10 Dakika 38 Saniye-Elif Şafak

10 Dakika 38 Saniye-Elif Şafak

Tekila Leyla…Romanın baş kahramanı. Ölümden sonra insan beyninin 10 dakika kadar  daha canlı kaldığını biryerde okumuştum. Burada da öyle işte. 10 dakika,38 saniyede Leyla’nın aklından geçenler romanda anlatılmışYine 3.sayfa haberleri, bazen duyduğumuz, bazen okuduğumuz, birçok hayatların hikayesini okuyorsunuz bu romanda..

Tekila Leyla üzerinden, Türkiye’nin yakın tarihinden kesitlere de yer verilmiş.D/Ali işte tam burada konuya dahil oluyor.Bizi yakın bir geçmişe götürüyor.Aslında tamda film olabilecek bir roman olmuş.Hani bazı şiirleri okursunuz tam şarkı sözü olmuş dersiniz ya, işte bu da tam filmlik.

Yaşadığı olaylar Leyla’yı evinden kaçmasına sebep oluyor ve İstanbul’a geliyor  ve sonrasında tahmin ettiğiniz gibi yardım elini uzatan insanlar bilerek onu kötü yola itiyorlar.İşte burada yine binbir sebeple bu yola düşmüş veya düşmeyip yolları kesişmiş kişiler hayatına giriyor. Sabotaj Sinan,Nostalji Nalan,Cemile,Zeynep122,Hollywood Hümeyra ve sevdiği D/Ali..

Aslında çok sürükleyici, tatilde yanıma aldığım bir kitaptı. Ama gemide yorgunluktan fazla okuyamamıştım ,ancak 1 hafta önce bitirdim.

Rahatlıkla okuyabilirsiniz.386 sayfa.Kitabın arkasında yazanlar şöyle:

Adı Leyla’ydı. İstanbul’un en eski genelevlerini barındıran o meşum sokakta yer alan gülkurusu renkli evde bilinen adıyla Tekila Leyla. Öyle derdi ona arkadaşları, ahbapları ve müşterileri. Öyle derdi ona beş kadim dostu. Hiç istemezdi Leyla kendisinden geçmiş zaman diliminde söz edilmesini. Ama işte kalbi daha az evvel susmuş, soluk alış verişi ise hepten kesilmişti. Şehrin kenarlarında bir çöp kutusuna bırakılmıştı cansız bedeni. Gene de henüz durmamıştı beyni. Çalışıyordu hâlâ. Tastamam on dakika otuz sekiz saniye boyunca…

İyi okumalar..

 

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.