Etti 46 gün…..

Etti 46 gün…

Vay be… Nasıl geçmiş günler…. Ve geçiyor da bir şekil. İleride bu günleri nasıl anlatırız , nasıl konuşuruz bilmiyorum.Böyle bir olayı yaşadık, tüm insanları evde tutan, hayvanlara özgürlük sağlayan bu virüsü ilerideki nesillere aktarırken, masal gibi mi anlatırız, korkuyla mı, bilemedim…Ama günler koşturmaca geçiyor işte.

Yıllardır eşimle birlikte oruç tutarız. Yazın ortalarında temmuz ve  Ağustos sıcaklarında nasıl tuttuğumuzu ve sıcaktan ne kadar çok zorlandığımızı da hatırlıyorum. Ama hiç bırakmadık. İlk kez bu sene korkudan tutmayalım dedik. Taki  orucun birgün öncesine kadar. Son dakikada fikir değiştirdik eşimle birlikte. Hadi tutalım eğer zorlanırsak, kendimizi halsiz hissedersek bırakırız dedik. Ve başladık tutmaya bugün 4. gün maşallah hiçbir sorun yok devam ediyoruz. İnşallah bu kolaylıkla da bitiririz ramazanı. Şimdiye dek hep sahura kalktık. Bazen çok geç olunca yiyip yatıyoruz, güzel geçiyor maşallah. İnşallah sizin içinde kolay geçiyordur.

Bugünlerin anısına ördüğüm Korona Yeleğim bitti nihayet. Bu günün anısına olunca, ne olması lazım evde ne yün varsa onunla örmem, ne renk düğme varsa onları dikmem lazımdı tabii ve ben de öyle yaptım. Şimdi üşürsem sırtıma geçirivereceğim. Benim için çok önemli ve büyük anısı olan bir yelek oldu. İleride çocuklarıma, olursa torunlarıma hatıra kalır.

blank

 

Yasaklardan önce kağıt ip almıştım, çanta örüyorum. Ama çok sert ip zor örülüyor.Epeydir elimde, bitmek üzere o da. Bu tür işleri gece tv izlerken yapıyorum. Gündüz işlerim farklı oluyor. Biliyorsunuz gündüz, bahçeyle uğraşıyorum, resim yapıyorum, spor yapıyorum, yemek temizlik derken hemen gün bitiyor. Ama bunların hepsini bir günde değil, dönüşümlü yapıyorum. Nasıl olsa önümüzde uzun bir yasağımız var. İdareli kullanayım yaptığım işleri.

Dün hayatımda 2. Kez kesme makarna açtım ve kestim. Birde hamur çorbası yapardı annem, o makarnayı ufak ufak keserek. Ben de yaptım dün ve akşamda çorbasını yaptım, çok güzel oldu. Vakit olunca neler deniyorsunuz neler. Bunlarda bize Korona’nın artıları.

blank

Dün akşam saksıya bamya tohumu ektim evde vardı, diz ağrısına iyi geliyor demişlerdi, bir süre içtim ama ben faydasını görmedim. Şimdi de ektim, inşallah, ürününden faydalanırım. Bugünde roko tohumu diktik saksıya, dün biraz bahçemizi temizledik, tırmıkladık. İlk bahçeyle uğraşmaya çıktığımda elimde kazmak için tornavida, kürek yerinede çekecek vardı, şimdi kazma mız, küreğimiz, tırmığımız bile var. İlk ne kullandığımı düşündükçe gülüyorum.))

blank

Bu arada netflix ‘den güzel filmler izlemeye devam ediyoruz.’’ Bizi Hatırla’’yı muhakkak izleyin. Baş rollerinde Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk var. Çok güzel bir film.

blank

‘’Anne with an E’’de çok güzel bir dizi. İmkanınız varsa izleyin derim.

blank

Size Las Vegas’ta,Covid-19 sebebiyle ücretsiz yayınlanan bir showu yayınlıyorum. 1,5 saat sürüyor. Gitmek isteseniz biletler 200 dolarmış. Süper bir görsel  ,biraz izledim ama büyük ekranda izleyeceğim baştan sona.Size de öneririm.

https://arteconcert-a.akamaihd.net/am/concert/076000/076600/076634-000-A_SQ_0_VOA-STA_03416125_MP4-2200_AMM-CONCERT-NEXT_syEh1Kq24F.mp4

Mahya Işıkları 2. Gün | İstanbul’da Salgın.Sunay Akından..

https://www.youtube.com/watch?v=H5RQ8TRAFlQ&feature=youtu.be

Şimdilik bu kadar diyorum. Hepinize tekrar hayırlı ramazanlar diliyor, sevgilerimi sunuyorum. Kendinize iyi bakın, Evde Kalın.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.