Sifad’la Köy Gezisi…

13Mayıs anneler gününde, SİFAD’la birlikte Boyabat’ın köylerine gittik bu defa. Amacımız makro çiçek, böcek çekmekti ve birde bir önceki hafta Vezirköprü dönüşü çekemediğimiz çeltik tarlalarını görüntülemekti.

Bize bu gezimizde Dr.Öğretim üyesi Yakup Erdem ve sevgili eşleri Kezban Erdem’de eşlik ettiler.Ben kendileriyle ilk kez bu gezimizde karşılaştım. Çok müthiş bir hoca, özellikle mantarlar konusunda uzman olmuş kendisi. Doğa da rastladığımız her çiçeği, her otu, her bitkiyi biliyor. Ne sorsak bu konuda, yanıtladı bizi. Eşiyle birlikte devamlı geziyorlarmış köyleri. Yol rehberliğimizi de yaptı. Vallahi cevapsız bir sorumuz kalmadı, google gibi bir hoca, ne sorsak cevapladı, birçok konuda aydınlattı bizi.

Önce Hıdırlı Köyüne gittik, doğa harikaydı. Çiçek fotoğrafları çektik boy boy. İlk kez Unutma Beni Çiçeğini gördüm ve hikayesini dinledim, Yakup hocadan.

blankblankblankblank

Oradan yine Boyabat’ın Kurtlu köyüne gittik. Koca köyde birkaç aile  yaşadığından terk edilmiş gibi duruyordu. Meğer kış mevsiminde çoğu aile İstanbul’a gidiyor, sadece yaz ayları geliyorlarmış. Tesadüfen bir aile ile görüştük, onlar da İstanbul’dan yeni gelmişler. Nasıl misafirperver davrandılar bize. Hemen koca bir şişe ayran getirip ikram ettiler. Ayaküstü onlarla sohbet ettik.

blankblank

blank
By Aslı

Sonra yine yemyeşil ağaçların etrafı kapladığı, oksijenin bol olduğu, yemyeşil çimenlerle kaplı bir yerde piknik yapıp, Yakup Hocanın yaptığı semaver çayını afiyetle içtik.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Soframızda pek güzeldi, Kezban Hanım dolma sarmış, Aslı’nın annesi nefis börek ve kurabiyeler yapmış, Yeşim kek, börek yapmış.Ve bunun dışında Çetin sucuk ve biber getirmiş. Daha bir sürü şey vardı. Hepsini afiyetle yedik. Bu arada toplanan mantarlardan da yiyenler oldu. Hepsinin ellerine sağlık.

Hem fotoğraf çek, hem piknik yap, hem birçok bitki ve özellikle mantarlar hakkında bilgi al,sohbet desen o na keza….Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?Bu anları da fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdik.

 

Piknik sonrası Yakup Hocaya Sifad Başkanı Aslı Ozan, Sifad’a katkılarından dolayı plaket verdi.

blankblankblankblankblank

Daha sonra Yakup Hoca tam piknik yaptığımız yerde Ocak diye tanımladığı bir yerde bol miktarda özel bir mantara rastladı. Öyle bir şey ki elinizle toprağın üzerini kaplamış otları sıyırıyorsunuz altından pırıl pırıl mantar öbekleri çıkıyor. İsmini söyledi hocam ama aklımda tutamadım. Çok güzel görünüyorlardı. Hocam diyor ki, yüzlerce kişi facebook’taki bir gruptan, hocam bu zehirlimidir, nasıl mantardır diye soruyorlarmış. Hocamızda cevaplıyormuş.

blankblankblank

Piknik sonrası Boyabat’a gittik. Gün batımında çeltik tarlası çekmek istedik. Bize eşlik eden bu konuda çok bilgili arkadaşlarımız o kadar seçici davrandılar ki, neredeyse, Boyabat ve Durağan’da ki bütün tarlaları dolaştık. Ve nihayetinde çok güzel fotoğrafa uygun bir tarla bulduk Durağanda. Güzel kareler çıktı ortaya.

blankblankblankblank

Bu iş emek istiyor gerçekten. Aaa işte gördüm, bas deklanşöre olmuyor. Bunu ben Sifad’a üye olduğumda öğrendim. Yeri buluyorsunuz sonra güneşin batmaya yakın zamanını bekliyorsunuz. Veya tarlayı buldunuz bakıyorsunuz insan yok orada çalışan, onu da geçiyorsunuz. Yani düzgün, güzel bir fotoğraf öyle kolay yakalanmıyor. İşte bizde fırsat buldukça bu gezilere katılıp kendimizi fotoğraf konusunda geliştirmeye çalışıyoruz eşimle. Ama daha çooook fırın ekmek yememiz lazım.))

Çok güzel bir gezi oldu gerçekten. Artık güneşi de batırıp dönüşe geçtik, yolda Boyabat çıkışında durup daha önce kararlaştırdığımız gibi ‘’erik dalı gevrektir’’ türküsüyle oynadık. Ve bu yaptığımıza çok güldük. Ya meğer biz ne güzel aile olmuşuz bunu fark ettik.

blank
By Yakup Erdem

Sifad’a üye olmakla doğru karar vermişim, aferin bana.

O gün beraber olduğumuz tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki sizi tanıma fırsatı yakalamışım. Sizlerle birlikte olmak çok güzeldi…

Geçte olsa tüm annelerin ve anne adaylarının, anneler gününü kutluyorum.

Bu arada hayırlı,sağlıklı ramazanlar diliyorum.

İyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.