Sinopale4 etkinlikleri & Zinos Otel’de yemek

Dün kızımı yolcu ettik, ardından da Dr. Rıza Nur Kütüphanesindeki etkinliklere katıldık.(Bu arada resim ve fotoğraf sergi açılışlarıda oldu vakitsizlikten katılamadık, umarım kapanmadan inceleme fırsatımız olur.)

Kütüphanemizde yabancı ülkelerden çok eski siyah beyaz resimler,pasaport resimleri sergisi, açıldı. Çok ilginçti.

dr. rıza nur kütüphanesisinopale 4,sinop bienalisinopale4özdemir asafsinopale4sinopale4

Mesela Özdemir Asaf’ın soyadı, babasının adıymış,Harry Porter aslında kadın bir yazarmış, bazı ünlü yazarların neden başka isimleri kullandıklarını anlatan fotoğraflar vardı.

Hele o pasaport resimleri çok hoşuma gitti. Arkada bir örtü  ve önde oturan bayanlar. Vallahi pekte hoş çıkmışlardı. Aman Allah’ım şimdi bizim pasaport resimlerini düşünüyorumda, o biyometrik resimlerimize baktığımızda kendimi korkunç görüyorum.

Yine kütüphanenin alt katında Sinop’lularla çeşitli konularda yapılan röportajlar vardı, biraz da onu dinledik,sonra sonraaaa ne mi yaptık???

Latin Cuba gecesine gittiğimizde bana çekilişte çıkan Zinos Otel’de ki akşam yemeğine gittik.

zinos otelzinos otelzinos otelzinos otel

Yemek 2 kişilikti, 3 kişi gittik.Bir diğerini öderiz dedik. Önce garsona durumu bildirdim,zaten daha öncede telefon açıp rezervasyon yaptırmıştım. Bize ne ikram edeceklerini sordum. Fajita ,salata ve meşrubat vereceklerini söyledi. Eğer meşrubat verecekseniz, neden akşam yemeği dediniz çekişilte diye sordum. Sonra bir dakika değip içeriye sordu. Bira da içebilirsiniz dedi. Birayı sevmediğimiz için tamam kalsın,siz bize beyaz şarap getirin dedik.

Yemek güzeldi, şarapta güzeldi, afiyetle ayışı altında güzel sohbetlerle yemeğimizi yedik. Çayımızıda içtik. Hesabı istediğimizde misafir arkadaşımız için  20 tl fiyat  geldi. Çok uygundu. Anladığımıza göre şarapta bize ikramları oldu.Zinos Otel’e teşekkür ederiz.

Pazartesi diyetisyen günümüz,ama biz maşallah yemeklerdeyiz, birazda olsa yediklerimizi yakalım diye yürüyerek merkeze geldik. Baktık yine müzik geliyor uzaklardan. Sesin geldiği yere gittiğimizde Atatürk Heykelini önünde,  Kuin Dong’un performansı vardı. Sinop’taki genç sesleri davet etmişler. Ama biz son 2 kişiyi izleyebildik.

sinopale 4sinopale 4nilgun cabacı-kuin dong

Kapanışda Kuin Dong bir şarkı yorumladı. Vallahi sesi kadife gibiydi. Açılışta kendisiyle sohbet imkanım olmuştu, ozaman ki konuşmamızda Sinop’u çok sevdiğini, kendisinin Kore’li olduğunu her sabah erken saatlerde yüzmeye gittiğini söylemişti bana. Dün akşamda beraber resim çektirdik.


Kuin Dong- ile  ncabaci
Yine yorgun ve güzel bir günü sonuna geldik.

Sizlere iyi pazarlar diliyorum. Gönlünüzce bir gün geçirirsiniz inşallah.

Not:Sinopale’nin aktiviteleri 12 eylüle kadar devam edecek.

http://sinopale.org/  Adresinden aktiviteleri takip edebilirsiniz.

 

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.