Sinop Lakerda Festivali-3002

Sinop Lakerde Festivali….

15-17 kasım tarihinde ‘’Sinop Lakerde Festival’’inin 3002.si yapıldı.

İlk iki gün gidemediğim bu festivale, ancak 3. gün gidebildim. İlk iki günde dolu dolu geçmiş. Altta programı size yayınlayayım.

Bu arada cumartesi akşamı da Fuat Saka’nın konseri vardı. Gündüz gördüm sanatçıyı ama gece konserine gidemedim maalesef.

Buzhaneye gittiğimizde bir tarafta Telvin Sanat Tiyatrosunun çocuklarla aktiviteleri vardı,diğer tarafta Aydın Doğan Vakfı Karikatür Sergisi, Zeki Zeynel Özcanoğlu’nun Eski Sinop Fotoğrafları sergisi,, yine Ülgen Kotranın gemi modelleri ve  Hülya Hanımın tahtalardan yaptığı ve Zerrin Hanımın seramikten yaptığı balık figürlerinden oluşan atölyeler   vardı.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blankblank

Bu arada bol bol tuzlu hamsi ve balık tattırıyorlardı. Hatta Angelico Cafe&Bistro’nu Hamsiden yaptığı pizzaları da servis ettiler. Tatmadım ama kokusu güzel geldi.

blank

3.gün lakerda yarışması sonuçlandı. 30 kişi yarışmaya girmiş, Vira Otelde yapılan tadımlardan sonra,bu sayıyı 10 na indirmişler. Jüri üyeleri o kadar çok tadım yaptıklarından geçen sene tansiyonları çıkmış.

blank

Buzhanede de  5 jüri üyesi , daha önceden numaralandırmış oldukları yarışmacılardan en iyi 3 ünü seçtiler. Valimiz ve belediye başkan yardımcımız geldiğinde de sonuçlar açıklanıp, ödüller sahiplerini buldu.

blank

1.olan Mustafa Kavak, ilk kez lakerda yaptığını ve ödül kazandığı için çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu söyledi, tebrik ediyorum arkadaşımızı.

2.olan Deyda Erca Camping,

3.de Hüseyin Özsoy oldu.

Kendilerini kutluyorum.

Bu arada en iyi lakerda seçilirken,  Elif Naz isminde, soprano bir genç kız, çok güzel aryalar söyledi.Bülbül şakıması gibi sesi vardı. Maşallah.

blank

Bu arada katılımcılara plaketler verildi ve hepsine ayrı ayrı teşekkür edildi.

blank
Emine Kuruoğlu Atölyesi-Geçmişten Geleceğe Sinop Balık Atölyesi”
blank
Emine Kuruoğlu Atölyesi-Geçmişten Geleceğe Sinop Balık Atölyesi”

blank

blank

Gittikçe büyüyen bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum.

İyi günler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.