz İngilizcesini çok çok zor anlarım. Bunun gibi.

Ama öğrenciler pür dikkat izlediler operayı. Gayet sessizlerdi.Bu olanağı yaratan ve sağlayan ekibe ve başta Tuğba hocama çok teşekkür ediyorum.Keşke Sinop’ta da güzel , operaya elverişli sahnemiz olsa da çocuklarımız oraya gideceklerine, sanatçılar Sinop’a gelse, ne güzel olurdu.

Gece saat 1.00de evimize ulaştık. Ve Sinop sınırlarına girdiğimizde yağmur başladı, ama inanın bütün gün Samsunda bir tişörtle dolaştık.

Ee artık her şey zamanında güzel, kışsa,kışı yaşamalıyız ama değil mi?

1

Bu arada  Şeliartprojekt tarafından 26 Aralık 2015-18 Ocak 2016 tarihleri arasında Tarihi Sinop Cezaevinde düzenlenecek olan “Özgürlük İçin Harika Bir Gün” 5 Hücre-19 Özgür Ruh, adlı sergiyi Ulusal Kanal’da yayınlanan programda, Sanat Koordinatörü Şeli Abut Benhabib  bakın nasıl anlatmış..

İzlemek isterseniz linki tıklayın derim.

https://youtu.be/g1BJfwNVR3g

Bu arada yanlış anlaşılmasın ben hiçbir zaman kendimi sanatçı olarak görmedim. Haddime de düşmez. Ama kendi yeteneklerim sayesinde ve dışarıdan aldığım desteklerle resim yapıyorum. Naif ressamım yani. Senelerdir fotoğraf çekiyorum ve kendimi geliştirmek amacıyla Sifad’a üye oldum ve kurslara katılıyorum. İnanıyorum ki ileride daha da güzel şeyler ortaya çıkaracağım. Bu videoda, sanatçı olarak adım zikredilince bunları yazma gereği hissettim.

Ve biliyor musunuz bugün evliliğimin 35 yıl dönümü :))Maşallah diyorum, Allah sağlıklı , huzurlu, sevgi dolu daha nice yıllar nasip eder inşallah.

düğün fotoğrafım

Evliliğinizde, sevgiyi ve saygıyı yitirmedikten sonra, anlayış ve fedakarlığı da bu harmana katarak, uzun yıllar güzel birliktelikler yaşarsınız. Benden söylemesi.)))

Allah sizlere de sağlıklı, mutlu uzun yıllar nasip etsin inşallah.

Haydi iyi geceler…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.