3 Aralık Dünya Engelliler Günü..

Her şeyin bir günü var. Bugünde Engellilerin Günü…Ama onlar bugünün kutlanmasını değil,yaşam şartlarının kolaylaştırılmasını istiyorlar. Tabii ki en doğal hakları.

Birçok zorluğa rağmen, o kadar çok şeyi başarıyorlar ki, takdir etmemek elde değil.

İçlerinde bilgisayar programcılığından, avukata,olimpiyat şampiyonundan,yazara kadar birçok meslekte  başarılı olmuş çok kişi var. Hiçbiri yılmamış karşılaştıkları zorluklara rağmen mücadelelerine devam edip,bugünlere gelmişler.

Dünü düşünürsek, bugünler çok iyi gelebilir bize. Ama teknoloji ilerlerken, her gün yeni şeyler çıkarken bizler kendimizi eskiyle mukayese ederek değil, yeniyi yakalama  durumunda olmalıyız.

Bugün, Engelsiz Yaşam Merkezi’yle,engellilere  destek olmak amacıyla, empati yapacaktık.Tekerlekli  sandalyeye binip, Sakarya Caddesinde yürütmeye çalışacaktık.Bunun için ben ve Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Bey’de gönüllü olmuştu.

Ben de saat 10.30 gibi valiliğe geldim, birden de kendimi Valilik makamında buldum.

sinop valilik makamıblankblankblank

Sayın valimiz Dr. Ahmet Cengiz,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun’dan, Devlet Hastanesine ve Ağız ve Diş Sağlığı merkezine ,işaret dilini bilen personel alınmasını istedi.

Bu arada Sinop’a Huzur Evi ve Kız Yetiştirme Yurdu yapılıyormuş.Sevgi Evleri’de olacakmış.Valimiz Sinop bu nüfusuna göre, Türkiye’de engellilere en iyi hizmet veren iller arasında dedi.

blank

Günlerdir Sinop’ta açılışlar, aktiviteler o kadar çok ki, bugün de Tarım İl Müdürülüğünde , çiftçiye makina dağıtımı vardı  ve bütün gazeteciler, oraya gidince ,bizimde empati kurma projemiz gerçekleşmedi. Çünkü maksat ses duyurmak, dikkat çekmekti.

3.Aralık bitti……4. Aralığa girdik.!!!!!!!!!Şimdi ne olacak????

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.