Abbas Yolcu…Ve balıklar…

Merhaba sevgili okurlarım…

Yine günler geçti, hatta mevsim geçti gibi. Yaa bir soğuk, bir soğuk, kış mevsimine girdik sanki.

Bazı insanları görüyorum, ayaklarında çizmeler, üstlerinde kaban…Ayy kışı getirivermişler. Bense güneşi dört gözle bekliyorum, tekrar denize girerim belki diye..

Bu arada gerçekten çok yoğun bir yaz geçirdim. Neden diye sormayın, inanın bilmiyorum. Düşünün kitap okumaya bile vaktim olmadı. Bunun bir başka sebebi de daha çok uyumam tabii. Ama takviye alıyorum uyku için, şimdi rahatım.

Bu kadar yorgunluğun sonunda, dinlenmeye çok ihtiyacım var vallahi. Bu düşünceyle bir tatil planı hazırladık, kısmetse onu uygulayacağız Pazar günü. Yani anlayacağınız Abbas yine yolcu. Bu defa ki yolculuğumuz yurt içi olacak. Aslında hep yurt dışı yapıyorduk biliyorsunuz, ama bu sene çözemediğim sebeplerden ötürü, gemi ile yurt dışı seyahati gerçekleştiremedik. Devamlı kullandığımız tur şirketleri her telefonumuza tamam hemen size dönüş yapıyoruz diyerek bizi atlattılar resmen. O kadar güvendiğimiz şimdiye dek belki 6 defa tura gittiğimiz firma bile gerçek sebep söylemeden hep bizi oyaladı. Bizde yurt içine döndük.

Kısa bir güneye turumuz olacak, oradan kuzeye çıkacağız. Henüz karar vermedim ama eğer bilgisayarımı alırsam yanıma, size günlük yazarım, yoksa döndüğümde okursunuz gittiğim ve gördüğüm yerleri.

İşin üzücü tarafı ne tarafa gidersek gidelim, Sinop’un bu soğuk havasını da birlikte götüreceğiz. Hava gittiğimiz her yerde birkaç gün dışında hep soğuk geçecek. Şimdi  valizimi yeniden hazırlamam gerekiyor.

Neyse sevgili okuyucularım haberler bende böyle … Yalnız yurt içi turlarda şunu gördük, ucuzmuş yurt içi turu. Üstelik biz kendimiz gidiyoruz. Tur ücreti yok. Ve size bir tüyo daha vereyim, booking .com olsun, tripadvasor olsun. En iyi fiyatı tur şirketleri veriyor. Onların aracılığı ile aldığınız oteller, otelin size verdiği fiyattan çok daha ucuz. Bunu da bir kenara yazın.

Birde gözünü sevdiğim teknoloji….Herşeyi oturduk bilgisayarın başına oradan yaptık. Uçak biletlerimiz, otellerimiz, otobüsümüz biletimiz, araç hizmetleri, hepsi internetten.

Şimdi uçak bileti alıyorduk, valizimiz ağır olur diye, bagaj ağırlığımızı artırdık. Sonra uçak içinde koltuğumuzu seçtik, sonra bize peynirli mi, tavuklumu sandviç yersiniz diye sordu, onu tercih ettik. Eee söyler misiniz daha ne olsun. İyi ki teknoloji ile aramız iyi.

Sinop’ta acayip balık bolluğu var. Öyle azbuz değil, bayağı bol. İpiri palamutun 3tanesi 10tl. Ya kocaman yeni doğmuş bebekten büyük bazıları. Eşim almış, bir balıktan 10 dilim çıkmış. Bitiremedik 3 kişi, arttı. O iskeleye gelen ve balık boşaltan tekneleri göreceksiniz ve balıkları taşıyan soğuk hava depolu kamyonları. Peşpeşe gelip, gidiyorlar. Ya denizimizde ne kadar balık varmış. Bu kadar çok tutuldukça korkuyorum inanın bir şey kalmayacak denizde diye.

palamut avcılarıpamut avcılarıpalamut avcıları14492538_10154682595178900_1245315333078595288_n

İyi oldu yaa, sizinle konuşmuşum gibi oldu. Eee sizde ne var, ne yok? İyisinizdir umarım…

Herşey gönlünüzce olsun, kendinize iyi bakın. Eğer bilgisayarımı yanıma alırsam haberleri oradan veririm size…

Şimdilik bize iyi tatiller, sizlere de güzel geceler ve günler dilerim…Hoşçakalın.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.