”Nilgün’ün Renkleri”Sergimin 5. ve son günü…

Bugün(10 Temmuz) sergimin son günü. Dünden beri hava durumunu araştırıyorum hep yağmur gösteriyor. Bazı linkler, geç saatlerde yağmur yağacağını gösteriyordu. Bende bu akşam biraz daha erken açalım dedim. Ve sergim saat 18.00de gösterime hazırdı.

Yine akrabalarımdan ve tanıdıklarımdan birçok kişi geldi. Bu arada 3 gazeteci arkadaşta sergimi ziyaret edenler arasındaydılar.

nilgünün renkleri resim sergisiNilgünün Renkleri Resim SergisiNilgünün Renkleri Resim SergisiNilgünün Renkleri Resim SergisiNilgünün Renkleri Resim SergisiIMG-20160707-WA0008 IMG-20160707-WA0009IMG-20160708-WA0008 IMG-20160708-WA0015

Yine çocukların ilgisi çok fazlaydı ve dolayısıyla velilerinde. Bu arada sergimdeki resimleri videoya çekme fırsatı buldum.

sergimdeki resimler 1. paylaşan: ncabaci

Saat 21.10 da da ilk yağmur damlası düştü. Birkaç saniye, kaldırıp kaldırmamakta şüpheye düşsem de bizler ve sergimi gezenler, el birliğiyle hiçbir zarar gelmeden resimleri kaldırdık. Ardından nasıl bir yağmur geldi anlatamam. Hani bardaktan boşanırcasına denir ya, bu kovadan boşanırcasınaydı.

Nilgünün Renkleri Resim Sergisi

Taşıma işlemimiz bitince geçtik kapısına Park ve Bahçeler müdürlüğünün hem yağmurun dinmesini bekledik, hem de çayımızı içtik.

IMG-20160712-WA0006 IMG-20160712-WA0007

Sergim 5 gün sürdü. Maalesef 5 günün 3 günü, yağmurdan kaçarak toplamak durumunda kaldık. Ama bunun yanında ilginin çok oluşu, beni amacıma ulaştırdı.

Bu sergimi açamaya, daha resme ilk başladığım yıl karar vermiş ve 4,5 yıldır yaptığım resimleri, çocuklarım dışında kimseye vermemiştim. Dolayısıyla 47 resmimi sergileyerek ( bunların dışında 5 ini, İstanbul’dan getirtemedim) izleyenlerle buluşturdum.

Nilgünün Renkleri Resim Sergisiunspecified4GB4FYHF unspecified4SBTV1G0unspecifiedDAXHO913 unspecifiedLQ7714EJ unspecifiedN56LOWSJNilgünün Renkleri Resim SergisiNilgünün Renkleri Resim SergisiNilgünün Renkleri Resim SergisiNilgünün Renkleri Resim SergisiNilgünün Renkleri Resim Sergisinilgunun renkleri resim sergisiNilgünün Renkleri Resim SergisiNilgünün Renkleri resim sergisiDSC09914

Amacım, bu işin eğitimini almamış, sadece Halk Eğitim Merkezinin kurslarına gitmiş, alaylı, emekli bir bayanında istediğinde yeteneğini de kullanarak birşeyler yaptığını göstermekti. Ve bu konuda öncü olacağıma inanıyorum. Hem gençlere, hem de sanatla uğraşan diğer kişilere.

Sanat ruhun gıdası diye boşuna dememişler. İnanın benim ruhumda resimle besleniyor. Tek kötü tarafı resim yapmaya başladığımda zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Eğer hava kararmasa ben belki de günde 8-10 saat resim yapacağım. Ama vücudum bu duruma isyan ediyor. Sağ kolum bu yüzden 1 kez alçıya alındı. Ve birkez de 25 gün kullanamadım. Yani anlayacağınız kendimi durduramıyorum maalesef. Umarım bu sergimden sonra daha yavaş çalışırım da koluma zarar vermem. Bu arada özel sipariş resim de yapıyorum. Fotoğraflardan çalışmaktan da bana büyük keyif veriyor. Şehir dışından istek gelirse de yapıp kargoyla yolluyorum. Bilgi olarak yazayım dedim.

Ve Allah’ım çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel bir sergi geçirdim. Bu çok farklı bir duyguymuş, değişik bir mutluluk.

Sergimi ziyaret eden ve mazeretleri yüzünden gelmek isteyip te gelemeyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Ve yine resimlerimi, ayraçlarımı alan arkadaşlarıma ve Iğdır’dan alan bir başka ziyaretçime de çok teşekkür ederim. Hepiniz iyi günlerde kullanın. Sinop’u ve beni hatırlayın.

Atatürk’ün sanatla ilgili sözleriyle, sergi yazılarımı bitirmek istiyorum.

‘’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlından biri kopmuş demektir. ‘’

‘’Hepiniz milletvekili olabilirsiniz…Bakan olabilirsiniz…Hatta cumhurbaşkanı olabilrsiniz…Fakat sanatçı olamazsınız.’’

Sevgiler Sinop’tan.

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.