Meksika Çözümel'de yunuslar

Meksika- Çözümel’de yunuslar….

Günaydın sevgili günlük….

Dün Ebru’cuğum yunuslardan bahsedince, benimde eski anılarım depreşti.)))

Hep günlük yazacak değilimya, birazda eski anılarımdan bahsedeyim dedim.)))

Yıl 2009..Aaaa pek de eski değilmiş.))))Aylardan mart . 3 arkadaş Amerika yolcusuyuz.Önce 2 arkadaş Chicago ‘ya gittik,oğlumu ziyarete 5 gün orada kaldık ve oradan da Chicago hava alnında 3. arkadaşımızla buluşup Miami ve 3 gün sonra da gemiyle tura çıkmıştık. Bu turda özellikle arkadaşımı heyecanlandıran en önemli şey Meksika’da yunuslarla yüzecek olmasıydı.Allah biliyorya ben yüzmem dedim,korkarım.Ama o ,daha öncede yüzmüştü ve gezide en heyecan duydugu şey, tekrar yunuslarla yüzecek olmasıydı.

Gemimiz Meksika’ya uğradığında, ilk işimiz su altı fotoğraf makinası almak oldu,bende onlarla gittim ama yüzmeyi düşünmüyordum ,korktuğum  için.Çok büyük, sanıyorum 5 havuzdan oluşuyordu ,bir nevi yunus çiftliği gibiydi.Her havuzda 10 kişi 2yunus ve bir eğitmen vardı.Önce izledik.Ben resim çektim,baktım yunusların birşey yaptığı yok, insanların yanlarında yüzüyorlar sadece.Korkum geçti,bende geliyorum havuza dedim.Önce bizim grubu topladılar, yunusların yanında nasıl davranmamız gerektiğini söylediler,her birimize can yeleği verdiler.Ve, havuz boşaldığında biz girdik .Fakat bizim fotoğraf çekmemiz yasaktı içeride.Ancak onlar fotoğraf çekebiliyordu.Hepimiz kenara sırayla dizildik.Yunusların bakıcısı elinde bir düdük ve bir kova balıkla, yunusları yönlendiriyordu. Hatta erkek yunus ,dişisiyle kavgalıymışta biraz asabi dedi.)))Ve erkek yunusu diğer bölüme geçirdi.

Biz sıraklanmış vaziyette beklerken,yunus hepimizin önünden yavaşca geçmeye başladı,bakıcısı onu ürkütmeden dokunabileceğimizi,sevebileceğimizi söyledi.Ben ilk dokunduğumda, sanki plastik şişme bir hayvanı seviyormuşum gibi hissettim))). Önce yunuslar bizi öptü, sonra da, isteyenlerin yunusları öpebileceğini söyledi.Herkesde istedi, bende dahil.))))Bu arada da onların fotoğrafçısı devamlı resimlerimizi çekiyordu.

blank blank

Daha sonra yine, isteyenlerin, hayvanın yüzgeçlerinden tutarak yüzebileceğini söylediler.Onuda yaptık..Artık korkmuyor alışmıştım.)))Ve bir süre daha yunuslarla serbest yüzüp,süremiz bittiğinde de çıktık.Çıkmadan önce,yunusların bakıcısı kız ,yunusta ruj izi var,kim rujlu diye sordu?.Ben çıktım.)))))Çok çok mutluyduk,gerçekten harika bir zaman geçirmiştik.Daha sonra çiftliği dolaştığımızda anne yunusla,yavru yunusun ,yüzüşlerini izledik.Sıra geldi,çekilen resimlere bakmaya.O kadar güzellerdiki ama bir o kadarda pahallı.Pazarlık yaptık,3 arkadaş ortak aldık..İyi kide almışız,bakın ne güzel anımız oldu.Ebru’da ‘Yunuslar’ yazısını yazarak, bana geçen sene Meksika- Çözümel’de yüzdüğümüz yunusları anımsatmış oldu.Teşekkür ederim Ebru’cuğum….))))

blankblankBirazda dünden bahsedeyim.Dün bir yolcu gemisi geldi Sinop’a.O kadar çok dalga vardı ki,ama yinede yanaşabildi.Bu arada arka halatını koparmış ve gerçekten büyük bir tehlike atlatmış.Allah korudu da kimseye birşey olmadı.

Dün gece arkadaşlarım bendeydi,oturuyorduk kapı çaldı.Baktım 2 küçük çocuk.Birinin elinde üzerinde 2mum yanan bir kutu,diğerinin elinde bir boş büyük pet şişesi.Anladım helesaya gelmişler haydi söyleyin bakim dedim,başladılar ama nasıl yavaş söylüyorlar duyamıyorum azıcık daha azıcık daha bağırın dedim.)))Kutuyu taşıyanda hiç yüzüme bakmıyor sadece kutuya bakıyor.Dedim ki sende azıcık bana baksana dedim,yok bakamam dedi.Neden diye sordum.Çünkü sözleri kutunun üstüne yapıştırdığı kağıttan okuyormuş))))Bahşişlerini verdim gittiler.Bizde daha sonra yürüyüş yapalım diye saat 23.30 sularında çıktık evden.Saat 24.00 olmuştu iskelede belki tekneler çıkar diye bekledik ama hava muhalefetinden sanırım tekneler balığa çıkmadı.Ama saat 3.00de sahura kalktığımda ,şimşek çakıyor,gök gürlüyordu,2 teknede hızla dalga kırana giriyordu.

Bugün ,hava kapalı gibi dursada,sıcaklık yine yerinde..

Bu arada 1Eylül Dünya Barış Gününüz de kutlu olsun.Kavgasız,gürültüsüz nice yıllar hepimize.Dostluk ve kardeşlik içinde.

İşte böyleee….Hoşcakal günlük…))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.