65 Yaş Üstü & Anneler günü….

Merhaba sevgili günlüğüm.

Öncelikle Tüm annelerimizin, anneler gününü kutluyor, ebediyete intikal eden annelerimizin de  mekanları cennet olsun değip, hasretle anıyorum.

Benimde anneler günü kutlamam erken oldu, Cuma günü  kabristana gidip annelerimizi ziyaret ettik eşimle.

Dünde kapı çalındı saat 11.00 gibi baktım çiçek sepetinden, çok güzel bir orkide geldi kızım ve oğlumdan. Allah hepsinden gani gani razı olsun. İyi ki benim çocuklarımsınız, sizi çok seviyorum . Dün gecede oğlum ve gelinim Amerika’dan,kızım İstanbul’dan, biz Sinop’tan açtık Whats App’ı  görüntülü konuştuk.Bu sabah yine açıp kutladılar anneler günümü. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

Bugün 65 yaş üstü kişilerin saat 11.00 ve 15.00 arası  sokağa çıkma günüydü. Önce ablalarıma telefon açtım, anneler gününü kutlamak için ikisinde de bir heyecan , büyük ablamın heyecandan tansiyonu 16 yı çıkmış. ( 50  gündür 65 yaşındaki kişiler sokağı çıkamıyorlardı.)Ve aynı zamanda büyük bir sevinçte vardı.

Bizde eşimle birlikte ilk kez rahat bir şekilde dışarıya çıktık. Yine önlemlerimizi alarak tabii. Eşim kıl payıyla yaş kısıtlamasına girdiği için bugünkü gibi rahat yürüyemiyorduk.

Arabayla Karakum’a gittik önce biraz deniz havası aldık. Nede güzeldi, deniz cam gibi parlıyordu. Hava desen mis. Bu arada bazı gençler anne ve babalarını alıp onları  gezdirmeye Karakum’a getirmişlerdi. Çok hoşuma gitti,tüm 65 yaş üstünde maske vardı. Ama bunun yanında maalesef gençlerin çoğu maskesizdi. Hatta yolda yürürken karşıdan maskesiz olarak gelen gencleri görünce kaçıp uzaklaştım oradan.

blankblankblankblankblankblankblank

Migros’un önünde arabayı park edip yürümeye başladık.

Aşıklar da arkadaşım ve babasını gördük, ahh canım Ahmet Amcam, günlerdir dışarı çıkmadığı için hep ayakları tutulmuş, yürümekte zorlanıyordu.

Daha sonra  ağabeyim ve yengemi gördük. Amaaan bir kötü oldum onları görünce . Telefonla devamlı görüşüyorduk  ama , bugün karşımda görüp onlara sarılamamak ne kadar üzdü beni. Düşünsenize aylardır görmediğiniz ağabeyinizle, yengenizle aranızda 2 metre mesafe var. Ahh ahhh bundan sonra böyle demek ki..Allah yardımcımız olsun.Sonra yolumuza devam ettik. Parklar kapalı biliyorsunuz, bazı kişiler, sandalye indirmişler aralarında 1,5 metrelik uzaklıklarla oturup sohbet ediyorlardı.

blankblankblank

Yine Buz Fabrikasının önünde ki 3 bankta da ayrı ayrı 3 kişi oturuyordu. Aferin 65 yaş grubuna, tüm kurallara uyuyorlardı. Cezaevinin arkasında ki yol boyunca çok fazla kişi görmedik. Polis karakolunun önünden Sakarya Caddesine geldik. Burası biraz daha kalabalıktı. 11 Mayısta açılacak dükkanlar hazırlık yapıyorlardı. Fırından bir şeyler aldık, oradan belediyeye uğrayıp 2 şer tane maske aldık. Ve tekrar arabamızı park ettiğimiz yere geldik. Bu kadar yer dolaştık daha 8600 adım olmuştu. Sinop gerçekten küçükmüş. Ben bazen evin içinde 11bin adım atıyorum ,o nasıl oluyor bilemedim.

blankblank

Eve geldiğimizde saat 14.50 idi. Açık hava çarpmış galiba bizi uykum geldi bir ara ama yok olmaz dedim, günlüğümü yazmak istedim önce.

Maskeli, kolonyalı ve mesafeli yaşamamızın bir pratiğini yaptık sanki bugün. Bana öyle geldi şahsen. Eldiven kullanmadım, ama dezenfektanım hep yanımdaydı, arada kullandık. Maskemi hiç kimsenin olmadığı yerde birazcık çıkardım. Sanırım bundan sonra yaşantımız böyle olacak. Bugünkü deneme bizim için fena değildi. Tam sosyalleşmemiz sanırım 2021 şubat, mart gibi olur geliyor bana. Sabır değip bekleyeceğiz. Zaten ben size söyleyeyim esas zorluklar ekonomik sıkıntılardan gelecek bundan sonra. İşsizlik aldı başını gidiyor, dolar, altın , avro uçtu.İş ve aş yok çok kişi için.Allah’ım onlara yardım etsin.Kimseyi aşsız ve işsiz bırakmasın.

Arkadaşsızda bırakmasın. Bugün eşimle gezdik, ama arkadaş ve akrabalarıma dokunamadım. Bu çok zor. Geçen hafta resim grubu arkadaşlarımızla görüntülü sohbet ettik. Artık böyle avunuyoruz, bakalım ne zaman kadar.

blank

Evet sevgili günlük, bir korona virüslü günümüz daha böyle geçti.

Bugün hem anneler gününü kutladık, hem de 65 yaş üstünün korona iznini…

İleride bu günleri torunlarımıza anlatırken bizi nasıl dinleyecekler ve ne düşünecekler merak ediyorum…

Sinop’un 65 yaş üstü tüm kişilerini kutluyorum, bugün tam bir örnek davranışta bulundunuz, tüm kurallara uydunuz, sizi seviyorum.İyi ki varsınız ve hep varolunuz..

Haydi hepinize iyi günler….

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.