Lisa Gardner…Affet Ama Unutma…

Selam, nasılsınız?Ramazanın bitmesine çok az kaldı. Ne kadar çabuk geçti yine mübarek ay. Maşallah rahat rahat orucumu tuttum. Allah kabul etsin hepimizin kini.

Bu ramazan  daha deniz sezonunu açmadığımız için çok da güzel kitap okudum.3. kitabımda bitti. 510 sayfalık kitabı 6 günde bitirdim.

Polisiye bir kitapdı, öyle olunca da heyecanlı oluyor, elinizden bırakmak istemiyorsunuz.

Kitabın arka kapağında yazanlar şöyle:

Acının bir tadı vardır. Önemli olan, tadının size nasıl geldiğidir.
Mutluluklarına herkesin gıpta ettiği varlıklı ve saygın bir aile…
Kusursuz ve sorunsuz devam eden görkemli bir hayat…
Ta ki, ailenin tamamı kimliği belirsiz kişilerce, arkalarında iz bırakmadan kaçırılıncaya dek.
Bildiğim tek şey ise, acının en kötüsünü henüz tatmadığımız.
Özel Dedektif Tessa Leoni en karanlık sırların, en güzel maskelerin arkasına saklandığını mesleği gereği kendine sık sık hatırlatmaktadır. Denbe ailesinin kaçırılma vakasında da bu gerçekten yola çıkar. Dışarıdan bakıldığında mükemmel ve zararsız gibi görünen bu insanları kimin kaçırdığını öğrenmeye çalışırken, basit bir fidye olayından çok daha fazlası olduğunu ve Denbe’lerin zannettiği kadar kusursuz olmadıklarını anladığında işin rengi değişir. Araştırmalarını derinleştirdikçe de olayın içyüzünün tahmin edemeyeceği kadar akıl almaz sırlara dayandığını fark eder.
Diğer yandan, zaman aleyhine işlerken aile üyelerinin hayatta olup olmadıklarından emin olması ve onları bir an önce bulması gerekmektedir. Bunu çok geç olmadan başarabilirse tabii…

Kitabın son 10 sayfasına kadar olayları çözemiyorsunuz, tahminde edemiyorsunuz. Yazar bu işi çok iyi beceriyor.Heyecanla okudum.

Denver Ailesi,Justin,Libby, ve ergen kızları Ashlyn den oluşuyor. Çok zenginler,büyük bir inşaat şirketleri var.

Karısı ,kocası Justin’in 18 yıl sonra aldattığını öğreniyor ve kendini uyuşturucu ilaçlara veriyor. Kızı da tam ergen aile ile fazla ilgisi yok gibi görünüyor. Bir gece Libby ve  kocası akşam yemeği dönüşü kendi evlerinden kızlarıyla birlikte 3 kişi tarafından kaçırılıyorlar.Kaçırıldıkları yere yakın  kullanılmayan eyalet hapisanesinde rehin tutuluyorlar.

Şirket tarafından tutulan özel dedektif Tessa, şüpheli görünen herkesi araştırıyor ve bu arada şirketin muhasabecisi 18 yıldır şirketten ufak ufak meblağların hesaptan çekildiğini fark ediyor.

En can alıcı noktalardan biride , ergen kızları, rehin alındıkları yerde düşük yapıyor.

Ve bunları kim kaçırdı, niye kaçırdı diye kitabın başından , sonuna kadar merakla okuyorsunuz. Ben beğendim, sizede öneririm.

İyi okumalar.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.