engelsiz yaşam merkezi

Mehmet Kızıltaş & Sanatta Engel Yok Dans Grubu …

Cuma günü peş peşe aktiviteler vardı.Daha önce yazmıştım saat 14.00 de Can Dostum Yaşam Evi’nin ( Hayvan Barınağı) açılışı oldu. Açılışta oradaydım. Aynı saatte Halk Eğitimi Merkezinde ‘’Yaşadıkça ‘’programının sunucusu ve Engellilerle 360 derece İletişim kitabının yazarı Mehmet Kızıltaş’da konferans veriyordu.

Açılışa katıldığım için, konferansa maalesef geç kaldım, Mehmet Kızıltaş’ı  sadece 30 dakika kadar izleme şansım oldu.

mehmet kızıltaş ile  ncabaci
Daha önce kitabını okuduğum için biraz bilgim vardı anlattıklarından, fakat engellilerle iletişim kurmak da zorluk çekmemek için kitabı 1 kez okumanız yetmiyor, bu kitap baş ucu kitabımız olmalı. Biraz teknolojik aksaklıklar olsa da çok iyiydi.Konferans sonrası kitaplarını imzaladı.

engelsiz yaşam merkezi,mehmet kızıltaş,mehmet kızıltaşmehmet kızıltaş,mehmet kızıltaş

Akşam ise tam bir heyecan fırtınası vardı. Saat 20.oo de, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin,’’ Sanatta Engel Yok Dans Grubu’nun,Halk Eğitimi Merkezinde  gösterileri oldu. Sunuculuklarını ben yaptım.


mezdeke dans grubu_x264 ile  ncabaci
Sahne arkası heyecanlarını, gözlerinde ki o sevinci görecektiniz.Hepsi güzelce giyinmiş, sahne arkasın da dans ediyorlardı.))

engelsiz yaşam merkeziengelsiz yaşam merkeziengelsiz yaşam merkezi

Gösteri başladığında hepsi çok güzel bir şekilde üstlerine düşen görevlerini eksiksiz yaptılar. Salondaki herkes hayranlıkla izledi.

mazi kalbimde yaradır -vals_x264 ile ncabaci

sanatta engel yok dans grubusanatta engel yok dans grubusanatta engel yoksnatta engel yok dans grubusanatta engel yoksanatta engel yok dans grubusanatta engel yok dans grubusanatta engel yok dans grubusanatta engel yok dans grubusanatta engel yokblankblank

Geceye ‘’Adımlarımız Yetişti Hayata’’ adını vermişlerdi.Bakım elemanlarından Ayşe Hanım, bu gösterilere önce kendi aramızda başladık, sonra halka açıldık, sonra ilçelere ve illere derken, ADIMLARIMIZ YETİŞTİ HAYATA dedi. Ne güzel bir anlatım değil mi?Gerçekten de çok şeyi aşmışlar artık.Sadece gösteriler yönünden değil, birçok şey, birçoook şey. Ben  orayı  her ziyaret edişimde yeni şeyler öğreniyorum.

Bakım elemanlarına anne diyorlar, evli değiliz ama birçok çocuğumuz var bizim burada diye sevgilerini dile getiriyorlar.Ben bir kez daha buradan tüm bakım elemanlarını, gösterdikleri,ilgi,sevgi, özveri ve çalışmalarından ötürü kutluyorum.

O gece bu gösterileri izlemeye gelen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Alkışlarınız onlara moral oldu. Gösteriler bittiğinde hepsi heyecanla izleyicilere bakıyorlar ,onların kendilerini tebrik etmesini bekliyorlardı.

Oyunun sonunda yaptıkları süpriz gangam stye dansı, geceye damgasını vurdu.)))

gangnam style_x264 ile ncabaci

Bu arada geceye katılan Mehmet Bey’i,program başında en arka sıraya oturttuk. Onunla ilgili bir konuşma yaptım ve salonda nerede acaba diye sorup, farkındalık yarattık. Sonra Mehmet Bey’de sahneye gelerek ,yaşadıklarından kesitler anlattı espirili bir şekilde.Gece sonunda yine kitaplarını imzaladı,okuyucularına.

Bu arada seyircilerden dikkatimi çekenler üniversite öğrencileri oldu. Çok ilgiliydiler. Gösteri sonunda Engelsiz Yaşam Merkezi için ne yapabiliriz diye yanımıza geldiler. Bu arada 3 arkadaş yanıma gelip beni tebrik etti ve beraberce resim çektirdik.Onlara da sevgilerimi yolluyorum buradan.

Program 22.30 gibi bitti. Berrin Hanım’la beraber Mehmet Bey’i Engelsiz Yaşam Merkezine götürdük. Vakitsizlikten , Mehmet Bey gezmemişti merkezi,   hayran kaldı gördüğünde.

Gecede öyle sessiz ve güzeldi ki, Sinop bütün ihtişamıyla karşımızda pırıldıyordu.

Gezimiz bittiğinde Mehmet Bey’in canı işkembe çorbası çekti, gidip içtik, ardındanda çayımızı, Balıkçı Çaybahçesinde içerek, güzel bir geceyi daha sonlandırdık.

Sevgili okuyucularım, öğretmenlerim, eğiticilerim…. fırsat buldukça öğrencilerinizle bu kurumu ziyaret ediniz.Öğrencileriniz onlarla iletişime geçsin,onları tanısınlar.İleride yüksek okula gittiklerinde, bu arkadaşlarını da düşünerek, çalıştıkları branşta, onların yaşam kalitesini yükseltecek işler yapabilirler.

Bizim yapmamız gereken onlara acımak değil, önlerindeki engeli kaldırmaktır.Ve kendilerinden sevgimizi esirgememektir.Zaten sevgisiz bir toplum,sağlıklı bir toplum olamaz.

Kuşun yuvaya,arının çiçeğe, toprağın suya,insanın insana, bir evladın anaya nasıl ihtiyacı varsa,bu çocuklarımızın da,sizin emeğinize,sevginize,vicdanınızın sesine, eğitiminize ihtiyacı var.

Hepinize sevgiler..

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.