Sinop İskelesinden Hamsilerin kamyona boşaltılması..

Bugün harika bir hava vardı Sinop’ta. Arkadaşımın dediğine göre de sıcaklık 21 dereceyi göstermiş. Bunu dışarıda yazlık kıyafetle dolaşanlardan da anlayabiliyordunuz. Hani bahar gelmiş gibi, açılıp saçılmışlardı)))

Havayı fırsat bilip, bizde kulübün bahçesinde (şehir kulübü) oturduk. İskelenin, denizin görünümü harikaydı. Malum cumarteside olunca, yollar ana baba günü gibiydi.)))

Akşam üzeri arkadaşımla, birde aşıklar da turladık, batan güneşin rengi, denizin rengini de değiştirmişti, hayran kaldık.
blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Akşam da yine bir yürüyüş yapalım dedik, tesadüfen de iskeleye gittik. İçinde sanırım 250 ton(öyle dediler) hamsi bulunan bir tekne iskelede bekliyordu. Cide’den gelmiş Sinop’a. Hamsiyi, 10 saat önce tuttuğu ve havada bugün çok sıcak olduğu için, un fabrikasına yollayacaklardı. İskelede 10 tane büyük kamyon bekliyordu. İçinde özel bir makine bulunan kamyon, hemen teknenin yanındaydı. Daha sonra yanına, un fabrikasına hamsileri götürecek, kamyon yanaştı. Teknedeki hamsilerin üstüne, büyük hortumlarla su sıkarlarken, başka bir makineyle de hamsileri yukarı çekip, yan kamyonun deposuna boşalttılar. Bu işlem yapılırken hamsilerin suyu denize akıyor, hamside süzülmüş olarak kamyona aktarılıyordu. Deniz kan gölüne döndü. İskele desen kamyondan süzülen kanlarla ve hamsi yağlarıyla, kaygan bir zemine dönüştü. Görüntü kirliliği ve pisliğiyle, bugün büyük bir beğeniyle izlediğimiz iskele ve deniz, bir anda gözümüze, çok kötü göründü. İçim acıdı.(((

Hamsilerin un fabrikasına yolculugu part1
Yükleyen ncabaci. – Sevimli hayvan videolarını izleyin.

Hamsilerin un fabrikasına yolculugu.part2
Yükleyen ncabaci. – Sevimli hayvan videolarını izleyin.

Hamsilerin un fabrikasına yolculugu. part3
Yükleyen ncabaci. – Yepyeni haber videoları

Hamsilerin un fabrikasına yolculugu. part 4
Yükleyen ncabaci. – Yepyeni haber videoları
Tamam, yakalamışlar, getirmişler Sinop’a, ama bunu başka bir yerde boşaltamazlarmıydı? Bu kadar pislediklerine göre, acaba belediyeye, bir ücret ödüyorlarmı? 250 ton hamsinin pisliği, şimdi Sinop İskelesinden, göz göre göre denize boşaldı.(((

Vallahi ben üzüldüm, ya siz? Videoları bir izleyin ve karar verin lütfen.

Bu arada balıkçı kardeşlerimizin de işi, gerçekten çok zor. Düşünün bunca zahmeti, karın altında, o soğuklarda da çekiyorlar. Allah yardımcıları olsun.. Hamsinin kilosu ,1,5 tl Sinop’ta..Bilgilerinize..

İyi geceler…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.