Bazen geliyorlar insanın üstüne üstüne..

Bana da 47. günde geldi…Söyle bir bağırsam imdaaat diye düşündüm. Ve kolay değil, hergün dışarıda olan ben, 47 gündür evdeydim. Sonra kendi kendime haydi Nilgün dışarı çıkma vaktin geldi dedim ve bir güzel giyindim, maskemi, gözlüğümü taktım , ve bu defa arabayla değil yürüyerek en uzun yoldan Migrosa gittim. Ada mahallelerinin arasından yürüyerek sahilde ki Migros’a gittim. Havada çok güzeldi, birçok kişi yürüyordu, gençlerin çoğu maskesiz di. Bende temiz havayı içime çekerek,doğanın o muhteşem güzelliğini sindirerek, ama insanlarla olan mesafeme dikkat ederek gittim Migros’a. Alacağım birkaç şey vardı onları aldım ve bu defa Aşıklarda sahilden yürüyerek evime döndüm.

1 saat kadar sürdü bu alışveriş. Yürüdüğüm içinde biraz rahatladım. Yani normalde benim yaş grubuma yasak olmadığı halde ben korkudan çıkmıyordum. Bu defa dayanamadım.İnsan elindekilerin kıymetini kaybetmeyince anlamıyor diye boşuna dememişler. Gerçekten öyle. Halbuki ben o Karakum sahilinde arkadaşlarımla yürürken birçok şeyin farkında değildim. Şimdi kimbilir onlarla tekrar ne zaman bu sahilde tekrar yürüyeceğim, belli değil.Neyse ümitsizliğe asla düşmeyeceğiz, güzel günleri hep birlikte kurallara uyarak bekleyeceğiz. Ve tabii bu arada kendimize meşguliyetler bulacağız.

blankblankblankblankblank

Ekmek yaptığım hamurdan dünde ramazan pidesi yaptım, çok güzel oldu, çarşıdan aldıklarımızın içi boş boş. Benim yaptığım çok doyurucu oldu. Ve sünger gibi de oldu, güzeldi vallahi.

blank

Maskem geldi nihayet aldım eczaneden. Bir kod gelmişti telefonuma onu söyleyince verdiler. 10 gün sonra bir 5 tane daha vereceklerini söylediler.

Ben yine de her ihtimale karşı evdeki kumaşlardan dikeceğim. Ha aklımdayken yazayım. Geçen hafta 4 numara beyaz, kahve makinesi filtresi sipariş verdim 100 adeti 26 liraydı sanıyorum. Bunu kahve makinem için değil, maskemin içine koymak için istedim. Burnumu ve ağzımı çok güzel kapıyor, üstüne de maskemi takıyorum, hatta denedim, yaktığım çakmağı söndürmek için üfledim, ama sönmedi. Ve daha rahat nefes alıyorum filtreyle birlikte maskemi kullandığımda.Size de öneririm.Daha koruyucu oluyor. Çünkü bu iş uzun vadede devam edecek, yazında kullanacağız, onun için kendi kendimize çeşitli şeyler üreteceğiz böyle.

blankblankblankblank

Bahçe işim çok güzel gidiyor,1 haftada bamyalarım çıkmaya başladı.

blank

Saksıya diktiğimiz rokolar 4 günde kocaman oldu.

blank

Böylece bitkileri de tanımaya başladım. Yetiştirme şekillerini araştırıyorum. Bu hafta Sinop çok yağışlı göründüğü için domates fidelerimin hepsini ekmedim, meraktan 20 tane kadar 2 şer ikişer diktim, bakalım tutacak mı? Bu yağmurlar bitsin, diğerlerini de ekeceğim. Daha biber fidesi ve çilek fidesi istiyorum. Benim evde diktiğim biber tohumları olmadı, bu senenin biber tohumlarıydı. 1 aydan fazla oldu hiçbir belirti yok. Kavunlarımda ufaktan çıkmaya başladı.

blank

Sabah uyandığımda hemen balkona çıkıp onlara bakıyorum, yeni doğan çocuk gibi onların büyüdüklerini görmek beni çok mutlu ediyor. Bu işi çok sevdim. İnşallah günün birinde bahçe içinde, kendime ait müstakil bir evim olur ve bende gönlümce sebze yetiştiririm. Belki de tavuk, kaz beslerim. Kapımda ki kulübede bir köpeğim olur. Birçok meyve ağacı dikerim. Evimin önünde verendam olmazsa olmazım. Tek kat olacak.Birde hamak istiyorum. Yorgunluğumu orada kitap okurken atacağım. Ahhh ne güzel bir hayal şimdilik. Ama belli mi olur, bakmışsın Allah birgün nasip etmiş. Ama çok geçmeden nasip etse de, bunları yapmaya gücüm yetse.

Evet sevgili okuyucularım şimdi sizler için seçtiğim linkleri yayınlayayım.

İstanbul Büyükşehir Belediye organize olmuş; 5.000’e yakın yayınevinden kitap tedarik ederek, % 70’e varan indirimlerle satıyor. 5 liraya, 10 liraya kitaplar var. Ve kapış kapış gidiyor tabii. insanlar koli koli kitap sipariş ediyorlar. Üstelik Türkiye’nin en kaliteli yayınevlerinin hepsi orada; İş Bankası, Yapı Kredi, Bilgi, Can, İletişim, Ayrıntı, Remzi, İnkilap Yayınevi…vs. vs. ne ararsanız var. Kitaba ihtiyacınız olursa önce bu siteyi inceleyin derin.

https://www.istanbulkitapcisi.com/

Covid-19 Salgını Günleri İçin Kitap Okuyanlara Güzel Bir Kütüphane…👍.  bu kaynakta 79milyon adet Türkçe kitap var. İstediğiniz kitabı linkten indirebilir ve okuyabilirsiniz.Ben indirdim bile.

https://tr.pdfdrive.com/category/35/p2/

Frida Kahlonun evini bu linkten gezebilirsiniz.

https://www.recorridosvirtuales.com/frida_kahlo/museo_frida_kahlo.html

TRT2 de Mayıs ayında her akşam farklı film var.

blank

Hepinize iyi iftarlar diliyorum. Kendinize iyi bakın ve lütfen mecbur olmadıkça evden çıkmayın.

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.