Bana Kulak Verin, anlatacaklarım var..

Sevgili okuyucularım iyi akşamlar hepinize.. Umarım hepiniz iyisinizdir? Sağlığınız, keyfiniz yerindedir. Bizler de iyiyiz çok şükür.

Size sağlık konusunda anlatacaklarım var bu yazımda…. Belki bazılarınıza faydam dokunabilir diye detaylı anlatacağım.

Size KETEM’den bahsetmiştim. Geçen gün bir arkadaşımı götürdüm oraya dosyası açıldı, işlemleri yapıldı mamografi için. Bu arada hemşire gaita testi de verdi bize. Daha doğrusu 2 sene oldu aaa hemen bende yapayım dedim ve eşim ve kendim için aldım. Ben uyguladım evde negatif çıktı, eşim yaptı pozitif çıktı. Gidip birkez daha eşim için o kitten aldım tekrar denedik, tekrar pozitif çıktı. Eşimi hastaneye cerraha yönlendirdiler, o doktorda  Gastroenteroloji  bölümüne yönlendirdi ve endoskopi çekmemiz gerek dediler. Gün aldık, maalesef bayıltmadan öğüre öğüre çektirdi endoskopisini. Çıktığında gözleri kan içindeydi, terler boşalıyordu eşimden 5 dakika kadarda sürse maalesef bayıltılmadığı ve boğazı da uyuşmadığı için korkunç halde çıktı odadan. Bu defada kolonoskopi istediler. Hatta 15 gün sonraya da gün verdiler. Eşim bayıltarak yapar mısınız demiş. Yok gerek yok dayanamazsan, çıkarıp bayıltır tekrar yaparız demişler. Bu riski almak istemediğimizden Samsun’da özel doktor araştırdık ve Samsun Tıp Fakültesi gastroenteroloji bölümü ana bilim dalı başkanı, Prof. Dr. Ahmet Bektaş’dan, (tavsiye üzerine) randevu alıp pazartesi Samsun’a muayenehanesine gittik. Çok büyük ve kalabalık bir yerdi. Randevumuz saat 16.00 daydı. Sıra bize geldiğinde durumu anlattık, hemen muayene etti, ultrasonla baktı karnına bu arada karaciğer yağlanması ve kist olduğunu (önemsiz herkeste olurmuş) söyledi. Sonra endoskopi sonuçlarına baktı ve kolonoskopi çekmemiz lazım dedi. Biz sadece muayene oluruz diye düşünürken, bizi hemen öbür gün saat 18.00 de kolonoskopiye çağırdı. Bayıltarak yapılmasını istedik. Bizden birkaç tahlil istedi ve içmesi gereken ilaçları ve lavman almamızı söyledi. Güne bir gittiğimiz Samsun’da o gece kalmak daha mantıklı geldi. Ve Polis Evi’ne gidip o da tuttuk. (Kayınpederim Polisti)Sonrada Büyük Anadolu Hastanesine gidip kan verdik tahliller için. Tabii bunu da özel yaptırdık, 1 saat sonra sonuçları alabilirsiniz dediler. Hazırlıksız gittiğimiz için , bu arada pijama, çamaşır , çorap..v.s aldık bir mağazadan.

Otele yerleştik, Allah’tan Samsun’da samimi bir arkadaşım var o bizi götürüyor gideceğimiz yerlere iyi bilir Samsun’u. Biz arkadaşımla saat 19.00 gibi sonuçları aldık, bu arada ben sonuçlara baktım, oo çok iyi kolesterol iyi, demir iyi dedim ve koydum çantama sonuçları ve arkadaşımdan ayrılıp ben de otele gittim. Biraz sonra arkadaşım aradı Nilgün bir sonuçlarla, istenilen tahlili kontrol etsene dedi. Baktım ki, doktorun istediği tahliller değil, yanlışlıkla onun diğer tarafındaki tahlilleri yapmışlar, nasıl üzüldüm anlatamam. Öbür güne bırakmak istemediğimiz içinde, eşimle tekrar aynı hastaneye gidip kan vermemiz gerekti. Eşim çok kızdı, onlar yaptıkları yanlışlık için özür bile dilemediler. Arada şu kadar fark var, ödeyin tekrar yapalım dediler. Gerçekten tıpta yapılan hatalar ne kadar korkunç. Kaç kez duyduk medyadan yanlışlıkla sağlam göğsü, sağlam dizi ameliyat etmeler…gibi. Allah korusun…

