Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği Etkinliği…

3 gün geçti aradan, ben daha haber yazacağım….

Vallahi yaz sezonu açtık, yazmaya vakit bulamadım. Gündüz hep meşguldüm, akşam üzerleri de yürüyüşe başladım, dolayısıyla fırsatım olmadı.

Bu sabah 5.30 da uyanınca haydi bu fırsatı değerlendireyim dedim.

Yakın arkadaşım Beyhan, Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneğinin folklor ekibinde oynuyordu. O bahsetti bu etkinlikten, bende gidip izleyeyim dedim. Ve birçok tanıdığıma da rastladım orada.

dans1 paylaşan: ncabaci

Sinop Balkan Halkları ve Mübadele DerneğiSinop Balkan Halkları ve Mübadele DerneğiSinop Balkan Halkları ve Mübadele DerneğiSinop Balkan Halkları ve Mübadele DerneğiSinop Balkan Halkları ve Mübadele DerneğiDSC09657-001 DSC09658 DSC09659Sinop Balkan Halkları ve Mübadele DerneğiDSC09678 DSC09679

Etkinlik, Orman İşletmenin, bahçeler dediğimiz yerinde oldu. Protokolde vali yardımcımız, belediye başkanımız, il özel idaresi genel sekreteri, il emniyet müdürümüz vardı.

Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği Başkanı Kenan Aral, açılış konuşması yaptı.Ve konuşmasında,2. ve 3. Kuşak mübadiller olarak geçmişle kültürel bağları koparmamak, örf, adet, gelenek ve görenekleri yaşatmak için bu tür etkinlikler yaptıklarını ifade etti.

DSC09608 DSC09613

Diğer illerden gelen konuklarda konuşma yaptılar. Bu arada Gülcan Erdem hanımda mübadeleyi anlatan kitap yazmış, anne ve babasının anlattıklarını yazıya dökmüş.”Mübadil Oldum” kitabını alıp imzalattım.(Okuyunca paylaşacağım sizlerle)

DSC09606

Belediye başkanımız konuşma yaptı, sonrada etli pilav yedik. Koca tencerelerle yapılmış etli pilav vardı, Kızılay da, soda , lokum dağıttı, tulumba ve baklava tatlıları vardı, ikram boldu anlayacağınız. Sonra yine oyunlar oynandı.

DSC09640DSC09650

Bu arada Rumeli Tv sanatçılarından Cüneyt Şentürk söylediği Rumeli şarkıları ve türküleriyle, hoşça vakit geçirtti bizlere. O da yeni CD sini tanıttı ve satış yaptı.

Cüneyt Şentürk

Sahneyi de birgüzel süslemişler, ve en önemlisi de çok eski zamanlara ait fotoğraflar vardı, o mübadele günlerini hatırlatan,eski kaplar, kıyafetler…

DSC09604DSC09632

Velhasıl güzel bir etkinlik oldu, katılımın hava şartlarından geçen senekinden düşük olduğu söylendi. Şanslarına yağmur yağmadı da, güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, iyi ki gitmişim.

İyi günler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.