Sinop Belediye Konservatuvarı T.H.M.Konseri2018

Günaydın…

Öncelikle iyi pazarlar diliyorum her birinize. Umarım güzel bir hafta geçirmişsinizdir ve yine sizleri güzel bir hafta bekliyordur. Nisan ayını da geride bıraktık sayılır. Artık baharı hissediyoruz iyice Sinop’ta. Hatta ülkemin birçok yerine yaz geldi.

Baharı karşılarken, Sinop’ta da konserler başladı. Dün akşam Sinop Belediye Konservatuvarının hazırlayıp sunduğu Türk Halk Müziği Konserine gittik arkadaşımla. Daha öncede Şef Korhan Kaymakkavağın konserine gitmiş çok çok beğenmiştim, büyük keyif almıştım seçtiği türküleri dinlemekten. Ve saz heyeti, solistleri de koristleri de harikaydı. Daha sonra hep şehir dışında olduğum zamanlara denk geldi ve gidememiştim. Bu defada ben İstanbuldayken yapılan çocuk korosunu kaçırmış, ama T.H. M. Konserine denk gelmiştim. Gitmemek olmazdı.

Saat 20.00 de başlayan konsere saat 19.30 da gittik arkadaşımla ve ancak arkadan 4. Sırada yer bulabildik.

Konser başladı çok güzel başladı, ilk solist şarkısını seslendirdi, mest olduk dinliyoruz,2. Solist başladı harika…Ve 2. Solistle birlikte önümüzde oturan 2 genç delikanlı ve 2 genç kız kıpır kıpır etmeye başladılar elerinde telefonlar yazışmalar, devamlı sağa sola eğilmeler.Ya sabır çekiyorum, dikkatler dağıldı, onların önünde bulunan tutulmuş boş yere çocuklu bir kadın çağırıldı. Çocuk 3 yaşlarında balonla geldi ve başladı önümüzdeki gençlerle balon atıp tutmaya. Bizler iyice gerildik, Maalesef türkülere konsantre olamamaya başladık. Yandan söylendiler, kadın çocuğunu kucağına aldı, çocuk yine önümüzdekilerle oynuyor. Yandan bu defa çocuğa bağırdılar. Çocuk ağlama başladı. Anne susturmaya çalıştı. Kadın çocuğu dik vaziyette sahneyi görmesi için ayakta tutmaya başladı. Bu defa ben seslendim, bayan çocuğunuzu indirin diye. Ama ne yapayım göremiyor diyor bana.Ya benim sorunum mu? Kalk o zaman git sahneye yakın yerde ayakta izlet. Zaten zehir ettiniz bize konseri, çocuğun konserde işi ne, madem geldin kapıya yakın otur, durmayınca dışarı çıkarsın, insanları rahatsız etmeye hakkın var mı? Bu kadar saygısızlık olur mu Allahaşkına. İnsanlara ne oldu böyle kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Gerçi dün akşamda Cumhurbaşkanımız, ‘’CHP demek tezek demektir’’ dedikten sonra insanlardan saygı beklemek çok zor artık.Çok üzülüyorum çook. Bu A veya B partisi değil kızdığım, insanların birbirine saygılı olmayışlarına üzülüyorum. Akşamları Tv de siyasetçilerin birbirlerine  hitaplarına üzülüyorum.. Velhasıl dün gece o güzelim konserden bizi koparttı bu saygısız izleyiciler. Konsere eşlik edip, onların seçtiği türkülere katılacağımıza susun, yapmayın demekle geçti 2 saatimiz.

 http://dai.ly/x6im9ky

Korhan Hocam gerçekten birbirinden güzel eserler seçmişti, hepsine katılabileceğimiz türden. Solistler kadife gibi sesleriyle sanki Trt sanatçısı gibiydiler. Sahne arkasında konsere katılan arkadaşların tanıtımları vardı fotoğraflarıyla birlikte. Türküler söylenirken arka planda türkü sözleri ve kimlere ait olduğu yazıyordu. Çok güzel hazırlanmışlardı. Yine arkadan göremediğim türkünün birinde anne kız halk oyunu gösterisi sundular. Vural Etyemez Bey her zaman ki gibi seyirciyi coşturdu.

Keşke önlerde bir yerim olsaydı da veya arkada saygısız dinleyicilere çatmasaydım da keyiflice bu konseri izleyebilseydim, size ses kayıtları yapabilseydim. Solistlerin videolarını çekebilseydim. Anlayacağınız dün akşam ben ve benim gibi arka sırada oturan 3 sıra büyük bir talihsizlik yaşayıp konseri izleyemedi.
http://dai.ly/x6im9yk

Bunun dışında konser çok kalabalıktı, alt katta ve üst salonda ayakta izleyen birçok dinleyici vardı. Bayan koristler sadece siyah kıyafet giymişlerdi.Erkekler siyah pantolon ve gömlek, bordo kravat takmışlardı.

Çok güzel hazırlanmışlardı, çoook. Başta şefleri Korhan Kaymakkavağı’nı,saz heyetini,koristlerini,solistlerini ve tüm emeği geçenleri ve Konservatuvar Müdürü Nuri Karagülle Hocamı gönülden kutluyorum.İyi ki varsınız…

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.