Alişan Kapaklıkaya…

Alişan Kapaklıkaya ,Pazartesi  gününden beri Sinop’ta ve ilçelerde dahil, Sinop’ta 19 seminer vermiş. Bizde dün akşam 19. Seminerindeydik. Aslında dün akşam ki seminer adliye mensublarınaydı, ama halkada açık olduğunu duyuncada gittik.

Halk Eğitim Merkezi salonu yine dopdoluydu. Bazı kişilerin 2. gelişiymiş. Herkes çok memnun ki bu kadar talep oldu.

İlk dakikalar bizi çok güldürdü. Sanki bir stand-up gösterisindeymişiz gibi hissettik kendimizi. Sonra yaşamından kesitler sundu.

Anne ve babasının yaşantılarından, birbirlerine hitap şekillerinden bahsetti.)))Epeyde güldürdü bizleri.Annesi ve karısının geçimsizliklerini bir stand –up gösterisi şeklinde sundu.

Bu arada çocuklarımıza karşı nasıl tavır ve davranışda olmamızı bize anlattı.Özellikle çocuğun küçükken güven duygusunu kazanması gerektiğini anlattı. Küçükken çok aşırı ilgi görüpde ileride mutlu olan çocuğa hiç rastlanmamıştır dedi.

Bu arada birçok kurum yöneticilerini ve eşlerini ti ye aldı.))Hepside olgunlukla karşıladılar.Önceden Levent Kırca  ti alırdı anımsıyorsunuz değil mi?Alişan Bey’inde bundan aşağı yanı yoktu hani.)))))

Bu arada çok güzelde kitap satışı oldu. Ben de Erdal Demirkıran’ın ‘Adam Dediğin Benim Gibi Olur’ kitabını aldım.

Hatta başsavcımızdanda mahkumlar için kitaplarından almasını isdedi. Bir fonunuz varsa alın okusunlar,çünkü benim kitaplarımı seviyor ve okumak istiyorlar dedi.

Bazı doktorların, psikiyatrilerin çözemediği hastalıkları ben tek seansta 400tl’ye çözerim dedi.

Seminer için  her gittiği yerden,oranın  meşhur nesi varsa kendisine verirlermiş onları anlattı espirili şekilde.Ve istedi de.

Çocukluğunda çok fakir olduklarından,  aile içi yaptığı yanlış davranışlarından bahsetti. Ailesini bir ara terk etmiş,burada ki pişmanlığını ve çocuklarıyla yaşadıklarını ağlayarak anlattı. Sonra  destek almış ve 50 bin lira harcamış bu aldığı destek için ve yuvasına geri dönmüş.

Anneniz size karınızı şikayet ediyorsa, ona karınızla konuşmasını söyleyin, size anlatmasın, karınız anneniz hakkında konuşursa da ,ona söyleyin annenizle konuşsun,sonrada ikisi birbiriyle konuşup atışırlar ama zamanla ortalık süt liman olur dedi.

Temizlik hastası kadınları bu hastalıktan kurtardığını,işeyen çocuklarıda 6 dakikada iyi ettiğini söyledi.

3 yaşında yatağına işeyen bir çocuğun pipisine, bu kimin pipisi demiş,çocuk bakmış benim demiş, hadi bakalım şu deliği tutturtabilecekmisin işerken demiş. Çocuk ondan sonra çişi geldiğinde anneeee hadi ben çişimi o deliğe tutturabilecekmiyim diye her defasında tuvalete gitmiş.)))

Bu arada eşi hafızmış.Birgün tam  bir şey söyleyecek dokunurken eşi dokunmaaaa diye bağırmış. Niye demiş. Kafamın içinde kuran okuyorum, abdestsiz dokunamazsın. Ya demiş, Hayat (eşinin adı) ben sana dokunurken abdestmi alacağım.)))Bunları imamlara verdiği seminerde de anlatmış. Oradan bir imam, benim hanımda hafız demiş.Eee napıyorsun abdest alıp mı dokunuyorsun diye sorunca, Yooo demiş bizim ki nin dışında kılıf var.)))))))Yani anladınız değil mi?Üzerine uzun ve kapalı birşey giydiği için onu kılıf diye isimlendirmiş.))))))

Çok şey anlattı hem güldürdü hem hüzünlendirdi.

Bırakın çocuklarınız nasıl isterlerse öyle çalışsınlar eğer devamlı çalış derseniz ters teper dedi. Ve Dokunsal, işitsel,duyumsal diye kişilerin özelliklerinden bahsetti.

2,5 saat hiç durmadan konuştu. Konuşmaları samimi,içtendi..

Bugün de sanıyorum 2 semineri daha olacak ve yarında gidecek. Zaten kendi saat 3.00e kadar oturur okur, sabah 6.00 da da kalkarmış.

Epey anlattım sizlere, birçoğunuz belkide gitti seminerlere, gidemeyenleride buradan, biraz aydınlatmaya çalıştım.

Bu arada aldığım kitapda güzele benziyor, ara ara sizlere o kitapdan da anektodlar yazacağım.

Şimdilik hoşçakalın..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Harikaymış, bayıldım..gitmiş gibi oldum ne güzel.. karısı hakkında söylediklerine çok güldüm..

  2. blank

    Daha neler neler söyledi,çok güldük.)))Ve bazıları da çok hüzünlendirdi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.