27 saat sadece ilaç ve su içti, arada da meyve suyu içti ve doktora bu defa da kolonoskopi için gittik. Orada tekrar lavman yapıldı. İğneyle bayıltıp kolonoskopisini çektiler. Yatması , ayılması 40 dakika sürmedi bile. Sonra 3 adet polip varmış bağırsağında. Doktor hepsini almış, bir tüp içinde verdi ve patolojiye götürdük.  Bu poliplerin alınması gerekiyormuş, yoksa büyüyüp daha kötü hastalıklara sebebiyet veriyormuş. Bir tanesi 6mm di, derinden kestim eğer kanama yaparsa hemen acile gidin dedi. Ama şükürler olsun kanamadı. Geceyi rahat geçirdi. Tabi biz 1 gece daha kaldık Samsun’dan 3. gün döndük. Şimdi 2 hafta sonra çıkacak sonuçları bekliyoruz, ama tüm tahlilleri güzel olduğu için, poliplerinde önemli olmadığını sanıyor ve umuyoruz. İnşallah hiç bir şey çıkmayacak. Sonra da belki tekrar endoskopi çekilecek.

Şimdiiiii, ben bunları size niye anlattım????Dikkatinizi çekmek için. Doktor 50 yaşın üzerinde herkesin kolonoskopi çektirmesi lazım dedi. Hatta benim doktorum, 5 yılda bir çektir demişti. Gaita testide 2 yılda bir yapılması lazımmış.

Sevgili okuyucularım, lütfen bu yazdıklarımı kulak arkası etmeyin. Bakın eşimin hiçbir şikayeti yoktu, sadece evde yaptığımız gaita testinde, çift çizgi çıktı diye doktora gittik. Bu da gizli kanama olduğunu gösteriyormuş ve ben araştırılsın diye ısrar ettim eşime. Yoksa erkekleri bilirsiniz, hepsi doktordan kaçar. Siz siz olun ihmal etmeyin ne olur. O polipler alınmasaydı, kalsaydı, zamanla büyüyecek, şişkinlik yapacak, mide bulantısı yapacak,kusma ve kabızlık başlayacak ve kötü bir hastalığa dönüşecekti.

Onun için size en yakın KETEM’e (70 yaş altındaysanız) veya hastaneye gidip gaita testi isteyin. Benden söylemesi.

Ayyy birazda güzel şeylerden bahsedelim….)))

Kolonoskopi sonrası, (Sevgililer Gününde) arkadaşım ve kardeşi bizi Amisos Cafe&Restaurant’ a götürdüler.Çok şık bir yerdi bayağı kalabalıktı. Hatta vali ve Samsun milletvekili kalabalık bir grup hemen arkamızdaydılar. Yemekler güzeldi, manzara da.

blankblankblank

Samsun’a ilk gittiğimiz gün yani pazartesi, Sinop Emniyet Müdürümüz Ercan Dağdeviren beni aradı. Ben de şaşırdım kaldım. Hiç beklemiyordum. Benim, konserde kendi şiirini okuduğumu duymuş, teşekkür için açmış. Çok sevindim bu ince düşünüşüne. Kendisine 23 Mayısta Bahar Konserimiz var, o na bekleriz dedim. Konserimize çok gelmek istemiş ama, o gece Türkiye genelinde Huzur Operasyonu vardı biliyorsunuz, o yüzden gelememiş. Şair olan kişi ince düşünür, hassas olur, kibar olur, duygu yüklü olur. Henüz kendisiyle tanışmadık ama, böyle biri olduğu kesin.

Samsun’da kaldığımız Polis Evi’de, çok güzeldi. Tadilat yapılmış, herşey değişmiş . Yatağı çok rahattı, manzarası güzeldi. Fiyatlar çok uygundu. Çok memnun kaldık.

blankblankblank

Bu arada Samsun’da birçok dükkan boşalmış, caddeler eskisi gibi kalabalık değildi.  Mağazalara bakıyorum ,inanın müşteri yoktu.

Çiftlik Caddesinde bir fotokopici, gazete satan ve bir tükenmez kalem satan yer bulamadım)))

Konser videosu elime ulaştı, sizlerle haftaya paylaşacağım inşallah.

Haydi hoşçakalın.  Sağlıklı günler dilerim hepinize…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.