Çocuğumuza Korku Değil, Güven Verelim…Cam Patikler

Uzun biradan sonra tekrar merhaba sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları.

Sezon hafiflemişken hemen elime kalemimi aldım. Mecazen demiyorum. Gerçekten geçmişten gelen alışkanlık illa ki kağıda yazıp, sonra bilgisayarın başına geçiyorum.

Çok iç açıcı bir sezon değildi. Umudumuz seneye diyelim. Gelen misafirlerden gözlemlediğim kadarıyla ( bu yaz genelde çocuklu aileler ağırladım.) güvenen çocukların ebeveynleriyle iletişimi çok daha keyifli olduğunu fark ettim. Bende bizler için uzmanların görüşlerini harmanlayarak sizlerle paylaşmak istedim.

Sevginin çocuklar üzerindeki etkisi koruyucu kalkan gibi güç verdiğini anlatan uzmanlar; çocuklarının yanında olamasalar bile koşulsuz sevgi verebilmişlerse, hissettirebilmişlerse, her koşulda gösterebilmişlerse ebeveynler uzakta olsalar bile yanındaymış gibi hissedecekler ve güç alacaklardır.

*İşten eve geldiğimizde yapacağımız ilk iş; zamanımızı, ilgimizi ve sevgimizi tüm gün göremediğimiz çocuğumuza vermek.

*Çocuğumuzla iletişime gireceğimiz birebir 20 dk.( kimse tarafından bölünmeyecek ) çocuğumuzun ihtiyacını karşılayacaktır.

*Cep telefonu, bilgisayar, tv gibi aletlerin bu zamanı bölmesine izin vermeyelim.

*Çocuğumuzla temas kuralım. Ona sarılmak, öpmek, başını okşamak, sevdiğimizi söylemek, sevgimizi göstermenin en iyi yolu.

*Hedefimiz çocuğumuzu oyalamak değil, onunla zamanımızı paylaşmak ve birlikte eğlenmek olmalı.

*Çocuğumuzla onun gelişimini sağlamak eğitici, öğretici, eğlendirici ve yaratıcılık içeren faaliyetler; onların gelişimine de katkı sağlayacaktır.

*Çocuğumuzun temel ihtiyaçlarının karşılanmasında da rol almalıyız. Banyo, uyku, yemek, tuvalet vb.

*Ergenlik çağındaki çocuklarımızla sohbet edip, iletişim kurmalarına teşvik edebiliriz. Ancak konuşmaları için zorlamayalım.

*Çocuğumuzun okul, kurs, arkadaş ilişkileri, sosyal faaliyetleri vb. onun için önemli olan faaliyetlerinden haberdar olalım. Eğer yapabiliyorsak içinde de yer alabiliriz.

*Aramızda güveni sağlamak için önce güvenmeliyiz. Biz güvenirsek, o da bize güvenecektir.

*Erkek çocuğunun nasıl baba olacağı, kız çocuğunun nasıl bir eş olacağı galiba birazda bize bağlı…

Sevgiyle kalın sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları…

 

Nalan Hak

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.