Letonya & Ukrayna & Rus Gecesi…EPEKA..

Bir önce ki gece Ayışığı’n da düğün ve kına gecesi olunca, Letonya ve Ukrayna’ lı talebelerin gösterimleri bir sonraki geceye kaldı ve aynı akşam 2 grupta ülkelerini tanıttılar.

Letonya’lı grup, iki ufak tahta parçalarının üstüne renkli yünlerle sarıp değişik, bir pano oluşturmasını öğretti. Hatta ince dantel ip kullanılıp, toplu iğne üstünede yapılabiliyormuş, o zaman da güzel küpe oluyormuş.Ben de yapmasını öğrendim ileride deneye bilirim.)))

epekaepekaletonya epekaepeka

Letonya’lı gruptan sonra sırayı Ukrayna’lı grup aldı. Şarkılarla açtılar geceyi.Sonra da ülkelerini tanıttılar. Para birimlerinden, ülkelerinin sanatçılarından , gezilip görülecek yerlerinden. Yiyecek içeçeklerinden.Hepimiz bilgilendik.

ukrayna-epekaukraynaukraynaepeka

Sonra Ebru’ya sertifika verdiler.Ve bayraklarının altında resimler çekildi. Güzel bir dostluk içinde geçti gece.

Sonra Ebru’da, o gün puzzle en iyi çözen 3 gruba tatlı hediye etti. Bu puzzle bildiğiniz puzzle lardan değil. Birçok soruların cevapları bulunarak, Sinop’ta tanıtılmak istenen mekanı Sinop’u gezerek buluyorsun. Cezaevi, kütüphane, diyojen gibi.

epekaepekaepeka

Bu arada Letonya ‘lıların 60 çeşit ottan yapılan içikisini tattık. Her derde dava ilaç gibi bir içkiymiş. Soğuk algınlığında çok kullanılırmış.

Ukranya’lı larda bizim mantıya benzeyen onun hamuru gibi, fakat bizim puf böreğimizin görüntüsünde, içine patates koyulmuş  yemeklerinden tattırdılar. Tadı güzeldi. Yine Letonyalılar lakerde ve bizim şambabaya benzeyen bir tatlı türü getirmişlerdi. Şekerlemeleri ve çikolataları bizimkilere çok benziyordu.


Ukranya'lı talebeler ile  ncabaci

talebelerin dansı ile ncabaci
Güzel bir gece daha sonlandı.

Dün gecede Rus gecesiydi. İki genç delikanlı müzikle açılış yaptılar.Ve devamında ülkelerini tanıtılar. Votka tüketiminin çok olduğunu söylediler. Hatta minicik tattımda , mümkün değil içmek.Sadece dilimi sürebildim.)))

rus gecesi epekaepeka rus gecesiepekaepekaepekaepekaepekaepekaepeka

Daha sonra gitarla İngilizce –Türkçe şarkılar söylediler.Gençler yine dans edip, oyunlar oynadılar. Havada çok güzeldi. Ben de bir tarafta deniz, bir tarafta eğlence , gökyüzünde mehtapla birlikte bol bol resim çektim.


epeka-rus gecesi ile  ncabaci
Bu akşam veda gecesi. Yarın hepsi gidiyor. Dernek üyeleri,evlerinde birşeyler yapıp Türk yemekelerini birkez daha tattıracağız onlara.

Şimdilik iyi günler çıkmam lazım geç kalıyorum.)))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.