Ketem & Kampanya….

Geçen gün size yazmıştım,Sinop Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü ortaklaşa, bayanlarda rahim ağzı ve meme kanseri taraması başlattılar.

Aşıklar Caddesi nde ki Yaşlılar Evinde tarama yapılıyor. Rahim ağzı kanser taraması 30 yaş üzeri cinsel yaşamı olan bayanlara, meme kanseri taramasıda, 50 yaş üstü bayanlara yapılıyor. Simir testi için giderseniz,orada hemşireler simir testi için örnek alıp  teste yolluyorlar,gelincede size haber veriyorlar.

Meme kanseri taraması içinde sizi, Atatürk Devlet Hastanesine yönlendiriyorlar. Bunun içinde Sinop Belediyesi otobüs veriyor,otobüste sizi Cuma günü saat 10.00 da yaşlılar evinden alıp hastaneye götürüyor ve memografiniz çekiliyor.Normalde belki 1 ay sonraya gün alabiliyorsunuz ama bu kampanyayla hemen çekiliyor. Bakın ne rahat bekleme yok,gün alma yok. Eee o zaman bu fırsatı neden değerlendirmiyorsunuz.?17 ekimde başladı,şimdilik 30 kasıma kadar sürecek deniliyor.Aman hanımlar, ayağınıza gelen bu fırsatı kaçırmayın ne olur. Biliyorsunuz erken teşhis hayat kurtarıyor.

Bu arada Ketem’de, sigara bıraktırma bölümüde varmış.O kadar çok ilgi varmış ki,sanırım mart ayına kadarda doluymuş.)))Ne kadar çok sigara içipte bırakmak isteyen varmış.))))Ne ise zamda geldi,bu pahallılık ister istemez bıraktırır çoğu kişiyi.)))

Bu sabah resim kursuna giderken,parkta gördüğüm  sararıp düşen yapraklar, bomboş salıncak ve masalar, sonbaharın kışa göz kırpmasının göstergesiydi.

blank

Bunun yanında, Uğur Mumcu Meydanına siklemen çiçekleri dikmişler. Çok şaşırdım. Biliyormusunuz birtek yetiştiremediğim o çiçektir. Ne özenirim, nasıl bakarım ama bir türlü yaşatamam.  Birde baktım bu sabah sanki bana inat meydana bir sürü siklemen çiçeği dikmemişler mi.!!!!E e yani dedim eğer yaşarsa ,çok mahcup olacağım gerçekten. Ben özenip ,itina göstererek bakayım yaşamasın,burada açık havada rüzgarda yağmurda meydanda yaşasın…Ne ise göreceğiz bakalım. İnşallah yaşar, ben de ozaman tekrar alıp cam önüne açık havaya koyar bakarım.)))

blankblank

Bugün resim kursunda 2. Tablomu bitirdim en nihayet. Bu tabloyu kızıma yaptım,bugünde kendim için bir tablo başladım.Yatakta oturan bir kadın resmi, bakalım başarabilecekmiyim.))))Bugün biten resmime imzamı atınca nasıl sevindim bilemezsiniz,güzel bir duygu. Resim yapmayı seviyorum,ama daha çok yeniyim.Aslında hazır resimlere bakarak resim yapmak iyi de, ben biraz da özgür ruhumdan birşeyler katmak istiyorum. Birkaç tablo daha yapayım,bunu deneyeceğim.

Evet sevgili günlük epey yazdım yine.Ama 2 gün görüşemeyeceğiz,Abbas yolcu.))) Nereye mi?)))Yok süpriz, hayırlısıyla gelince yazarım.

Kendinize iyi bakın,Ali’ye sakın üzülmeyin,Caroline’yi de boş verin,Allah kötülerin cezasını bu dünyada verecektir.)))

Haydi iyi seyirler ve iyi geceler)))))Hoşçakalııııın…

,

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Nilgün abla, resim yaparken neden kendi çektiğin fotoğraflardan yararlanmıyorsun? Hem daha orjinal olurdu.. başka bir tablonun kopyasını yapmaktan daha hoş olur bence..üstelik kendi bakış açınla çektiğin fotoğrafın tablosu da sana özgü olurdu.. öptümm

  2. blank

    Gül’cüğüm ,kendimi daha çektiğim fotografların resimlerini yapmaya hazır hissetmiyorum. Daha çok pişmem lazım.)))Ama muhakkak deneyeceğim. Teşekkür ederim önerin için. Ben de seni öpüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.