Sinopale 4…Açılışı

Ne kadar uzun zaman oldu görüşmeyeli…Bana mı öyle geliyor yoksa? Vallahi özledim sizleri. Aslında birbirimiz görmesekte, benim buradan duygu ve düşüncelerimi yazmam, sizle iletişime geçiyor hissi verdiği ( hatta geçtiğim için), yazmayınca özlüyorum işte.))))
Sizde meraklanmışsınızdır.)))Ne ler oluyor Sinop’ta diye.)))
Efendim malum bayramı geride bıraktık. Bayramda birde kızım gelince ister istemez yoğunluk artıyor. Birde Sinopale ‘nin açılışı vardı. Yoğunluğum hepten arttı.
Cuma akşamı saat 19.00 da Sinopale 4’ün açılışı yapıldı. CNN Türk’de de yayınlandı röportajların bazıları. Ben buradan bir kez daha, bu işte büyük emeği geçen başta Prof.Melih Görgün’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ve ayrıca bu işe sponsor olan ve gönüllü destek verenlerede.Hepsinin Sinop’u tanıtımdaki etkileri çok büyük.
Bu etkinlik için,dünyanın birçok yerinden sanatçılar geldi.Ve o açılışta, Avrupa Kültür Derneği Başkanı Mahir Namur, küratörler adına Işın Önol konuşma yaptılar.Bu arada yabancı ülke temsilcilerinden,Hollanda Kültür Ataşesi Daniel Stork,Amerikan Kültür Ataşesi Thomas Pierce,Avusturya Kültür Temsilcisi Peter Waas,Romanya Kültür Merkezi Temsilcisi Alexander Balasesku, kısa kısa konuşma yaptılar.Hele ikisi güzel Türkçeleriyle hitap ettiler konuklara.
Belediye Başkanımız Baki Ergül ve vali yardımcımız Ekrem Yaman’da konuklara hoşgeldiniz değip açıklamalar yaptılar. Güzel bir açılış oldu.

cnn,melih görgünsinopale4,sinop bienali,mahir namurışın önolbüyük elçi ataşeleriblanksinop vali yardımcısı ekrem yamanhalepayende görgünblanksinopale 4 açılışı
Bu gecenin ilginç performanslarından biride,Koreli Sanatçı Kuin Dong’un performansıydı.
Ne idi ilginç olan?.Yolda giderken, balkonda gördüğü bir teyzeyi çağırıp açılışta türkü söylemeye ikna etmesiydi.

Sinopale 4’de Kuin Dong Performansı ile ncabaci
Ve bayan Sinop türkülerini saz eşliğinde yorumladı. İlginç olan türküyle hiç ilgisi olmayan birinin o gecede türkü söylemesiydi. Sonra da Sinop Cezaevinde performanslar gösterime açıldı.

sinopale açılışı,kuin dongtarihi sinop cezaevikuin dong,sinopalesinop bienali
Yine cezaevi bahçesinde bulunan eskiden mahkum taşıyan arabanın içinde Rib ‘le ilgili video gösterimi yapılıyordu.
Gecenin devamında Ayışığı’da kokteyl vardı ama, 3 saat ayakda durmak beni çok yorduğu için, özür dileyerek katılamadım.
Devamında Barınak Kafe’ye gidip yemek yedik.

barınak cafebarınak cafe

Gece yorgun fakat ,mutlu bitti.Bu arada biliyorsunuz ve görüyorsunuz,açılışta sunuculuk yapmıştım,yanımdaki görevli arkadaş, çok güzel tercümanlık yaptı. Konuşmacıların söylediklerini anında ingilizceye çevirdi, hızlı ve seri bir şekilde, kendisini kutluyorum.

Bir şey daha yaşadım. Onuda anlatıp bu günü bitireyim.Bu arada bazı gençler açılışa katılanlara Sinopale 4 gazetesi dağıtıyorlardı. Bizde aldık. Bu arada küçük bir kız çocuğu geldi arkadaşıma birtane daha uzattı. Arkadaşım Aynur’da çocuğu kırmamak adına,birkez daha aldı ve bunuda cehizime koyarım dedi.)))))Biraz sonra aynı çocuk birtane daha gazete getirip, alın bunuda koyarsınız dedi. Çok güldük.)))))))))))))))))
Eveeet….Anlatacaklarımdan 1. Bölüm bitti, gelelim 2. Bölüme.)))))Yoksa arkası yarın mı yapsam.)))))Ya ne yapayım yazamayınca haberler birikti.))

(Çok uzun oldu vaz geçtim… Daha sonra yayınlayacağım)Şimdilik hoşçakalın..))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.