Bahçeşehir Musiki Derneği….18 Mart……

Tesadüfen öğrendim, 18 Mart Şehitleri anma gününde, İstanbul’dan Bahçeşehir Musiki Derneğinin geleceğini. Hemen de biletimi Sinop Belediyesi Halkla ilişkiler bölümünden tedarik ettim.

Bu konser Sinop Güç Derneğinin öncülüğünde gerçekleşmiş. Salonda kalabalıktı aslında, eğer Halk Eğitim Merkezinde yapsalardı, o kadar kişi sığmazdı salona.

Size birazda bu dernekten bahsetmek istiyorum. Bu dernek esnaf, işçi, memur ve Sinop’lu gençlerden,2013 yılında  kurulmuş.

Amaç olarak doğa, eğitim, çocuk ve insani yardım konularında en üst düzey seviyede katkı sağlamayı amaçlamış ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor.

Sinop Güç Birliği Derneği, şu ana kadar, cezaevinde yatan kadın mahkumların ziyareti ve hediye dağıtımları,8 mart kadınlar gününde  8 kadının ziyareti çiçek ve hediyelerinin dağıtımı, 40 bin kişilik eşya dağıtımı, 32 evin eşyalarının tedariki, 8 evin tadilatı,  2 losemili çocuğumuzun ilik nakillerinde aracılık yaparak, iki çocuğumuzun da sağlığına kavuşturulması, her ramazan ayında 100 aileye gıda yardımı, her kurban bayramında 100 aileye et dağıtımı, her 23 nisanda 2000 çocuğun eğlendirilmesi, 6 çocuğun okul masraflarının üyeleri tarafından karşılanması, 1300 ilköğretim okulu öğrencisinin, bot, mont ve son olarak uluslar arası mutluluk festivali kapsamında yüzün üstünde sanatçının şehrimize gelerek yeteneklerini icra etmelerini sağlamışlardır. (Tebrikler,teşekkürler.)

Atatürk Spor Salonunda oldu konser. Sahne güzel hazırlanmıştı, ses de güzeldi. Mustafa Yolaşan sundu programı.

Sinop’lu Cengizhan Sönmez şefti. Yine İstanbul Teknik üniversitesinde okuyan Batuhan Gençer, emekli pilot Atilla Konukman, Eczacı Kadri Emir’de Sinop’luydu.

Bunların dışında yine başka solistlerde güzel şarkılar yorumladılar. Çanakkale Şehitlerini anma konserinde, Hülya Altaykan-Yanık Ömer’i, Hayriye Çağlıaltuncu-Yemen Türküsünü, Batuhan Gencer’de –Sarı Zeybeği seslendir. Sinop’lu olan sanatçılara torpil geçilerek 2 şer şarkı yorumladılar.))))

Cengizhan Sönmez, 1.lik ödülü aldığı şarkısı Ödül’ü seslendirdi.

Ödül-Cengizhan Sönmez paylaşan: ncabaci

Gerçekten  güzel bir şarkı. Bu arada yine Sinop’lu söz yazarı Berran Yalçın’ın şiirini seslendirdi. Yine Berran Yalçının sözlerini yazdığı, Cengizhan Sönmez’in bestelediği şarkıyı da Kadri Emir seslendirdi.

Konser başlamadan önce Mustafa Yolaşan, Belediye Başkanını ve Sinop Güç Birliği Derneği başkanını sahneye davet edip, plaket ve çiçek sunumlarını gerçekleştirdi.

Kapanışında dernek üyelerini de sahneye davet ettiler, Çanakkale içinde vurdular beni türküsünü beraberce seslendirdiler.  Ve konser son buldu.

Çok güzel bir 2,5 saat geçirdik. Görsellikte, seste çok güzeldi. Bu güzel konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederiz. Büyük bir keyifle izledik ve şehitlerimizi yad ettik.

Hepsinin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun. Bu güzel vatanımızı, Allah’ım korusun.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.