TER- MİK SANTRAAAAAL İS-TE- Mİ-YO-RUUUUZ….

Bugün belediye hopörlörü devamlı, saat 17.30 daki termik santrele  hayır mitingini anons etti. Duyupta gitmemek olmazdı tabii. Gerze’nin Yakıl Köyündeki halk, bizler  ve kendileri için direnirken,biz çay bahçesinde çekirdek çıtlatamazdık.

Miting saat 17.40 gibi başladı. Çünkü Yaykıl köyünün mücadeleci bayanlarıda bu mitinge geldi. Ya inanın, içlerinde gözyaşlarıyla pankart tutan yaşlı teyze, herkesi ağlattı. Yine aralarından bir sözcü, Sinop’un kadınlarının  yeterli ilgiyi göstermediğini  söyledi.Bizim desteğimize ihtiyaçları var. Sizler yatağınızda uyurken,biz Anadolu Grubuna karşı geliyorduk. Sıkılan gazlardan ancak sesim bugün açıldı dedi.

blankblankblankblankblankblankblank

Sinop Çevre Platformu dönem sözcüsü, Kayhan Konukçu basın açıklamasını,halkın tezahuratları arasında okudu. Bugünkü miting, herzamankinden daha kalabalıktı.Ardından yine Gerze’den Songül isimli bayan,Ayancık’tan bir sözcü, Yaykıl Köyü Muhtarı ve köy  halkından bir bayan kısa konuşmalar yaptılar.

Bu arada Efes Birası ve coca-cola içeçekleri yere dökülüp protesto edildi.Anadolu Grubu ürünlerini boykot etmeye çağırdılar.

Bugünkü miting Yaykıl’daki gibi, kavgalı ,gürültülü geçmedi..Ama sıkıntıları büyük.Sadece onların değil hepimizin. Bir nükleer Santral yapılacak, birde Termik Santral…

blank

Bak sen güzel Sinop’u ma ..Karalara bağlanacak..Ormanlar siyah,deniz yeşil olacak….

Offf ya offfffffffff..

TER- MİK  SANTRAAAAAL  İS-TE- Mİ-YO-RUUUUUZ….


Kayhan Konukçu-Sinop Çevre platformu dönem sözcüsü ncabaci

Yaykıl Köyünden Şengül Hanım ncabaci

termik santrale hayır – Ayancık sözcüsü ncabaci

Gerze-Yaykıl Köyü Muhtarı ncabac


Yaykıl Köyünden bir bayan-termik santral… ncabaci

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

6 Yorum

  1. blank

    İnşallah vazgeçerler… Çok duygulandım. söyleyecek birşey bulamıyorum. Sağol.

  2. blank
    yasar - amerikadan

    Nilguncum,

    evet bunu bende duydum vede yakindan izliyorum yaykil koy we site indan. bilmem biliyormusun orasi benim koyum yani anne annemlerin koyu. cok akrabalarim var. ben cocukluk senelerimin yaz gunlerini gecirdim o toprakta.
    bunu yazman cok dugulandirdi beni.
    geliyorum insallah gorusuruz.
    iyi gunler

  3. blank

    Yaykıl’da anneannenin olduğunu bilmiyordum. Geldiğinde beni muhakkak ara görüşelim. Çok öpüyorum.

  4. blank
    yasar - amerikadan

    evet canim oralar bizim topraklarimiz. hepimizin. umarim bu is iyilikle sona erer.
    gelince ararim seni mutlaka.
    cok sagol.

  5. blank

    Bu artan olaylarla birlikte dökülen kanla birlikte bu olay artık siyasallaştı Sinop’a %50 yapılmama olasılığı varsa bile artık yoktur muhakkak..bu olaydan geri durmazlar..
    Mehmet Ersoy gerçekten güçlü bir vekil ilerde bakanlık almasına kesin gözüyle bakılan biri gerzeye geldiğinde bize ne demişti termiğe karşıyım gerzeye yakışmaz sizlere destek verecem demişti ama bu olaylarla birlikte artık ne yapsın siz isyan yaptınız o yüzden durduruyoruz demez kimse muhakkak yapılır yapılmayacaktı ama artık yapılacak

  6. blank

    Eğer Mehmet ersoy gerçekten güçlüyse Sinop ve Gerzeli Halkın yanında durmalıdır Saygılar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.