KÜÇÜK BİR HORTUM HİKAYESİ  -2-Cam Patikler…

Merhaba sevgili Nilgün’ünün günlüğü okurları,

Hortumu mu merak edenler olmuş. Okuma özürlü olduğumuz toplumda, hortumu mu merak edenlere ve sonuna kadar okuma sabrı gösterenlere de teşekkür ederim.

19.03.2020 de Ayvalık  Koçtaş Fix de başlayan maceramız, çeşitli arama kanalları genel müdürlük telefonlarından tutunda; mail, çözümsüz çözüm merkez telefonları aramalarımla, tekrar fix mağazası açılınca orayla iletişime geçmeye çalıştık. Biliyorsunuz ki bana cuma gününe kadar söz verilmişti. Değil hortumun gelmesi telefonla aranma gereği bile duyulmadı. Bu arada Koçtaş’tan biri facebook üzerinden Nalan hanım; fişinizin numarasını, fotoğrafını atar mısınız, demiş. Ben tesadüf eseri gördüm. Çünkü kişi beni etiketlemeden yazmış. Görmeyeyim diye herhalde… Ama benden kaçar mı?… Ihh kaçmaz. Hemen çıkardım fişi “aman Tanrım!… O da ne?…” Termal kağıt olduğundan dayanamamış. Bir çok bilgi silinmiş. E dile kolay 2 ay termal kağıt dayanabilir mi? Ama ben tüm direncimle ve sabrımla okudum. Fotoğrafını da çektim, no sunu da yazdım. Büyüteçle okudum o kadar yani… El cevap bekliyorum; bir gün, ikinci gün… Şaşırdınız mı?… Cıkk… Bende hiç şaşırmadım. Görülmediğine ya da görmezden gelindiğine adım gibi eminim. Başladım Ayvalık Koçtaş Fix’i aramaya aman Tanrım!… Telefon onca aramalarımdan sonra açıldı. Çok şaşırdınız değil mi?… Bende bendeee… Ama o da ne!… Çekmedi mi, ne oldu… Hat kesildi. Böyle böyle 3. cumaya gelmek üzereydik ki oğluma “bugün senin gezme günün Koçtaşla değerlendirmeye ne dersin?… ” ( Allah’tan çocuklarım benim gibi çabuk parlayan kişiliklere sahip değiller)

– Tamam, iade mi isteyeyim?

– Evet, karta iade yapsınlar. Madem arayan soran yok. Oradan sanayiye geç, bahçe hortumu al. Bundan sonra küçük esnafa gideceğim. ( Küçük esnaf “in”, büyük esnaf “out” )

Aradan 30 dk falan geçti. Telefon;

– Anne, hortum gelmemiş. Kartın slip inin fotoğrafını atar mısın?

– Ne…! ( Termal kağıt 3 ay dayanır mı? )

– Eğer yoksa hangi kartı kullandıysak, bankaya gidecekmişiz oradan halledecekmişiz.

– Yavrum benim aklımla dalga mı geçiyorlar?… 3 kart bu, pandemide ben mümkün olduğunca bankaya gitmemeye çalışıyorum. Banka banka dolaşıp, bunu mu arayacağım. Bana yetkiliyi verir misin?

– Hanımefendi, biliyorum sizi çok mağdur ettik. ( Hımmm… En azından bunun farkındalar. ) Eğer birgün daha beklerseniz sizin gibi bir müşterimiz daha var. Ben bizzat Edremit’e gideceğim alıp, geleceğim.

– E bu kadar beklettiniz birgün daha beklerim.

– Saat 16.00 da oradan buraya sevkiyat var. Gelmesi 18.00 olur.

– 18.00 de online dersimiz var. Ama haberleşelim, ben çözüm bulurum.

Ertesi gün;

– Nalan hanım merhaba, nasılsınız?…

– Aman efendim, sesinizi duydum daha iyi oldum. Buyrun…

– Bugün 16.00 da yüklendi. Saat 18.00 de burada olur.

– Yetişmeye çalışacağım.

– Ben sizi 19.10 a kadar beklerim.

– Tamam, teşekkür ederim.

Oğlum gitti.

– Anne aldım. Duş başlığı da alayım mı?

– Aa evet Berkaycığım o da lazım.
– Anne kalmamış. Getirebilirz diyorlar :)))

– Sakın… Sakın… Hemen kaç oradan. Çarşı nalbur dolu, birinden alırsın.

– Tamammm :)))

22.05.2020 de Ayvalık Koçtaş Fix’in azimli çalışanları tarafından hortum maceramız böyle sonuçlandı. Onlarında mağduriyetini anlayışla karşıladım çünkü; tüm yaşananlar firmanın duyarsızlığıyla ilgiliydi. Bu da onlara yansıdı. Müşteriyle firma arasında bir nevi hava yastığı oluyorlar. Tüm olumsuzluklara rağmen, gösterdikleri performansa teşekkür ederim.

Evde otururken traji komik halimle, bir nebze yüzünüzde gülümseme yaratabildimse ne mutlu bana.

Normalleşme sürecine girdiğimiz söylense de, sakın ama sakın… Eski normalleşme zamanlarından sanmayın. Evet, hayat devam ediyor. Ama tedbirleri maksimum düzeyde tutalım. Üç ayımızı heba etmeyelim. Başa dönmeyelim, zira daha kötüsü olmadan… Bu kadar sabrettik, biraz daha dayanırsak “HER ŞEY ÇOOOKK GÜZEL OLACAK”

Sevgi ve sağlıkla kalın sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

              EGE’NİN İNCİSİ “AYVALIK”

Merhaba Nilgün’ün günlüğü okurları. Bu yazımda size Ayvalığımızı anlatmak istiyorum. Aslında anlatılmaz yaşanır diyesim var. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.