KUTLANMAYAN TÖREN, DİZDAROĞLU KÖYÜ,EKİM GEÇİTİ10

Bugün saat 10.00 da Atatürk Anıtı önündeydik. Belediye Başkanımız ve 200 e yakın kişi vardık.

Ellerinde bayraklarla,Atatürk Büstünün önünde,88 yıldır ilk kez kutlamamıza izin verilmeyen Cumhuriyet Bayramımızı , Atamızdan özür dileyerek kutlamak için toplanmıştık.

Allah’tan polis tarafından hiç bir müdahele ile karşılaşmadık. Düşünsenize polis gelse ne diyecekti?Yasak kardeşim Cumhuriyetin 88. Yıl dönümünü kutlayamazsınız….Ne acı…İstiklal marşını söylerken herkeste bir çoşku vardı..Sanki kutlamamıza izin verilmeyen bu törende, marşımızı  çoşku içinde söyleyerek,isyanımızı dile getiriyorduk.


SİNOP CHP İL BAŞKANI Mustafa Acun ncabaci

CHP İl Başkanı Mustafa Acun güzel bir konuşma yaptı.Sonra da dağıldık.Türkiye’nin kaç yerinde bu tür bir kutlama yapıldı bilmiyorum. Umarım Atatürk’çü halkımız kendi aralarında da olsa kutlamışlardır. Çünkü inanın bu törenin iptalini hala anlamış değilim..Aklım almıyor…

blankblankblank

Kutlamalardan sonra ,bugün arkadaşımın köyüne gittik. Belki bağ- bahçe zamanı geçti ama,o köyün havası,doğası insanı öyle rahatlatıyor ki.

Sobada yanan çıtır çıtır odunların sesi ve sıcaklığı, ağaçtan toplanan son incirler,tavukların altından alınan taptaze yumurtalar, kapının önünde çiçekler…….Ne güzeldi….

Marifetli arkadaşım, birde bize mantı açtı,bugün rejimi bir kenara bıraktık,yedik vallahi.)))Arada kaçamak yapabiliyoruz.Ardından da incir,çaylarımız derken dolu dolu (her yönden) bir gün geçirdik.

 

blankblankblankblankblankblankblankblank

Dün yazamamıştım günlüğümü,törenlerin iptali çok canımı sıkmıştı da içimden gelmemişti yazmak.  Havamız çok güzeldi dün,Yalı Kahvesinde oturduk, bir ara vallahi montumu çıkardım,güneş çok kızdırmıştı.

blankblank

Daha önce size bahsettiğimi sanıyorum,  Tarihi Sinop Cezaevi’n deki Ekim Geçiti 10 resim sergisine gittik. Ama bizim gittiğimizde görevli izinliymiş kapı kilitli idi.Bizde kapının camından baktık. 10 kasım tarihine kadar açık kalacakmış. Gidip sergiyi dolaşabilirsiniz. Kısmet olursa tekrar gideceğim,detaylı incelerim o zaman..

Sevgili okurlarım..İşte böyle haberler..Sizlere iyi geceler diliyorum.

Ulusca kutlayamadığımız, Cumhuriyetimizin 88 .yıl dönümünü, birkez daha kutluyorum.Nice yıllara TÜRKİYEM….

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.